Select Menu


Σε “μίνι” αξιολόγηση περνά από σήμερα η κυβέρνηση καθώς η τρόικα επέστρεψε έχοντας στην ατζέντα της 13 απαιτήσεις. Πυρετώδεις συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα έχει το πρώτο τετ α τετ με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να εξεταστούν είναι:

- Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

- Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα και η αναδιάρθρωσή του καθώς και η βιωσιμότητα των Ταμείων

- Η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας

- Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

- Η διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο

- Οι αποκρατικοποιήσεις

- Τα κόκκινα δάνεια

- Τα ειδικά μισθολόγια και οι δικαστικές αποφάσεις γι’ αυτά

- Το δημοσιονομικό κενό του 2015

Ενόψει των επαφών με την τρόικα καθώς το πρώτο ραντεβού θα είναι στις 4.30 το απόγευμα ο Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Υγείας, Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, ενώ χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη της τρόικας θα διαρκέσει 10-12 ημέρες και ότι θα τεθούν τώρα στο τραπέζι τα καυτά ζητήματα δίνοντας όμως περιθώριο στην κυβέρνηση μέχρι το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι χθες, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί, όπως, για παράδειγμα, οι ομαδικές απολύσεις, αλλά και η αλλαγή του νόμου περί απεργιών (συμπεριλαμβανομένου του lock out), ενώ εξέπεμψε εκ νέου «σήμα κινδύνου» για το ύψος των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων.

enet

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top