Select Menu


Εγώ δεν είμαι κρητικός κι' από κανακέματα δεν κατέχω,
μον είμαι απ' του Εγρίπου τη μεριά που πάνε πάνω κάτω τα νερά.

Στου κλειδωνιού την εορτή που κάνανε οι κρητικοί πήγα για να χαζέψω,
ήπια ρακί, άκουσα τον Καμηνοκωστή και μούρθε πεντοζάλη να χορέψω.

Ήταν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τρίτης όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγο του Άντα, ολοκληρώνοντας τις πασχαλινές διακοπές τους στην Κρήτη, έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης για να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Βλέποντάς τον ένας Κρητικός ταξιτζής, του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και του τα έψαλλε επειδή με τις πολιτικές που εφάρμοσε μας έβαλε στα μνημόνια και τον κατάντησε να μην έχει πια χρήματα ούτε για αρνί.

-Κύριε Γιώργο Εσείς τις διακοπές σας τις κάνατε. Εγώ όμως και όλοι αυτοί εδώ γύρω, φέτος δε φάγαμε αρνάκι !

- Να ψάξεις να βρεις την αιτία γιατί δεν έφαγες αρνάκι , του απάντησε

ο κ. Παπανδρέου.

Η απάντηση του Γιωργάκη μου θύμισε την Μαρία Αντουανέτα, που ρώτησε γεμάτη απορία τους Γάλλους πολίτες όταν της παραπονέθηκαν πως δεν έχουν ψωμί να φάνε. Γιατί τότε δεν τρώτε παντεσπάνι, τους απάντησε.

Λέτε τώρα που πηγαινοέρχεται στο Χάρβαρντ να ξύπνησε επιτέλους, ή αυτός ήτανε πάντα ο έξυπνος και βλάκας ο Ελληνικός λαός που τον πίστεψε;

Ο Κρητικός ταξιτζής διαμαρτυρήθηκε τώρα που η φτώχια άγγιξε και τη δική τσέπη.

Ίσως να είχε δίκιο ο Γιωργάκης με την απάντηση που έδωσε στον Κρητικό ταξιτζή, γιατί όταν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ κατά 90% στην Κρήτη, ροκανίζοντας τις διάφορες επιδοτήσεις και τις μαϊμού συντάξεις που σας μπούκωνε το στόμα, δε βγάζατε μιλιά.

Τώρα που ακολουθείτε τη μοίρα των υπόλοιπων Ελλήνων σας ξυνοφάνηκε.

Να δείτε που στις ευρωεκλογές θα ψηφίσετε τώρα ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας πάλι σε νέες επιδοτήσεις, πιστεύοντας σε νέες ψεύτικες υποσχέσεις και θα παραβλέψετε πως στο κόμμα αυτό έχουν μαζευτεί όλοι οι τεμπελχανάδες συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που ήταν μια από τις αιτίες της καταστροφής μας, με τις αδικαιολόγητες απεργίες και τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Ρε σύντεκνοι έχω ακούσει πως είστε κουζουλοί, αλλά όχι κορόιδα.

Είστε μια αδούλωτη και υπερήφανη ράτσα, αρνηθείτε λοιπόν να γίνετε δούλοι των κομμάτων και των δικών τους συμφερόντων.

Βάλτε πάνω απ' όλα την πατρίδα και μετά το προσωπικό σας συμφέρον και το κόμμα.

Τα κόμματα δεν έχουν ιδεολογίες παρά μόνο κομματικά και διαπλεκόμενα προσωπικά συμφέροντα.

Οι αθρόες αυτοκτονίες από απόγνωση στον τόπο σας, δεν σας γίνανε μάθημα;

Η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι η μόνη αλήθεια, ψηφίστε κόμματα που την υπερασπίζονται και όχι ψεύτικες υποσχέσεις για την προσωπική σας ευημερία.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top