Select Menu


Μία σημαντική ιστορικά ανακάλυψη, το πρώτο ιταλικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο εντοπίστηκε στην Ελληνική επικράτεια, τεκμηριώθηκε φωτογραφικά πριν από λίγες ημέρες από την καταδυτική ομάδα του Αντώνη Γραφά.


Πρόκειται για ένα τρικινητήριο βομβαρδιστικό τύπου Savoia-Marchetti S.M. 79 «Sparviero», δηλαδή «Γεράκι», το οποίο είχε αρχικά εντοπιστεί πριν από λίγα χρόνια από τον επαγγελματία δύτη Νούλη Σπουρλάκο, σε βάθος 59 μέτρων στα νοτιοανατολικά παράλια του Πόρου, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από την ακτή και είχε ερευνηθεί και ταυτοποιηθεί σχεδόν αμέσως μετά την ανακάλυψή του, από ομάδα δυτών στην οποία συμμετείχαν οι Πατρινοί δύτες, Γιώργος Καρέλας και Κώστας Μηλιώνης.


Το αεροσκάφος ήταν ένα ιταλικό τρικινητήριο βομβαρδιστικό, μεσαίου μεγέθους, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την ιταλική Βασιλική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ναυάγιο βρίσκεται «καθισμένο» σε αμμώδη βυθό, σε μέγιστο βάθος 59 και ελάχιστο 57 μέτρων, στα νοτιοανατολικά του Πόρου. Ο άξονας της ατράκτου του αεροσκάφους έχει κατεύθυνση βορειοδυτική, περίπου 30 μοιρών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top