Select Menu


Μπορεί οι φαρμακοποιοί να αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην απεργία και ανοίξουν τα φαρμακεία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους. Αντιθέτως ετοιμάζουν εκλογικό αντάρτικο κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών που υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωσταντίνος Λουράντος σε δηλώσεις του στο Capital.gr έκανε λόγο για ιδιότυπο εκλογικό αγώνα κατά της κυβέρνησης με ανοιχτά τα φαρμακεία. Τονίζει πως καταστρώνει νέο σχέδιο ακύρωσης των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα συστέγασης φαρμακείων με μεγάλες αλυσίδες λιανικής, θέλοντας αυτή τη φορά να πάρει με το μέρος του τους πολίτες.

Μπορεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις να μην είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο όπως τονίζει ο κ.Λουράντος οι φαρμακοποιοί αυτή τη φορά θα δώσουν τη μάχη τους «εντός των φαρμακείων», ενημερώνοντας το κοινό για τις καταστροφικές συνέπειες στην τσέπη και την υγεία των πολιτών από την ύπαρξη φαρμακείων σε σούπερ μάρκετ και από την απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων.

Μάλιστα η συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών προτίθεται ουσιαστικά να «μαυρίσει» τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο στις επόμενες εκλογές, με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που υπεραμύνθηκε των διατάξεων για το άνοιγμα του κλάδου.

«Εκτός από την απεργία, υπάρχουν άλλα όπλα, πιο επώδυνα, γι' αυτούς που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα και προέβησαν, κατά την άποψή μου, την κυβερνητική εκτροπή στη Βουλή» δήλωνε εξάλλου το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Λουράντος.

Υπενθυμίζεται πως πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο κ.Λουράντος είχε προειδοποιήσει πως αν ψηφιστεί η διάταξη τότε 11.000 θα γίνουν ο τάφος της κυβέρνησης.

iefimerida

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top