Select Menu


Ούτε καν δέχτηκαν να συζητήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα χρέη και την αποπληρωμή των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα αυτή να απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, αφορά στην αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει μέχρι σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με χρέη που φτάνουν τα 250 - 300 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν σενάρια ακόμα και για αλλαγή ονόματος ή ΑΦΜ των δυο κομμάτων. Άλλωστε, όπως επεσήμανε και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Βούτσης, ένα από τα δύο αυτά κόμματα πήρε ένα επιπλέον δάνειο πέρσι, ύψους 15-18 εκατ. ευρώ, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Παράλληλα, κάλεσε τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης να τοποθετηθούν σχετικά με το ζήτημα, καθώς, όπως εξήγησε, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν στα προαπαιτούμενα της δόσης του1 δισ. την περαιτέρω μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 15% και επομένως δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθούν. «Θα χρειαζόταν μερικές εκατονταετίες να μην παίρνουν ούτε ευρώ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., εάν τηρηθούν αυτά στα οποία πήγαν και δεσμεύτηκαν ως προαπαιτούμενα. Είναι προφανές ότι υπάρχει μεθόδευση μέσω αλλαγών ΑΦΜ ή οτιδήποτε άλλο» συμπλήρωσε.

Βέβαια, κανένας υπουργός ή βουλευτής δεν απάντησε ουσιαστικά στο ζήτημα και για αυτόν τον λόγο, η τροπολογία απορρίφθηκε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top