Select Menu

Μιλώντας στο Κόκκινο για το τι συνεπάγεται το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Χρυσόγονος τόνισε ότι η Βουλή στη νέα της θητεία δεν θα μπορεί πλέον να ασκήσει ποινική δίωξη σε σημαντικές υποθέσεις, οι οποίες ουσιαστικά παραγράφονται. 

Ανέφερε ότι "συνταγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα με το κλείσιμο της βουλής, υπάρχει, όμως, πολιτικό θέμα", καθώς στα θερινά τμήματα εκτός από τις μνημονιακές δεσμεύσεις για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά που θα περάσουν, αφού η κυβέρνηση διορίζει τους βουλευτές της, εκτός από το πολύ σοβαρό ζήτημα του νομοσχεδίου των αιγιαλών, σημαντικό είναι το γεγονός ότι "η βουλή στη νέα της θητεία δεν θα μπορεί πλέον να ασκήσει ποινική δίωξη σε σημαντικές υποθέσεις".

Τέτοιες υποθέσεις, που ουσιαστικά παραγράφονται, είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου για το μνημόνιο και το PSI, η λίστα Λαγκάρντ καθώς και η υπόθεση των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση έκλεισε τη βουλή "για να μπορέσει, και με τον ανασχηματισμό που έρχεται, να διορίσει τους δικούς της βουλευτές για το θερινό τμήμα της βουλής και να προλάβει και τις αντιδράσεις όσων δεν υπουργοποιηθούν" σχολίασε ο κος Χρυσόγονος.

Τέλος επεσήμανε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση και συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το κλείσιμο της βουλής.

Όλη η συνέντευξη εδώ:


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top