Select Menu

Οι προξενήτρες τάχουνε χαμένα.

Ενώ κανένας γαμπρός μέχρι τώρα δεν ήθελε τη νύφη, τώρα όλοι τρέχουνε ξοπίσω της ξελιγωμένοι.

Τώρα εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, η νύφη δεν είχε και τόσο καλή φήμη και όταν έκανε την εμφάνισή της σε κα να πανηγύρι, όλοι της γυρίζανε την πλάτη και κάνανε πως δεν την βλέπουν.

Δεν ήθελε και πολύ για να τους κράξουν οι αντίπαλοι.

Της έσερναν πολλά και διάφορα, άλλα ίσως να ήταν αλήθειες και άλλα ίσως να ήταν ψέματα που μόνο ο ύψιστος είναι αρμόδιος να κρίνει.

Εμάς όμως τι μας νοιάζει, δεν ήμαστε μνηστήρες, ούτε ύψιστος για να κρίνουμε την ηθική της.

Μόλις όμως μαθεύτηκε η προίκα της και πως η νύφη είναι από το μεγάλο σόι των Χρυσαυγιτάκιδων, τα πράγματα άλλαξαν και οι Συριζιτάκιδες αλλά και οι Νουδουλιτάκιδες μαζί με τους Πρασινομιζαδωράκιδες άρχισαν να την καλοβλέπουν και να την κορτάρουν. Όχι όμως στα φανερά, μια και κανένας τους δεν είχε μιλήσει ποτέ με καλά λόγια για τη νύφη και φοβόντουσαν τους υπόλοιπους μνηστήρες μη και τους κατηγορήσουν για προικοθήρες και τους ξευτιλίσουν πως καλοβλέπουν νύφη υπόπτου ηθικής.

Στα μουλωχτά και με μεγάλη επιφύλαξη άρχισαν να διαρρέουν πως τάχαμου δεν είναι και τόσο άσχημη η νύφη και πως οι κακές γλώσσες ήταν υπερβολικές στις κατηγόριες εναντίον της.

Ξαφνικά η νύφη έγινε περιζήτητη και στην ποδιά της σφάζονται περισσότερα παλικάρια απ' ότι στης Μαρίας της Πενταγιώτισσας.

Στην επιδίωξή τους ν' αρπάξουν με κάθε τρόπο την προίκα της, καλοπιάνουν το σόι των Χρυσαυγιτάκιδων, για να πείσουν τη νύφη να τους προτιμήσει και να φάνε αυτοί το γαμοπίλαφο και όχι οι αντίπαλοί τους.

Μάλιστα άρχισαν και ρίχνουν μπαλοθιές στον αέρα να τρομάξουν οι μεν τους δε και να δείξουν πόσο παλικάρια είναι.

Η νύφη τους κοιτάζει μέσα απ' το παντζούρι να γυροφέρνουν στο κατώφλι της και σπάει πλάκα.

Βρέ τους ξευτίλες, βρε τους άχρηστους, βρε τους προικοθήρες, μονολογεί.

Τόσο καιρό με βρίζανε και κάνανε πως δε με ξέρουν και κοίτα σε τι ξευτίλα είναι δυνατόν να φτάσει ο άνθρωπος για το χρήμα και την εξουσία.

Η νύφη η Χρυσαυγούλα είναι μία και οι μνηστήρες πολλοί, ποιός άραγε απ' όλους αυτούς θα αρπάξει την προίκα της και θα φάει το γαμοπίλαφο;

Εδώ είμαστε όμως και θα το δείτε, πως άλλος θα πάρει την προίκα και θα γευτεί τελικά το γαμοπίλαφο παρέα με τους Χρυσαυγιτάκιδες.

Άντε και να τους χαιρόμαστε...

Θεόφιλος Αιγινήτης 
 Ζωγράφος - Συγγραφέας

Πηγή: theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top