Select Menu


Όσο εξακολουθεί ακόμα να ισχύει το αντιδημοκρατικό όριο του 3%, ο λαός θα εγκλωβίζεται, θα εκβιάζεται και κανένα μικρό κόμμα δεν έχει μέλλον. Το πολιτικό σύστημα θα εξακολουθήσει να παραμένει κλειστό και θα εξακολουθούν να επιβιώνουν τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα με τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές οικογένειες σε διάφορες ανασυνθέσεις, πάντα πάνω στην ίδια λογική της ελληνικής πολιτικής γεωγραφίας.

Για να μην πάμε μακριά, ας δούμε τι έγινε μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεωνΜαϊου και Ιουνίου 2012. Τον Μάϊο του 2012, το 19% του λαού (ποσοστό πιο μεγάλο και από εκείνο που έλαβε τότε το πρώτο κόμμα) προτίμησε να ψηφίσει μικρά κόμματα. Αν και τα κόμματα που σχημάτισαν αργότερα κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), μπορούσαν να την σχηματίσουν και τον Μάϊο, εντούτοις πήγαν ξανά σε εκλογές σε λίγες μέρες εκβιάζοντας το λαό και αναγκάζοντας τους πολιτικούς αμνούς να επιστρέψουν τα κομματικά ποιμνιοστάσια. Έτσι μόλις σε λίγες μέρες, δηλαδή στις εκλογές του Ιουνίου 2012, οι ψηφοφόροι που εξακολούθησαν να ψηφίζουν κόμματα κάτω από το 3%, περιορίστηκαν μόνο στο 5,99%!!!!!.

Στις τελευταίες ευρωεκλογές το 17,13% των πολιτών προτίμησε και πάλι μικρά κόμματα, όμως αν γίνουν βουλευτικές εκλογές, κάτω από εκβιαστικά διλήμματα και ισχυρή πόλωση, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί ξανά κοντά στο 5-6%. Με αυτό το μικρό ποσοστό και μάλιστα διασπασμένο σε δεκάδες μικρά κόμματα, κανένα μικρό κόμμα δεν έχει οποιαδήποτε ελπίδα.

Ποτέ κανένα κόμμα (πλην του φαινομένου της ΧΑ) δεν υπήρξε ένα μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα κάτω από το 3% και στη συνέχεια ξαφνικά να το προτίμησαν οι πολίτες και να το εκτινάξουν ψηλά. Όσα κόμματα εμφανίστηκαν ξαφνικά με μεγάλα ποσοστά (ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛΑΝ, ΔΗΚΙ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ κ.λ.π.), το ίδιο ξαφνικά ξεφούσκωσαν και εξαφανίστηκαν ή θα εξαφανιστούν.

Επομένως, για να υπάρξει πιθανότητα να γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα ένα μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και να διεκδικήσει να παρουσιάσει τις απόψεις του στο λαό μέσα από το Κοινοβούλιο, ώστε να προσεχθεί από το λαό για να ζητήσει την στήριξή του, μόνο με κατάργηση του 3% μπορεί να γίνει. Χωρίς να γίνει αυτό, κανένα νέο μικρό κόμμα δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα, ούτε κανένας σοβαρός άνθρωπος ασχολείται, με τον κίνδυνο να καταντήσει γραφικός.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top