Select Menu

Το μενού που σας προτείνω έχει υποψηφίους για όλα τα γούστα και μάλιστα από υγιεινά φυτικά προϊόντα.
Εάν σας αρέσουν οι κολοκυθοκορφάδες, προτιμήστε τις δεξιές με τον Πάνο Καμένο, που μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γιαπράκια με μπόλικο άνηθο, ή στο τηγάνι με λουκάνικα και αβγά.
Εάν πάλι δε σας πάει το χέρι να ψηφίσετε κάποιον που σας θυμίζει Δεξιά μπορείτε να ψηφίσετε τα αριστερά σαπρόφυτα μανιτάρια του Δημήτρη Καζάκη. Είναι πολύ νόστιμα. Τα κάνετε ψητά με λεμονάκι ή και τηγανιτά με αβγά, ή με αλιάδα  για τους μερακλήδες. Προσέξτε ιδιαίτερα μην πέσετε σε κανένα δηλητηριώδες.
Τραβάνε μπόλικο κρασάκι, κατά προτίμηση λευκό ξηρό, όχι ρετσίνα.
Εάν τώρα προτιμάτε τις κολοκύθες που γίνονται από γλυκό του κουταλιού μέχρι αρμυρή κολοκυθόπιτα με μπόλικο δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι, ή γλυκιά με άχνη και κανέλα, ψηφίστε Βαγγέλη Βενιζέλο.
Μάλιστα κεράσανε και την φράου Μέρκελ στην εδώ επίσκεψή της τέτοια πίτα, που ενθουσιάστηκε και ανέθεσε στο Βενιζέλο και το Σαμαρά, ο ένας να ανοίγει το φύλλο και ο άλλος να φτιάχνει τη γέμιση. Τους ζήτησε μάλιστα να της στείλουν μια νταλίκα κολοκυθόπιτες στη Γερμανία για να ταΐσει τα κοράκια της. 
Εάν σας αρέσουν όμως οι λωτοί, οι λεγόμενοι καρποί της λησμονιάς, ψηφίστε Αντώνη Σαμαρά και φάτε όσους περισσότερους μπορείτε για να λησμονήσετε πιο εύκολα τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν γίνει πρωθυπουργός.
Εάν πάλι σας αρέσουν τα μαύρα τριαντάφυλλα που ευδοκιμούν στο   Halfeti της νοτιοανατολικής Τουρκίας απ' όπου μας έρχονται οι λαθρομετανάστες μαζί με την ηρωίνη, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Αυτά δεν τρώγονται αλλά τα κρατάτε μόνο για διακόσμηση στο βάζο μέχρι να μαραθούν.
Εάν τώρα έχετε αντιρρήσεις για το εισαγόμενο μαύρο τριαντάφυλλο, ψηφίστε τα ντόπια  μαύρα μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής.  
Εάν όμως σας αρέσουν οι λιαστές κατακόκκινες ντοματούλες, κάντε τες παπάρα σε κόκκινο κρασί και ψηφίστε ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μόνο να προσέξετε την ημερομηνία λήξης  τους μήπως είναι της Μπολσεβικικής επανάστασης του 1917.
Πάντως στην κοινωνία μας παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση στα βλίτα. Το τι βλίτο κυκλοφορεί ανάμεσά μας δεν περιγράφεται.
Από τις λαϊκές αγορές μέχρι στα έδρανα της βουλής.
Μάλιστα λόγω των επερχόμενων εκλογών, τα κόμματα έχουν μεγάλη έλλειψη από   βλίτα και μαϊντανούς, έτσι  δέχονται και βάζουν υποψηφίους όποιο φυτό βρίσκεται μπροστά τους. Ακόμα και την Ανθούλα επειδή έχει καμιά πενηνταριά ξαδέρφους.
Προτιμούν όμως τα βλίτα που είναι ανακατεμένα με μπόλικη γλιστρίδα για να τα στέλνουν στα χαζοκούτια να μας πείσουν, πως τελικά δεν ήταν κακή η συνταγή που εφαρμόσανε τα σαλιγκάρια. 
Εάν είστε άπληστοι και θέλετε να συνεχιστεί το λάδωμα στη ζωή μας μπορείτε να αγοράσετε μια ολόκληρη "Ελιά" και μάλιστα "παραποτάμια" ποτιστική, που οι ρίζες της ξεκινάνε από μεγάλο κανάλι. Θα τη βρείτε σε πολύ καλή τιμή. Κυριολεκτικά σε τιμή ξεπουλήματος. Τώρα αν κάποιοι πολιτικοί έχουν αδυναμία στα αγγουράκια, γούστο τους, καπέλο τους. Περί ορέξεως ουδείς  λόγος.
Φυτά υπάρχουν πολλά για κατανάλωση και βρώση, και το μενού που σας πρότεινα είναι περιορισμένο, εάν όμως έχετε φαντασία και γούστο συμπληρώστε το μόνοι σας.
                                   
 Θεόφιλος Αιγινήτης  Ζωγράφος -  Συγγραφέας

Πηγή: theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top