Select Menu


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Αυτό το κράτος, αυτή η συγκυβέρνηση δεν σέβεται τίποτα! Ούτε το ότι είναι καλοκαίρι… Παλιά ούτε εκλογές φοβόμαστε ότι θα γίνουν καλοκαίρι, ούτε μέτρα, ούτε τίποτα γιατί οι πολιτικοί μας, αυτοί οι γίγαντες, τι γίγαντες, οι τιτάνες που εργάζονται περισσότερο από ποτέ για να μας σώσουν, σεβόντουσαν τα μπάνια του λαού!!! Αυτές τις κυβερνήσεις είχαμε… Τώρα ούτε για την …ανάγκη μας δεν μπορούμε να πάμε μπας και συμβεί κάτι που δεν το περιμένουμε!

Διαβάσαμε χθες λοιπόν ότι συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες στελέχη των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς για να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται σε δύο δημοσιογραφικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ καθώς και το MEGA. Τα μπικικίνια, τα μαρούλια, τα δανεικά βρε παιδί μου που έχουν πάρει οι τρεις αυτές εταιρείες από τις Τράπεζες φθάνουν τα 600 μύρια ευρώ!!! Μόλις το 2012 είχε πάρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμύρια ευρώ για το οποίο είχε γίνει έρευνα τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Και η μεν Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, οι δε αρμόδιοι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος κατέληξαν στο ότι «Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην πιστοδοτική πολιτική και τις διαδικασίες που ακολούθησαν οι τράπεζες ούτε προς την ανάληψη του πιστωτικού κινδύνου, ούτε προς την παρακολούθησή του». Κάτι που κάνει απολύτως κατανοητό το γιατί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έθεσε την υπόθεση στο αρχείο…

Έλα όμως που οι πληροφορίες του ρεπορτάζ που διαβάσαμε αναφέρει ότι το σενάριο που εξετάζουν οι τραπεζίτες για τις τρεις προαναφερθείσες επιχειρήσεις είναι αυτό της τριπλής συγχώνευσης και περιορισμού του προσωπικού κατά 40%!!! Μόνον τότε λέει οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχο κούρεμα των δανείων!!! Τώρα να είναι αλήθεια αυτά ή κάποιους να τους πείραξε η ζέστη και να τα γράφουν.

Και ζέστη μεν μπορεί να έχει αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ σήμερα «υπό το αυστηρό βλέμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και την ανησυχία για το ενδεχόμενο να προκύψουν και νέες κεφαλαιακές ανάγκες από τη νέα άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων θα κινηθούν τους επόμενους μήνες οι εγχώριες τράπεζες. Τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ θα δημοσιοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο και όπως αναγνωρίζουν στελέχη τραπεζών, μέχρι τότε οι τράπεζες θα βρίσκονται σε «γκρίζα» ζώνη». Ούτε είναι άσχετη η χθεσινή δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη κ. Στουρνάρα ότι θα πρέπει να δίνονται δάνεια μόνο σε βιώσιμες επιχειρήσεις… Κάποιοι φαίνεται να τρέχουν και να μην φθάνουν…

Τα γεγονότα θα μας αποδείξουν ποιος έχει δίκαιο. Το σίγουρο είναι ένα. Ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο με τις τρεις εν λόγω επιχειρήσεις η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα πρέπει να ξανανοίξει τον φάκελο και σε αυτόν να προστεθούν πλέον και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας που έβγαλαν λάδι τους άλλους τραπεζίτες!

Και η χρησιμοποίηση λέξεων της αργκό λίγο πιο πάνω στις αναφορές μας για μπικικίνια και μαρούλια είχε ως σκοπό να καταδείξει ότι για μεν τον «λαουτζίκο» που παίρνει ένα δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι, και δεν μπορεί να το αποπληρώσει τώρα γιατί το κράτος του πήρε και τα σώβρακα, και θα χάσει σε πλειστηριασμό και τους κόπους μια ζωής, αυτός είχε δανειστεί χρήματα από τις Τράπεζες. Ενώ οι ολιγάρχες με τις τεράστιες προσωπικές περιουσίες δεν πήραν χρήματα από τις τράπεζες, ούτε μπικικίνια, ούτε καν μαρούλια. Μάλλον «τρίχες» πρέπει να πήραν για αυτό άλλωστε και θα τις «κουρέψουν» τώρα. Τι θέλει πια αυτός ο λαός; Να πληρώσουν και τα δάνεια τους οι επιχειρήσεις ή οι ίδιοι οι ολιγάρχες; Δεν αρκεί που πληρώνει για όλα, και ξαναπληρώνει και ξαναπληρώνει ο λαός….

Αλλάζοντας θέμα τώρα, σημειώνουμε ότι προσωπικά δεν είμαστε λάτρεις βιβλίων με θεωρίες συνομωσίας αλλά όταν το μάτι πέφτει σε άσχετες ειδήσεις που καθρεπτίζουν την σημερινή πραγματικότητα, θέλοντας και μη σου έρχονται στο μυαλό διάφορα… Και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το λιγότερο.

Είδαμε λοιπόν στην διαδικτυακή έκδοση του NATO REVIEW, του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ατλαντικής Συμμαχίας ένα βίντεο («Was World War I good for medicine?») που αναφερόταν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πως επηρέασε την ιατρική. Κάποια στιγμή λοιπόν μιλά και ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας και αναφέρεται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Αναφέρει λοιπόν ότι μόνον στην ΕΕ μέχρι το 2020 θα υπάρχει έλλειψη 1.000.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας!!! Πόσοι Έλληνες γιατροί και νοσοκόμοι κλπ έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία μόνον; Τον Ιανουάριο φέτος ο αριθμός τους υπολογιζόταν στα 6.000 άτομα!!! Μόνον από την Ελλάδα… Από μια μικρή χώρα του νότου… Βρε-βρε πως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας λύνουν τα προβλήματα άλλων χωρών όπως της Γερμανίας και πριν το 2020 μάλιστα…

Η ΒΡ μας ενημέρωσε πριν από δύο ημέρες ότι τελειώνουν σε 50 χρόνια τα αποθέματα πετρελαίου… Λέτε για αυτό τώρα «ξαφνικά» να βρήκαν τόσο φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στην Ελλάδα;

Το έλλειμμα του 2009, το οποίο οδήγησε τη χώρα στα δίχτυα της τρόικας, ήταν αποτέλεσμα μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων που είχαν ως συνέπεια την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ. Άντε τώρα σε όσους πιστεύουν στις θεωρίες συνομωσίας να βγάλεις από το μυαλό τους ότι όλα δεν είναι φτιαχτά για να μας οδηγήσουν οι «μεγάλοι» εκεί που θέλουν…

«Ευτυχώς» όμως για εμάς βρήκαν μπροστά τους τους ογκόλιθους της πολιτικής τους Γεώργιο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο… Τώρα γιατί έτσι όπως πάμε με αυτούς τους πολιτικούς θα γίνουμε από ιδιοκτήτες αυτής της χώρας ένοικοι αυτό είναι ένα άλλο θέμα… Γιατί προς τα εκεί βαδίζουμε ολοταχώς. Να αγοράσουν οι ξένοι για «μπιρ παρά» τη χώρα μας, δηλαδή σπίτια, επιχειρήσεις, ακτές, θάλασσες, ορυκτό πλούτο ότι υπάρχει και δεν υπάρχει με ατζέντηδες τους ολιγάρχες, οι οποίοι βγάζουν και «το κάτι τις τους» για τις υπηρεσίες τους… Το θέμα πια δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά ο λαός. Οι πολιτικοί έχουμε δει τι κάνουν… Το θέμα είναι αν κάποια στιγμή επιτέλους θα αντιδράσει, και πως θα αντιδράσει, ο λαός… Μην ξεχνάμε ότι αυτό το προβλέπει και το σύνταγμα μας… Αυτό που κάποιοι το κατάντησαν ένα χαρτί λερωμένο με μελάνι….

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top