Select Menu

Αύξηση της πρόθεσης για «αντιευρωπαϊκή» ψήφο στις προσεχείς εκλογές διαπιστώνει το «Open Europe», ένα think tank που μελετά τα θέματα της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το «Open Europe», εκτιμά ότι η «αντιευρωπαϊκή ψήφος μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 30%, κάτι το οποίο θα μεταφραστεί σε περίπου 220 επί συνόλου 751 εδρών, σαφώς περισσότερες από τις έδρες της απερχόμενης Ευρωβουλής.

Το think tank, αναφέρει ότι τα κόμματα με «αντιευρωπαϊκό» προσανατολισμό ποικίλουν και σημειώνει ότι υπάρχουν ΚΚ σε διάφορες χώρες που απορρίπτουν παντελώς την ΕΕ, νεοφασιστικά κόμματα ή ξενοφοβικά όπως στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, οι ευρωσκεπτικιστές του Φάρατζ στη Βρετανία, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία και η Εναλλακτική για τη Γερμανία στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα εξακολουθεί να ελέγχεται από τις πολιτικές ομάδες που τάσσονται υπέρ της περαιτέρω ενοποίησης, παρά τις επιμέρους διαφορές. 

Ωστόσο, η πλειοψηφία που θα έχουν αυτές οι δυνάμεις (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι) στο Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να είναι μικρότερη από την προϋπάρχουσα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top