Select Menu


Στη χώρα καταγωγής τους, τη Μιανμάρ, προτίθεται να στείλει η Ταϊλάνδη 100.000 πρόσφυγες. Πρόκειται για πρόσφυγες που ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων κατά μήκος των συνόρων με τη Μιανμάρ πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι η χώρα δεν θα απελάσει άμεσα πρόσφυγες έως ότου εξακριβώσει την εθνικότητά τους.

«Μόλις γίνει αυτό, θα βρούμε τρόπους να τους στείλουμε πίσω. Υπάρχουν περίπου 100.000 άνθρωποι που ζούσαν για χρόνια στα στρατόπεδα χωρίς ελευθερία. Η Ταϊλάνδη και η Μιανμάρ θα βοηθήσουν για την ομαλή τους επιστροφή», είπε.

Μη κυβερνητική οργάνωση που συντονίζει τις δράσεις άλλων ΜΚΟ που δρουν στα στρατόπεδα υπολογίζει τους πρόσφυγες από τη Μιανμάρ σε 120.000. Πολλοί από αυτούς ζουν στα στρατόπεδα χωρίς να έχουν νόμιμα μέσα για να κερδίσουν κάποιο εισόδημα.

Τον προηγούμενο μήνα οι απειλές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης της χώρας ότι θα συλλάβει και θα απελάσει μετανάστες χωρίς έγγραφα είχε ως αποτέλεσμα 200.000 Καμποτζιανοί να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι Καμποτζιανοί αποτελούν σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού στην αλιεία, τις κατασκευές και άλλους τομείς της Ταϋλάνδης. Στην Ταϊλάνδη υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατ. οικονομικοί μετανάστες από τη Μιανμάρ.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις απειλές περί απέλασης η κυβέρνηση άνοιξε γραφεία ώστε να μπορέσουν να βγάλουν έγγραφα οι μετανάστες. Όμως, η χώρα αντιμετωπίζει ως βάρος τους μετανάστες καθώς δεν έχουν ούτε νομικό καθεστώς ούτε προσόντα για την αγορά εργασίας.

Εκπρόσωποι οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανησυχούν για αυτή την εξέλιξη και κυρίως για τις συνθήκες απέλασης των μεταναστών.

ΑΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top