Select Menu


Την δυνατότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να αναζητήσουν πόρους για την λειτουργία τους αλλα και την λειτουργία των ερευνητικών κέντρων από κονδύλια του ιδιωτικού τομέα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η απόφαση ελήφθη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με την συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην ΕΕ, να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι με αυτό τον τρόπο, «πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Είπε, επιπλέον, ότι πρόκειται για αντίμετρο στις περικοπές 12%- 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.

Πάντα συνεπής ο κ Λοβέρδος όταν μιλά για… «λεφτά!»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και συναδέλφου καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών κ Ανδρέα Λοβέρδου για τα οικονομικά προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εάν μου επιτραπεί μια «υπόθεση εργασίας» εικάζω ότι αργά αλλά σταθερά μάλλον τελειώνει (τέλειωσαν και τελειώνουν τόσα άλλα στην Ελλάδα της Τρόικα που τίποτε δεν με ξαφνιάζει πια) και η υπόθεση «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που σίγουρα είχε και συνεχίζει να έχει φλογερούς υποστηρικτές και επικριτές…

Ομολογώ, βέβαια, ότι πριν 20 χρόνια ήμουν στην ομάδα καθηγητών που δημιούργησε τα πολύ επιτυχημένα μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «με δίδακτρα» και είχαμε τότε κατηγορηθεί ΕΝΤΟΝΑ από τους γνωστούς «προοδευτικούς»!..

Πάντως, για λόγους ιστορικής συνέπειας, σας θυμίζω ότι ο νυν Υπουργός Παιδείας τον Ιανουάριου του 2010 όταν ακόμα ήταν «φρέσκο» στα αυτιά μας το σύνθημα του τότε Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» (μήνες πριν ανακοινωθεί η απόφαση της πρόσκλησης στην Τρόικα για την… «σωτηρία μας») ως Υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στην «έλλειψη ρευστού από τα Ταμεία» ο καθηγητής κ Λοβέρδος είχε κάνει την ατάκα που νομίζω ότι θα μείνει ως προσωπική του παρακαταθήκη στην νεότερη πολιτική μας Ιστορία:

«…Δεν υπάρχει σάλιο!...»

Σας παραπέμπω, όχι στην γραπτή διατύπωση αλλά στην οπτικό-ακουστική όπως καταγράφεται στο video των συμπολιτών μου (Ράδιο Αρβύλα):



Επιμέλεια: logiosermis.net
Με πληροφορίες απο news247

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top