Select Menu


Το έγγραφο που θα παραθέσουμε είναι σπάνιο και δυσεύρετο. Δόθηκε σαν αναφορά στην Ε.Ε. απο ειδική ομάδα σε θέματα ασφαλείας. Δείχνει με σαφή περιγραφή , πώς ακριβώς έχει λειτουργήσει η Ε.Ε. στην τότε συστοιχία ηλεκτρονικής παρακολούθησης του project Echelon.

Για την έρευνα και την συγκέντρωση στοιχείων , είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή που είχε σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων από το 1997 , σχετικά με την δυνατότητα παρακολούθησης του φημισμένου Echelon σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών ραδιοσημάτων και τηλεπικοινωνιών.

Η αναφορά τότε έδειχνε με στοιχεία πώς κάτω απο την συμφωνία Μ.Βρετανίας και ΗΠΑ, είχε διαμορφωθεί ενα σύνολο συστημάτων αναχαίτισης και ανάλυσης με κέντρα σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Μ.Βρετανία.

Διαπιστώθηκε επίσης πως η λειτουργία του , γινόταν και στο έδαφος της Ε.Ε. κατά παράβαση του άρθρου 8 του EHCR (European Convention Human Rights) που αφορά την ιδιωτικότητα του ατόμου. Έχει σημασία μάλιστα το ότι αναφέρει πώς υπήρχε και γνώση των μυστικών υπηρεσιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη για το συγκεκριμένο όργανο , καθώς είχε αναθεωρηθεί το σύστημα συνεργασίας μεταξύ χωρών που επέτρεπε την χρήση αυτών των πληροφοριών από υποκλοπές και αναχαιτίσεις.

Περισσότερα στο επίσημο έγγραφο εδώ:
Temporary Committee on the ECHELON Interception System Rapporteur: Gerhard Schmid

Για το Geopolitics.com.gr

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
IISCA group/think tank.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top