Select Menu


Σε κέντρο εκμάθησης ξένων γλωσσών σχεδιάζει να μετατρέψει η αυστριακή κυβέρνηση το σπίτι που γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ.

Η απόφαση σχετικά με την τύχη του πρώην ξενώνα της οδού Salzburger Vorstadt 15 στον οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ στις 20 Απριλίου 1889 ήταν, μάλιστα, τόσο φορτισμένη ώστε χρειάστηκε να επέμβει το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Για εμάς, δεδομένης της σημασίας που έχει το κτίριο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί με έναν τρόπο που να ωφελεί τους ανθρώπους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΣ μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Οι διαπραγματεύσεις διαρκούν ήδη για περισσότερο από ένα χρόνο με την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του κτιρίου που παραμένει ανώνυμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη έχει αρνηθεί και να μετατραπεί το σπίτι σε ένα μνημείο κατά του Ναζισμού και να τοποθετηθεί μια επιγραφή που θα αναφέρει ποιος γεννήθηκε εκεί από το φόβο των επιθέσεων από ομάδες αντιφασιστών.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια το κτίριο λειτουργούσε ως κέντρο φροντίδας για ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Χίτλερ έζησε στο κτίριο αυτό τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του μέχρι τη μετακόμιση της οικογένειάς του στο Πασάου της Βαυαρίας.

Parapolitika.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top