Select Menu


Μερική άποψη του λιμανιού Τζόια Τάουρο, του μεγαλύτερου λιμανιού φορτοεκφόρτωσης κοντέινερ της Μεσογείου.


Μυστήριο γύρω από την υπόθεση της μεταφόρτωσης των χημικών της Συρίας, και από πλευράς Ιταλίας, ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη ο καθηγητής και ακτιβιστής Βαγγέλης Πισσίας, ο οποίος επισκέφτηκε το λιμάνι της Ιταλίας του Τζόια Τάουρο όπου το αμερικανικό Cape Ray θα παραλάβει τα χημικά από τα φορτηγά που τα μεταφέρουν από τη Συρία για εξουδετέρωση με υδρόλυση εν πλω νότια της Κρήτης.




Μέλη της αντιπροσωπείας στο λιμάνι του Τζόια Τάουρο.


Προβληματισμός επικρατεί τόσο για το εγχείρημα όσο και για τη διαδικασία και στα ιταλικά συνδικάτα.

Συνάντηση στο λιμάνι με τον εκπρόσωπο του "Τσίνκουε Εστέλλε" ("5 Αστέρια", του Μπέπε Γκρίλο ), βουλευτή Σεμπαστιάνο Μπαρμπάντι. Αριστερά ο καθηγητής Β. Πισσίας και δεξιά ο περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Μπούκας.

Επισήμως η ξενάγηση από τη διοίκηση του ιταλικού λιμανιού έκανε λόγο για στρατιωτικό μυστικό και άγνοια για την επιλογή του λιμανιού τους ως τόπου μεταφόρτωσης, αλλά τα συνδικάτα του λιμανιού αποκάλυψαν στον κ. Πισσία πως ήδη λιμενεργάτες με μερική απασχόληση ή άνεργοι προσεγγίζονται εθελοντικά με έξτρα αμοιβή για να λάβουν μέρος σε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφόρτωσης επικίνδυνων υλικών, με προσδιορισμό έναρξης στα τέλη Ιουνίου.


Από τη συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο του Σαν Φερντινάντο.


Μάλιστα ο Βαγγέλης Πισσίας περιέγραψε και ατύχημα που συνέβη κατά τη φόρτωση κοντέινερ με εμπόρευμα, αναρωτώμενος τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του ήταν τα χημικά.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top