Select Menu


Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη που δείχνει ένα κλειδί στη συμβατική θεωρία της εξέλιξης φέρεται να έχει κοστίσει στον καθηγητή της Καλιφόρνια, τη δουλειά του.

Ο Mark Armitage, ένας πρώην επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Northridge (CSUN), φέρεται να απολύθηκε μετά από τον ισχυρισμό του ότι ανακάλυψε ένα απολίθωμα δεινοσαύρου που εξακολουθεί να περιέχει μαλακό, εύκαμπτο ιστό, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να είναι εκατομμυρίων ετών.

Ένας βετεράνος 30 ετών στον τομέα του, ο Armitage έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες όλα αυτά τα χρόνια σε περιοδικά με κριτικές. Μια από τις πιο πρόσφατες μελέτες του δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με μια ανακάλυψη που έκανε στην ανασκαφή στη τοποθεσία Hell Creek Formation στη Μοντάνα.

Σύμφωνα με την The Christian Post, ο Armitage βρισκόταν στο στάδιο αξιολόγησης ενός απολιθώματος κέρατου τρικεράτοπα, όταν ανακάλυψε διατηρημένο μαλακό ιστό.

Μια μήνυση που κατατέθηκε πρόσφατα από την υπεράσπιση του Armitage περιγράφει την αντίδρασή του για την ανακάλυψη ως «γοητευμένος» από το ευέλικτο υλικό που δεν έχει ποτέ ανακαλυφθεί ξανά σε ένα απολίθωμα δεινοσαύρου.

Φυσικά, ο Armitage δημοσίευσε τα ευρήματά του - σε αυτή την περίπτωση, η δημοσίευσή τους στο περιοδικό Elsevier, Acta Histochemica - και προχώρησε για να κοινοποιήσει τα ευρήματά του στους μαθητές του.

Όχι πολύ καιρό μετά, ο Armitage προσεγγίστηκε από έναν επικεφαλή της σχολής CSUN ο οποίος φέρεται να φώναξε,  "Εμείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη θρησκεία σας σε αυτό το τμήμα!"

Το εύρημα του Armitage, φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με την εξελικτική θεωρία που το CSUN έχει αγκαλιάσει εδώ και δεκαετίες και δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο για συζήτηση επί του θέματος, αφού ο ίδιος είχε επίσης αφήσει φανεί από τη θέση του.

"Η απόλυση ενός εργαζομένου λόγω των θρησκευτικών απόψεων του είναι εντελώς ακατάλληλη και παράνομη", δήλωσε ο δικηγόρος του Armitage, Brad Dacus, σε μια δημόσια δήλωση. "Αλλά το να το κάνουν έτσι σε μια προσπάθεια να φιμώσουν την επιστημονική ομιλία σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ακόμη πιο ανησυχητικό. Αυτό πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης και προειδοποίησης σε ολόκληρο τον κόσμο της ακαδημαϊκής κοινότητας." Παλαιοντολόγος από τη Βόρεια Καρολίνα ισχυρίζεται ότι έχει εξήγηση για το μαλακό ιστό, αλλά ακόμα και αυτό είναι απλώς μια θεωρία.
Όσον αφορά την ανακάλυψη του Armitage, η μοριακή παλαιοντολόγος Mary Schweitzer από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (NCSU) ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει σε μια πειστική εξήγηση που, αν και αναπόδεικτη, κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης.

Σε μια ιστορία που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα The Huffington Post, η Stephanie Pappas εξήγησε ότι ο σίδηρος στο αίμα δεινοσαύρων μπορεί να έχει επίδραση ως συντηρητικό στο μαλακό ιστό.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Schweitzer και οι συνεργάτες της είχαν ανακαλύψει μαλακούς ιστούς στο απολιθωμένο πόδι ενός Τυρανόσαυρου Ρεξ, οι οποίοι λέει ήταν ασυνήθιστα μαλακοί και εξακολουθούν να είναι διαφανής για δήθεν ηλικία 68 εκατομμύρια χρόνια.

Αλλά επειδή το ριζοσπαστικό δυναμικό της ελεύθερης οξείδωσης μπορεί να έχει μια επίδραση παρόμοια με τη φορμαλδεΰδη, τη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην ταρίχευση, το σίδηρο στο αίμα του πλάσματος μπορεί να διατηρήσει το μαλακό ιστό με τρόπους που προηγουμένως ανεξερεύνητους.

"Το πρόβλημα είναι, εδώ και 300 χρόνια, σκεφτήκαμε, "Λοιπόν, τα οργανικά όλα χάθηκαν, οπότε γιατί θα πρέπει να κοιτάξουμε για κάτι που δεν πρόκειται να είναι εκεί;" και τίποτα δεν φαίνεται, "ήταν η εξήγηση της Schweitzer ως προς το γιατί οι μαλακοί ιστοί δεν έχουν παρατηρηθεί σε άλλες ανασκαφές απολιθωμάτων.

Την ίδια στιγμή, η εξήγηση της Σβάιτσερ για τη διατήρηση των μαλακών ιστών σε οστά δεινοσαύρων εξακολουθεί να είναι απλά μια θεωρία και οι υποστηρικτές του Armitage λένε ότι αγνοεί την παρουσία του ραδιενεργού άνθρακα-14 σε απολιθώματα δεινοσαύρων.

Η χρονολόγηση με Άνθρακα-14 (C-14) των οστών δεινοσαύρων που συλλέγονται από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ έχουν αποκαλύψει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, αυτά τα οστά είναι μόνο 39.000 χρόνια παλιά.

"Οστά δεινοσαύρων με άνθρακα-14 ημερομηνίες με εύρος 22.000 έως 39.000 χρόνια πριν από σήμερα, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη των μαλακών ιστών σε οστά δεινοσαύρων, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συμβατική σοφία σχετικά με τους δεινόσαυρους," λέει το New Geology.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Αόρατα Γεγονότα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top