Select Menu


«Ο Ψινάκης φτιάχνει το γραφείο του στο δημαρχείο. Έβαλε φούξια καναπέδες, κίονες στις γωνίες και τώρα τα μαστόρια ρίχνουν γκλίτερ στο πάτωμα», «Έχει τοποθετήσει κι έναν πελεκάνο στην είσοδο», «Φήμες λένε ότι συζητάει την απευθείας σύνδεση Μαραθώνα με Μύκονο και Ίμπιζα».

Ήταν σχεδόν αδύνατον ν' αντισταθείς και να μην συμμετέχεις στο σατιρικό πανδαιμόνιο που ξέσπασε στα social media, μόλις ο Ηλίας Ψινάκης εξελέγη δήμαρχος Μαραθώνα. Σχόλια καυστικά, μερικές φορές άκομψα, τα οποία εύκολα θα έκαναν κάποιον να θυμώσει. Τον Ψινάκη, όμως, τον φαντάζομαι να τα διαβάζει τα βράδια, την ώρα που αράζει στον (φούξια;) καναπέ του, και να γελάει τρανταχτά.

Δεν είναι τυχαίο που φαντάστηκα κάτι τέτοιο, ο Ψινάκης δεν είναι σοβαροφανής, ούτε κομπλεξικός. Αυτό και μόνο με κάνει να τον συμπαθώ, έχω μπουχτίσει από σοβαροφανείς ανθρωπάκους. Έχει όμως τα προσόντα δημάρχου; Ας το πάρουμε λογικά.

Τι θέλουμε από έναν δήμαρχο; Να είναι έξυπνος, δίκαιος, αποτελεσματικός, με γνωριμίες. Νομίζω ο Ψινάκης αυτά τα προσόντα τα έχει: λίγο το 'χεις ν' ανακαλύψεις και ν' αναδείξεις έναν Ρουβά; Μη το γελάτε, ο Σάκης αποδείχτηκε το δυνατότερο άλογο κούρσας της ελληνικής show business.

Θα μου πείτε τώρα, δήμαρχος-σύμβολο του lifestyle; Βρήκα κι εδώ ελαφρυντικά. Αν μελετήσει κανείς τον Ψινάκη, θα διαπιστώσει ότι αυτός χρησιμοποίησε το lifestyle και όχι το αντίθετο. Θα καταλάβει επίσης ότι όσο σπουδαίο θεωρούσε τον εαυτό του πριν γίνει φίρμα απ' την τηλεόραση, το ίδιο σπουδαίο τον θεωρεί και μετά από τη αναγνωσιμότητα που απέκτησε. Αυτό ακριβώς είναι που τον διαχωρίζει απ' το ψώνιο.

Επιπλέον, ο Ψινάκης δεν σου δίνει την εντύπωση ότι μπήκε στα πολιτικά για να «τα πάρει» και να λαδωθεί. Πρώτον, δεν έχει ανάγκη χρημάτων και δεύτερον, δεν πιστεύω να εξέθετε ποτέ την πασμίνα του σε κίνδυνο λαδώματος.

Εν κατακλείδι, τίποτα δεν προμηνύει ότι δεν θα είναι καλός δήμαρχος, τίποτα δεν σε προϊδεάζει ότι θα είναι κακός δήμαρχος, ενώ σίγουρα όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι χειρότερος από άλλους. Οπότε, γιατί όχι;


Λίλα Σταμπούλογλου
http://www.protagon.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top