Select Menu


Λίγες βδομάδες πριν τις ευρωεκλογές αποκαλύφθηκε στον διεθνή τύπο η ύπαρξη μυστικού σχεδίου για την σωτηρία του ευρώ με την επωνυμία σχέδιο Ζήτα.

Το σχέδιο αυτό κατά πληροφορίες σχεδιάστηκε μυστικά και προέβλεπε το πλάνο ενεργειών σε περίπτωση εκούσιας ή αναγκαστικής αποχώρησης κάποιας χώρας από την ζώνη ευρώ.

Το θέμα αυτό μέχρι πρόσφατα ήταν ταμπού .

Η ύπαρξη παρόμοιου σχεδίου είχε διαψευσθεί επίσημα από τον κο Μario Draghi σε επίσημη συνέντευξη του ως πρόεδρος της ΕΚΤ την 4 Απριλίου 2013.(http://www.zerohedge.com)

Στην συνέντευξη αυτή ο κος Draghi δήλωσε με έμφαση δύο φορές : "Δεν υπάρχει σχέδιο Β..."

Ο κος Draghi βέβαια τότε δεν έλεγε ψέματα, αλλά έπαιζε διπλωματικά με τις λέξεις.

Αναφέρθηκε σε σχέδιο Β, όχι σε σχέδιο Ζ...

Ενδεχομένως να υποθέσετε ότι πρόκειται για διπλωματικό λογοπαίγνιο χωρίς ουσία.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το γράμμα Β είναι το δεύτερο γράμμα του Λατινικού αλφαβήτου, ενώ το γράμμα Ζ είναι το τελευταίο.

'Οταν κάποιος διαψεύδει την ύπαρξη σχεδίου Β στην ουσία διαψεύδει την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου δράσης.

Αντίθετα όταν κάποιος συντάσσει σχέδιο Ζ στην ουσία ομολογεί ότι συντάσσει καταληκτικό σχέδιο.

Οι Γερμανοί θα το έλεγαν με τον όρο:" Tελική λύση" .

Μίλάμε στην ουσία για σχέδιο καταστροφής του ευρώ...

Δεν είναι τυχαίο ότι το σχέδιο φέρεται να καταστρώνεται από τον Γερμανό Joerg Asmussen της ΕΚΤ.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται ν' απειλούσε τον Κύπριο πρόεδρο Κο Αναστασιάδη ότι μ' ένα τηλεφώνημα του θα σταματούσε την παροχή του Εla στις Κυπριακές τράπεζες, αν η Κύπρος δεν δεχόταν τους όρους υπαγωγής της στο μνημόνιο.

Ο κος αυτός , ενώ οι υπόλοιποι δεν γνώριζαν λεπτομέρειες, ήθελε να ενεργοποιήσει το πνευματκό του δημιούργημα και ν΄ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για το ευρώ.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το κάνει και έτσι δεν απολαύσαμε την αποτυχία του σχεδίου, που θα είχε σίγουρα καταστροφικά αποτελέσματα και για όλους τους υπόλοιπους παριστάμενους υπουργούς οικονομικών των χωρών της ζώνης του ευρώ.

H χρήση της ονομασίας του σχεδίου έχει ενδιαφέρουσα ιστορία και φανερώνει πολλά για την ιδεολογία των εμπνευστών του.

Σχέδιο Ζ ονομάστηκε επίσημα στο παρελθόν ένα αποτυχημένο σχέδιο με εμπνευστή τον Αδόλφο Χίτλερ το 1939 , με σκοπό την ενίσχυση και την αναδιάρθρωση του ναυτικού του Γ΄Ράιχ πριν τον πόλεμο.

Το σχέδιο προέβλεπε μεταξύ των άλλων και την δημιουργία 4 αεροπλανοφόρων και 15 θωρηκτών για να αντιμετωπίσει το Βρετανικό ναυτικό.

Το αποτέλεσμα του σχεδίου ήταν να μην κατασκευασθεί ποτέ αυτός ο στόλος και ταυτόχρονα να καθυστερήσει η κατασκευή των Γερμανικών υποβρυχίων.

Εξαιτίας αυτού του σχεδίου η Γερμανία έχασε τον πόλεμο, καθώς δεν μπόρεσε έγκαιρα με τα υποβρύχια της να εμποδίσει τον επανεξοπλισμό της Βρετανίας από τις Αμερκανικές νηοπομπές (http://el.wikipedia.org/wiki/Kriegsmarine)


Η ίδια ονομασία δόθηκε και σε Γιαπωνέζικο πολεμικό σχέδιο , που καταστρώθηκε το 1944 ,με σκοπό να αντιμετωπίσει επιθετικά την προέλαση των Αμερικανών στον Κεντρικό Ειρηνικό.

Η ιστορική ιδιορρυθμία αυτού του σχεδίου ήταν ότι οι στρατιωτικοί που το σχεδίασαν έπεσαν θύματα δύο ταυτόχρονων και τυχαίων αεροποιρικών ατυχημάτων και τα σχέδια δέρρευσαν στην φυσική τους μορφή στους Αμερικανούς χωρίς να έναι κωδικοποιημένα,

Η επίδραση αυτής της γνώσης άλλαξε την τακτική των επιχειρήσεων των Αμερικανών και οδήγησε στην χρήση πυρηνικών όπλων για να περιορίσει τις προβλέπομενες απώλειες μέσω του συμβατικού σχεδίου Ζ. (http://en.wikipedia.org/wiki/Z_Plan_(Japan))

Προφανώς αυτός που έδωσε το όνομα στο σχέδιο ή ήταν Γερμανός και δεν παραδέχεται τα διδάγματα της ιστορίας ή ήταν Αγγλοσάξονας και την γνώριζε πολύ καλά.

Το γράμμα Ζ για τους Βρετανούς φέρνει στο νου την λέξη Zebra, το εξωτικό αυτό άγριο αλογάκι με τις ασπρόμαυρες ρίγες.

Το Zebra sign είναι οι άσπρες γραμμές που βλέπουμε στο οδόστρωμα στις διαβάσεις με φανάρια.

Προφανώς η ονομασία σχέδιο Ζ είναι ταιριαστό όνομα για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και πανικόβλητους καταθέτες που τρέχουν στο λειβάδι σαν τις ζέβρες για να σωθούν από τα λιοντάρια ή μεταναστεύουν ψάχνοντας την αναγκαία ποσότητα τροφής.

Επίσης το γράμμα Ζ έιναι το πρώτο γράμμα της λέξεως Zero, που σημαίνει μηδέν.

Αν αυτός που κατέστρωνε το σχέδιο θεωρούσε ότι θα ήταν η αρχή για κάτι καινούργιο , το όνομα που διάλεξε φανέρωσε τις προθέσεις του.

Στο φωνητικό αλφάβητο του ΝΑΤΟ το γράμμα προφέρεται Ζulu και τους θυμίζει την ατρόμητη αφρικανική φυλή, που κατέσφαξε με πρωτόγονα μέσα τον οργανωμένο και σύγχρονο Αγγλικό στρατό τον Ιανουάριο του 1879 στην μάχη του Isandlwana ( http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Isandlwana)

Γενικά το γράμμα Ζήτα κωδικοποιεί συνήθως εχθρικές δυνάμεις ή εχθρικά αποτυχημένα σχέδια.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο, που η αναφορά στο όνομα του σχεδίου έγινε από τον διευθυντή του γραφείου Βρυξελλών των Financial Times δημοσιογράφο κο Peter Spiegel.

O κος αυτός είχε θητεύσει ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Αμερικανικό Πεντάγωνο για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και μέχρι την άφιξη του στις Βρυξέλλες ασχολούνταν με την κάλυψη στρατιωτικών και αμυντικών θεμάτων.

Πρόκειται για εσκεμμένη προπαγανδιστκή διαρροή των ΗΠΑ με στόχευση τις επικείμενες ευρωεκλογές?

Είναι προσπάθεια κάποιων κύκλων της Ευρωπαικής επιτροπής να θυμίσουν το ανύπαρκτο έργο τους, επικαλούμενοι σήμερα ένα υπαρκτό μελλοντικό κίνδυνο?

Προφανώς υπάρχει κάποια υπόγεια στόχευση για να θυμηθούμε όλοι ότι το εγχείρημα του ευρώ ενέχει σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους και δεν έχει εδραιωθεί ακόμα στους Ευρωπαικούς λαούς.

Το δυνατό ευρώ για τους Γερμανούς είναι σήμερα σύμβολο οικονομικής δύναμης, αλλά ταυτόχρονα και μελλοντικός κίνδυνος για τις εξαγωγές τους , καθώς τα προιόντα τους εμφανίζονται ακριβά λόγω της ενίσχυσης του ευρώ.

Για τους υπόλοιπους νοτιοευρωπαίους το ευρώ θεωρείται η αιτία για το μεγάλο και ανυπέρβλητο δημόσιο χρέος και για τα προγράμματα λιτότητας, που θέριεψαν την ανεργία στις χώρες τους.

Ανεξάρτητα από τις αποκαλύψεις στον τύπο για τα περιεχόμενα του σχεδίου Ζ , πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σχέδιο αυτό υπάρχει μεν στα χαρτιά, αλλά κάποια μέτρα του έχουν ήδη εφαρμοσθεί.

Στην Κύπρο εφαρμόστηκαν όλα για πρώτη φορά.

Επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, που ακόμα υφίστανται και δεν προβλέπεται ν' αρθούν σύντομα.

Επιβλήθηκε έκτακτη φορολόγηση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για τις καταθέσεις σε κάποιες μεγάλες Κυπριακές τράπεζες.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρχικά είχε προταθεί η φορολόγηση όλων των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες με σκοπό να απομακρυνθούν βίαια από την Κύπρο τα εξωχώρια τραπεζικά κέντρα άλλων χωρών (Βρετανίας, Ρωσίας ,Αμερικής και άλλων).

Προφανώς το σχέδιο Ζ το προέβλεπε να συμμετάσχουν στην "διάσωση" και οι "αντίπαλοι" για λόγους αποτελεσματικότητας ή ισότητας.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι με βάση τις δημοσιογραφικές αποκάλυψεις μετείχαν στη σύνταξη του σχεδίου στελέχη του ΔΝΤ, όπως ο γνωστός κος Poul Thomsen.

Θεσμικά η συμμετοχή του ΔΝΤ μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από το ότι το ευρώ συμμετέχει στο καλάθι του SDR, του επίσημου νομίσματος του ΔΝΤ.

Είναι όμως λογικά αποδεκτό κάποιοι ανεγκέφαλοι να αποφασίζουν τεχνικές λεπτομέρειες, που ενδεχόμενα θα επηρέαζαν άλλες οικονομίες, χωρίς να τις συμβουλεύονται?

Προφανώς η ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής επιδιώκει εντελώς αντιδημοκρατικά και ξιπασμένα την καταστροφή των λαών , που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Σήμερα είναι πανικόβλητη ,γιατί βλέπει ότι το σύνολο του έργου της θα ανατραπεί από την ομαδική εξέγερση των ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές.

Γνωρίζει από τις δημοσκοπήσεις ότι πλέον οι Ευρωσκεπτικιστές, οι Λαικιστές και οι Εθνικιστές όλων των χωρών θα βρεθούν εντός των τειχών της Ευρωβουλής.

Οι ισορροπίες των ανίκανων ευρωγραφειοκρατών θα διαταραχθούν.

Τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων θα ξαναμοιρασθούν και θα απομακρυνθούν οι υποτακτικοί της Μέρκελ και του Μπαρόζο από τα κέντρα εξουσίας.

Σ' αυτό πρέπει να συμβάλλουν και όλοι οι 'Ελληνες ψηφοφόροι με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές της 25 Μαίου 2014.

Κανένας ανίκανος ή πουλημένος ευρωβουλευτής δεν πρέπει να εκλεγεί από 'Ελληνες ψηφοφόρους.

Είναι στο χέρι μας πλέον να μετατρέψουμε με την ψήφο μας το σχέδιο Ζήτα σε σχέδιο Ζ- ήττα των ξεπουλημένων.

Θα τους πουλήσουμε και θα τους αγοράσουμε στο ίδιο τους το νόμισμα.

Γιατί το ευαίσθητο σημείο τους είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση και η απαίτηση των λαών για διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και καταλογισμό ευθύνης στα όργανα ηγεσίας της ΕΕ.

Αν θέλουν να παίρνουν αποφάσεις για μας στο άτυπο όργανο του Eurogroup ή πίσω από κλειστές πόρτες, αυτό στο μέλλον δεν θα είναι πλέον ούτε εφικτό, ούτε αποτελεσματικό.

Η Ελλάδα πλέον δεν θα εκπροσωπείται από τις τρεις μαιμούδες, που η μία δεν βλέπει, η άλλη δεν ακούει και η τρίτη δεν μιλάει...

Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top