Select Menu


Τρεις ακτιβιστικές οργανώσεις πέταξαν την Παρασκευή με ένα μικρό αερόστατο στο οποίο αναγραφόταν «Παράνομη Κατασκοπεία», πάνω από τα κεντρικά γραφεία της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) στη Γιούτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Την πρωτοβουλία για την πτήση, η οποία διήρκησε μία ώρα, είχαν η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ακτιβιστές των ψηφιακών δικαιωμάτων της Electronic Frontier Foundation και μια συντηρητική πολιτική οργάνωση, η Tenth Amendment Center.

Επάνω στο 41 μέτρων αερόστατο, το οποίο ανήκει στην Greenpeace, αναγραφόταν «Παράνομη Κατασκοπεία από την NSA».

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη στο πρακτορείο Ρόιτερς, η υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει επί του συμβάντος. Ωστόσο, εκπρόσωπος της NSA δήλωσε σχετικά, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον εναέριο χώρο πάνω από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας.

«Το δικαίωμά μας στην ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί κομματικό ζήτημα. Αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Μάικλ Μπόλντιν, επικεφαλής της οργάνωσης Tenth Amendment Center.

«Αυτή η συμμαχία προσφέρει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον, διότι αποδεικνύει ότι άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα προτίθενται να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να εργαστούν από κοινού».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top