Select Menu


image

Τον εαυτό του και τη σημερινή Νέα Δημοκρατία ως απευθείας συνεχιστές του Κωνσταντίνου Καραμανλή (ξεπερνώντας τους Ράλλη, Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή), αλλά ως και εχθρούς του κρατισμού - λαϊκισμού, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στη σημερινή «Καθημερινή της Κυριακής», με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από τις 24 Ιουλίου του 1974.


Λεπτομερέστερα, ο πρωθυπουργός γράφει, μεταξύ άλλων:


· Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το 1974 αντιμετώπισε επιτυχώς την τροχοπέδη του λαϊκισμού
· «Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει από τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το "δίδυμο καρκίνωμα" του λαϊκισμού και του κρατισμού»

· Κατά την πρόσφατη κρίση «μέσα σε δύο χρόνια αντιμετωπίσαμε όλες τις προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Κάναμε αλλαγές που έχουν γίνει παντού αλλού στον κόσμο, αλλά κανείς δεν θεωρούσε πιθανές στην Ελλάδα. Σπάσαμε ταμπού, που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, αλλά θεωρούνταν ανέγγιχτα στην Ελλάδα»

· Όπως ήταν η προσπάθεια του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση του 1974, έτσι είναι η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης «Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση μέσα στην οποία αναγεννιέται η Νέα Ελλάδα».

Μ.Φ.

www.athensvoice.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top