Select Menu


Γράφει Τειρεσίας

Πότε θα ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές; Καλό το ερώτημα. Θα πρέπει, όμως, να περιμένουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου για να απαντηθεί. Η εξίσωση πάντως είναι πολύ απλή:

α) Σε περίπτωση που τα κόμματα της συγκυβέρνησης εξασφαλίσουν υψηλά ποσοστά, τότε η δεύτερη έξοδος μπορεί να γίνει και πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Αν μάλιστα το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και της Ελιάς είναι μεγαλύτερο ή υπολείπεται ελάχιστα εκείνου του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν αποκλείεται το...υπουργείο Οικονομικών να κάνει άμεσα επίδειξη δύναμης. Ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο. Ο λόγος προφανής. Στην κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν άμεσα το πολύ καλό κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί, σε αυτή την περίπτωση, στις τάξεις των ξένων επενδυτών, αναφορικά με την πολιτική σταθερότητα στην χώρα μας και θα «τρέξουν» να μαζέψουν χρήμα.

Η έκδοση, θα είναι και πάλι 5ετής, αλλά αυτή τη φορά με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο του 4,9% της προηγούμενης. Να την υπολογίζετε κάτω και από το 4,5%.

β) Σε περίπτωση, όμως, που το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο καλό για την κυβέρνηση, τότε θα «πάμε» για Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Κι αυτό γιατί στο οικονομικό επιτελείο δεν θα θέλουν επ' ουδενί να κάνουν το δεύτερο μεγάλο βήμα στις αγορές άμεσα. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι λίγοι, ακόμα και μέσα στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου, που λένε ότι ο καλύτερος χρόνος θα πρέπει να αναζητηθεί κάπου στα τέλη του 2014.

Υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι δεν θα έχει μεσολαβήσει κάποιο απρόοπτο, αλλά και ότι θα διαφαίνεται μια κάποια λύση για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, την ερχόμενη άνοιξη, από την παρούσα Βουλή. Γιατί αλλιώς...

gianniotis

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top