Select Menu


Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολικήΟυκρανία έφθασαν στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η ειδική επιτροπή της ουκρανικής κυβέρνησης που ερευνά τις συνθήκες συντριβής του Boeing.

«Σήμερα…τα μαύρα κουτιά του Boeingέφθασαν στη Βρετανία υπό την εποπτεία του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας)», ανακοίνωσε η επιτροπή στη σελίδα της στο Facebook.

Χθες Τρίτη, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι τα «μαύρα κουτιά» του Boeing τωνΜαλαισιανών Αερογραμμών θα μεταφέρονταν στη Βρετανία για ανάλυση μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόου Τιόνγκ Λάι δήλωσε ότι η διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ αποφάσισε να παραδώσει τα «μαύρα κουτιά» στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB), η οποία εδρεύει στοΦάρνμπορο της νότιας Αγγλίας και υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και η οποία θα αναλάβει να αναλύσει τα στοιχεία.

Η AAIB είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας καθώς και άλλων σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Ο ίδιος είπε ότι είναι συνήθης η διαδικασία να στέλνονται τα «μαύρα κουτιά» για ανάλυση στο πλησιέστερο εργαστήριο που είναι εξουσιοδοτημένο από τον ICAO.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα «μαύρα κουτιά» συνόδευαν εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία και άλλα μέλη της διεθνούς επιτροπής της οποίας ηγείται η Ολλανδία.

newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top