Select Menu


Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον «ανθρωποκτόνο» -όπως έχει χαρακτηριστεί από τις ιατρικές ενώσεις της χώρας- νόμο συνταγογράφησης δραστικής ουσίας και έβαλε την υπογραφή του, για να επιδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ μια ΜΚΟ-καταγγελόμενη ως βιτρίνα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τον ΟΗΕ για την περίπτωση της ΜΚΟ, οι ισχυρισμοί του κ. Λοβέρδου έπεσαν στο κενό, αφήνοντάς τον έκθετο για πιθανή εξυπηρέτηση συμφερόντων «ημετέρων».

Το newsbomb.gr αποκαλύπτει μια αλληλουχία ελέγξιμων συμπτώσεων, η οποία φέρεται να οδηγεί τον Ανδρέα Λοβέρδο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από τις δικαστικές αίθουσες, στα υπουργικά αξιώματα της κυβέρνησης Σημίτη και να διασταυρώνει την πολιτική του πορεία με κρίσιμα πόστα και αποφάσεις, τον αντίκτυπο των οποίων θα πληρώνει επί μακρόν ο ελληνικός λαός.

Αφετηρία φέρεται να είναι η δικαστική υπόθεση για το κλείσιμο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδας, γνωστού ως ΚΕΦΕ. Το πόρισμα-κόλαφος του εισαγγελέα για τους πραγματικούς σκοπούς της οργάνωσης περιλάμβανε στοιχεία για φακέλωμα εκπροσώπων της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας από το ΚΕΦΕ, καθώς και για διασυνδέσεις και πληροφόρηση ξένων κέντρων.

Το ΚΕΦΕ είχε τότε την επικαιρότητα μετά από καταγγελίες πολλών γονέων σχετικά με προβλήματα που αντιμετώπισαν τα παιδιά τους, με την ένταξή τους στην οργάνωση αυτή. Εμφανιζόταν ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο όπου πραγματοποιούνταν φιλοσοφικές συζητήσεις και αναζητήσεις. Στο φως της δημοσιότητας, όμως, ήρθαν πολλές καταγγελίες και στοιχεία που παρέπεμπαν σε θρησκευτικό - οικονομική οργάνωση με διασυνδέσεις και πλοκάμια σε μυστικές υπηρεσίες, που λογοδοτούσε σε παρεμφερείς οργανώσεις της Δανίας και των ΗΠΑ, ενώ απώτερος στόχος της είναι ο οικονομικός και ψυχοπνευματικός έλεγχος των μελών της.

Όταν ο Λοβέρδος υπεράσπιζε τη Scientology
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μία σχετικά κρυφή σχέση με την ακραία και καταδικασμένη παραθρησκευτική οργάνωση που είναι γνωστή ως Scientology (σχετιζόμενη με το ΚΕΦΕ), όπως αναφέρουν παλαιότερα δημοσιεύματα. Αυτή όμως η σχέση (μαζί με τον Πέτρο Ευθυμίου) φέρεται να τους προώθησε στα ανώτερα υπουργικά επίπεδα της κυβέρνησης Σημίτη. Ακριβώς την επίμαχη περίοδο που ο έτερος «σαϊεντολογικός Καππαδόκης» Μιχάλης Σταθόπουλος (χαρακτηριζόμενος και ως «Ταυτοτητάκιας») επέβαλε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη γνωστή διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, πλήρως ευθυγραμμιζόμενος κατά πολλούς με τις σαϊεντολογικές ντιρεκτίβες από ΗΠΑ και Δανία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μαζί με τους Ευθυμίου και Σταθόπουλο φέρονται να ήταν η Τρόικα της Scientology για τις ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το unchain.gr, στις 10 και 11 Μαΐου 1999 ο Γεώργιος Μαύρος, μαζί με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών) υπερασπίστηκαν μέλη της Scientology, τα οποία κατηγορούνταν για τα γνωστά φακελώματα πολιτικών, δημοσιογράφων, κληρικών, δικαστικών, κλπ. Συνοπτικά, οι κατηγορίες ήταν ότι έκαναν συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ότι ταξινομούσαν και καταχωρούσαν αυτές τις πληροφορίες σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους, στοιχεία τα οποία έστελναν σε ξένα κέντρα πληροφοριών.

Ο μετέπειτα υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου, εξ αγχιστείας συγγενής κορυφαίων μελών της Scientology κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης δηλώνοντας ότι αν καταδικαστούν θα είναι ιδεολογική η καταδίκη τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν πολλά σχετικά με τις μεθοδεύσεις για ταυτότητες, χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, συκοφάντηση της Ελλάδας για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπλοκή δημοσιογράφων, κλπ.

Το «σκάνδαλο» της υπόθεσης για πολλούς είναι ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ενημερώθηκαν σημαντικά πρόσωπα που φέρονταν να φακελώθηκαν από την οργάνωση όπως οι Μιλτιάδης Έβερτ, Αντώνης Σαμαράς, δεκάδες κληρικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί και άλλοι. Το Συμβούλιο Εφετών όμως είχε ρητά αποφασίσει να κληθούν όλοι όσοι φακελώθηκαν. Πώς και από ποιους παραβιάστηκε το βούλευμα των Εφετών; O πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας». Υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή και υποστήριξη των Συνεδρίων που οργάνωσε ο σύμμαχος της Σαϊεντόλοντζι και αυτοχαρακτηριζόμενος «δερβίσης του τάγματος των Μεβλεβί και Μπεχτασί» κ. Τάκης Αλεξίου (Πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ - Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρία) δείχνει ότι σε αυτά συντελέστηκε θετικό έργο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που έκανε τις εφόδους στα γραφεία του «Σαϊεντολογικού» ΚΕΦΕ, έγραψε στην Αναφορά του ότι το ΚΕΦΕ χρηματοδότησε τέτοια Συνέδρια.

Σε αυτά τα Συνέδρια εκτελέστηκε ψυχολογική ζύμωση των συμμετεχόντων από πολλούς πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε συγκεκριμένα θέματα (θρησκευτική ελευθερία, «πολυπολιτισμικότητα», κλπ) που σήμερα αποτελούν την κύρια δέσμη αξόνων της «εκσυγχρονιστικής» επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας. Ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλος έπαιξε συντονιστικό ρόλο τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα Συνέδρια. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι σε έγγραφο –χαρακτηριστικό της δραστηριότητας φακελώματος της οργάνωσης- του 1993, οι τότε Ευρωβουλευτές Εφραιμίδης, Αλαβάνος και Παπαγιαννάκης περιγράφονται ως «αντιορθόδοξοι», για τους οποίους η οργάνωση θεωρούσε ότι μπορεί να προσεγγίσει. Ο Πέτρος Κουναλάκης, επίσης, περιλαμβάνεται σε αντίστοιχη λίστα.

Λίστα ελέγχου πρόσληψης δικηγόρων
Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να θεωρήσουμε αυτά τα γεγονότα ως επαγγελματική σύμπτωση ή και ως φυσικό γεγονός, όπως τονίζεται σε δημοσιεύματα. Η επιλογή των δικηγόρων της Scientology δεν έχει τίποτα το τυχαίο. Οι δικηγόροι περνούν από σαράντα κύματα... ή ακριβέστερα από λίστα ελέγχου (Lawyer Hiring Checklist) σαράντα σημείων!

Στις 13 Φεβρουαρίου 1994 και στις 10.19 μ.μ. ο Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΚΕΦΕ Ηλίας Γρατσίας έλαβε από τον αξιωματούχο Marlis του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων, ένα έγγραφο (με κωδικό αποστολής 1402005 OSAEU), στο όποιο υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για την πρόσληψη δικηγόρων. Ο ξένος αξιωματούχος (ονομαζόταν Marlis και ήταν από το ευρωπαϊκό Τμήμα Επιχειρήσεων (ΟPS) της Σαϊεντόλοτζι στη Δανία: Α/ΟΡS ΑΙDΕ ΟSΑ ΕU) επεσήμανε ότι «Είναι στάνταρ ενέργεια να γίνεται μία λίστα έλεγχου πρόσληψης».

Μερικά από τα αξιοπρόσεκτα σημεία του εγγράφου είναι τα έξης:

Εξετάζεται αν ο δικηγόρος θα είναι ικανός «να αναπαράγει και υιοθετήσει τις επιθετικές στρατηγικές μας». «Αν είναι χαμηλά στην κλίμακα των τόνων θα έχουμε διακοπές και κακή αναπαραγωγή στις γραμμές μας».

Εξετάζεται επίσης αν ο δικηγόρος «έχει χειριστεί κυβερνητικές υποθέσεις», αν έχει «επαφές με κυβερνητικές Υπηρεσίες» και αν «συνδέεται με κάποιον γνωστό ανταγωνιστή της Σαϊεντολογίας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξετάζεται αν έχει «οποιεσδήποτε επαφές με τον Τύπο» και «αν συμφωνεί με τη σημασία του να φέρουμε τον Τύπο με το μέρος μας».
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το σημείο που φέρεται να εξετάζεται αν ο δικηγόρος «Γνωρίζει τον δικαστή ή για τον δικαστή».

Ο κ. Λοβέρδος, αφού υπερασπίστηκε τους Σαϊεντολόγους και επιτέθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τοποθετήθηκε στη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών μετά από την παραίτηση/απομάκρυνση του προκατόχου του (Γιάννη Ζαφειρόπουλου) στη γνωστή υπόθεση, όπου ο προκάτοχος του φέρεται να μην συμβιβαζόταν με τις επιθυμίες του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων σε διάφορες αμαρτωλές «Μη κυβερνητικές οργανώσεις» και για την πολιτική που ασκούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα Βαλκάνια. Στην επιστολή που έστειλε στον Σημίτη, έγραφε «Λόγω της απόλυτης διαφωνίας μου με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ως προς τον τρόπο οργάνωσης και άσκησης της πολιτικής μας, στον άκρως ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και τις διαδικασίες υλοποίησης του ελληνικού σχεδίου για την οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών».

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Λοβέρδος τότε πάτησε πολλές … νάρκες. Ήταν επί Λοβέρδου που ανδρώθηκαν και παγίωσαν την εξουσία τους αμαρτωλές ΜΚΟ, μία από τις οποίες δημόσια καλύφθηκε από τον Λοβέρδο και δεν είναι άλλη από την «International Mine Initiative» (IMI), στα ελληνικά «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» η οποία υποτίθεται ότι απομάκρυνε νάρκες από Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και αλλού, αλλά με πολύ μεγάλο κόστος και στην ουσία χωρίς να κάνει ποτέ το έργο που ανέλαβε. Μήπως ο Άλεξ Ρόντος ήταν πάνω και από τον Λοβέρδο; Αυτά είναι στοιχεία που προβληματίζουν, όταν παρουσιάζεται, τώρα, ως αρχηγός «ανεξάρτητου» κόμματος ή αποκόμματος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top