Select Menu


«Μην κάνετε πρόωρες εκλογές, κάντε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο!»

Αυτές ήταν οι δυο… οδηγίες της κ. Μέρκελ στον κ. Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το επιτελείο της σε ομάδα ξένων δημοσιογράφων..

Η έκπληξη ήταν μεγάλη στους δημοσιογράφους οι οποίοι το πρώτο που ρώτησαν ήταν αν έχει πιθανότητες ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. (Διαβάστε εδώ για την δράση της οικογένειας Πικραμένου κατά την Γερμανική Κατοχή)

Η καταφατική απάντηση από την πλευρά των επιτελών της κ. Μέρκελ ήταν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αφού τους επισημάνθηκε ότι είναι πρόσωπο αποδεκτό έχει θητεύσει στη θέση του Πρωθυπουργού στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης και έχει συνεργαστεί άψογα με πολιτικούς παράγοντες όπως ο κ. Κουβέλης.

Πάντως έτσι κι αλλιώς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής από άλλα πρόσωπα που μπορούν να είναι υποψήφιοι ήταν το τελικό συμπέρασμα των πηγών πληροφόρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή τη μη εκλογή Προέδρου και δεν είναι λίγοι στο Μαξίμου που βλέπουν θετικά την «παρένθεση Τσίπρα» στη διακυβέρνηση της χώρας αφού εκτιμούν ότι θα αποτύχει και άρα η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και με όρους δικαίωσης .

Στο Μαξίμου θέλουν να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία ώστε να καθορίσουν και την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας . Ήδη εδώ και καιρό στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά έχουν προτείνει το τοπίο να ξεκαθαριστεί εντός του Σεπτεμβρίου ώστε να μην υπάρχει η αβεβαιότητα των εκλογών κάτι που διαλύει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχουν ακουστεί επίσης δυο ονόματα

του κ. Σταύρου Δήμα, του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου που προωθείται από την πλευρά του κ. Βενιζέλου αλλά και από εκδοτικούς παράγοντες.

Έτσι κι αλλιώς τον τελικό λόγο θα έχει ο κ. Σαμαράς με βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει.

Θέλει ή όχι ο κ. Σαμαράς πρόωρες εκλογές.

Αν δεν τις θέλει πραγματικά η ιστορία του και η πολιτική διαδρομή του έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top