Select Menu


Παραθέτω μεταφρασμένο απόσπασμα συνέντευξης που δόθηκε από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του τμήματος επικοινωνιών του ΔΝΤ κο William Murray την 27.3.2014:

MR . MURRAY : Καλή σας ημέρα . Είμαι o William Murray , Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Επικοινωνιών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον Αυτή είναι μία από τις τακτικές δεκαπενθήμερες συνεντεύξεις μας προς τον τύπο . Απλά μια υπενθύμιση σε όλους παρακολουθούν σε απευθείας σύνδεση ότι έχει επιβληθεί εμπάργκο στη μετάδοση της μέχρι τις 10:30 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον , δηλαδή μέχρι την 15:30 GMT .

Αυτή είναι επίσης η τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν από τις ανοιξιάτικες συναντήσεις εδώ στην Ουάσιγκτον στα μέσα Απριλίου ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα . Θα αναφερθώ σε μερικά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη συνάντηση αυτή .

Αλλά πολλές από αυτές τις πληροφορίες είναι διαθέσιμες online

Αν δεν έχετε καταχωρήσει τις πιστοποιήσεις σας ως δημοσιογράφοι για τις συναντήσεις θα ήθελα να σας συστήσω να το κάνετε με συνδεθείτε απευθείας και να το κάνετε όσο το δυνατόν συντομότερα .

Με αφορμή τις εαρινές συνόδους , στις 2 Απριλίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Lagarde θα μιλήσει στο School of Advanced International Studies του Πανεπιστημίου Johns Hopkins εδώ στην Ουάσιγκτον .

Θα προλογίσει την ημερήσια διάταξη και μερικά από τα βασικά θέματα που θα παρουσιασθούν στους υπουργούς που θα συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον για τις επίσημες υπουργικές συνόδους , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Απριλίου.

Δημοσιογράφος : Μπορείτε σας παρακαλώ να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση για την Ελλάδα ? Πότε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να την εγκρίνει ?

MR . MURRAY : Όπως είστε ενήμεροι , υπήρξε μια δήλωση που εκδόθηκε από την τρόικα την περασμένη εβδομάδα , η οποία είναι αρκετά λεπτομερής και επεσήμανε ότι είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα επανεξέταση για την Ελλάδα .

Δεν έχω μία συγκεκριμένη ημερομηνία για το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία . Αλλά αναμένουμε ότι θα πραγματοποιηθεί το Μάιο . Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος για την ημερομηνία σε αυτή την κατάσταση .

Δημοσιογράφος : Μπορείτε να μας πείτε το ποσό των χρημάτων που πρόκειται να πάρει η Ελλάδα ?

Μιλάμε για 1,8 δισ. δολάρια ή για μεγαλύτερο ποσό? Σε πόσες δόσεις Ελλάδα πρόκειται να τα πάρει η Ελλάδα?

MR . MURRAY : Δεν μπορώ να σας δώσω έναν συγκεκριμένο αριθμό για αυτό το θέμα σε αυτό το στάδιο .

Επειδή κάποιο μέρος της επανεξέτασης έχει καθυστερήσει , πρόκειται να γίνει εκ νέου προγραμματισμός των σταδιακών εκταμιεύσεων προς την Ελλάδα . Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε προγράμματα του Ταμείου όταν υπάρχουν κενά μεταξύ των αναθεωρήσεων . Έτσι θα υπάρξει νέος προγραμματισμός για τις δόσεις .

Έτσι, δεν μπορώ να είμαι ακριβής όσον αφορά το ακριβές ποσό που θα εκταμιευτεί , όταν η έκθεση ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο. Αλλά θα είναι διαφορετικά από την επανεξέταση που έγινε στο παρελθόν .

Δημοσιογράφος : Αν μπορώ να συνεχίσω σ' αυτό που λέτε, δεν μπορείτε να πείτε το ακριβές ποσό , αλλά θα είναι μεγαλύτερο από το ποσό μίας μόνο δόσης?

MR . MURRAY : Υποθέτω ότι θα είναι υψηλότερο , επειδή υπήρξαν κενά μεταξύ των αναθεωρήσεων 

(Η συνέντευξη απο το imf.org)

Σχολιάζει ο Son Ofeon

'Οπως προκύπτει από την ανάγνωση της παράπανω επίσημης και πρόσφατης συνέντευξης από αρμόδιο στέλεχος του ΔΝΤ η καταβολή οποιασδήποτε δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ δεν θα αποφασισθεί στο Eurogroup ή στο Ecofin στις 1,2,3 ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία πριν τις 11 ή 12 Απριλίου.

Η κα Lagarde θα είναι απασχολημένη με άλλα θέματα και θα εκδηλώσει τις προθέσεις της έως τις 11 ή 12 Απριλίου, χωρίς όμως να μπορεί να αποφασίσει η ίδια πριν την σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που θα γίνει μέσα στον Μάιο το νωρίτερο.

Η καταβολή των δόσεων θα γίνει με νέο χρονοδιάγραμμα , αλλά η δόση που θα καταβληθεί τον Μάιο σε καμία περίπτωση δεν θα αντιστοιχεί στο σύνολο του υπολειπόμενου προγράμματος.

Πιθανό να είναι κατά κάτι μεγαλύτερη από 1,8 δισ δολάρια ,δηλαδή κάτι παραπάνω από 1,3 δισ. ευρώ.
Με βάση το αρχικό πρόγραμμα το ποσό που θα έπρεπε να δοθεί στο 1ο και 2ο τρίμηνο από το ΔΝΤ θα ήταν 5,2 δισ ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία υστέρηση χρηματοδότησης ίσης με 3,9 δισ ευρώ (!)

Παρά την ψήφιση των " προαπαιτούμενων" με 151 ψήφους από την Βουλή , το ΔΝΤ δεν σκόπευε ποτέ να δώσει εγκαίρως το μερίδιο που του αναλογεί.

Με δεδομένο ότι θα χρειασθούμε για ομόλογα που λήγουν στις 21 Μαίου 2014 ποσό ίσο με 9,5 δισ ευρώ, μπορεί κανείς να μας εξηγήσει πόσα ακριβώς υποτίθεται ότι θα μας καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι μέσω EFSF έως τις 21.5.2014;

Θεωρεί η κυβέρνηση πιθανό ότι οι Ευρωπαίοι θα μας δανείσουν ως και 8,2 δισ ευρώ, ενώ μετά βίας μπόρεσαν να εξασφαλίσουν 3 δισ ευρώ για να σώσουν την Ουκρανία;

Tόσο ηλίθιους τους θεωρούν;

'H μήπως ελπίζουν ότι θα κοροιδέψουν τους 'Ελληνες ψηφοφόρους μέχρι τις ευρωεκλογές και στη συνέχεια με επίκληση τον κίνδυνο άμεσης χρεοκοπίας θα αξιώσουν με βουλευτικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 να τους εμπιστευτούμε να μας "ξανασώσουν";

Στο μέλλον θα αποδειχθεί ότι το ψέμα δεν αποδίδει όταν αυτός που το χρησιμοποιεί δεν κρύβει ότι διαθέτει την μύτη , αλλά και το μυαλό του θρυλικού Πινόκιο.

Για αυτούς που έχουν ξεχάσει το παιδικό παραμύθι , θυμίζω ότι ο Πινόκιο στην αρχή της περιπέτειας του δούλεψε σε κουκλοθέατρο , κέρδισε 5 χρυσά φλουριά, τον κρέμασε η αλεπού και ο γάτος σε μία βελανιδιά για να του τα πάρουν από το στόμα που τα φύλαγε και κάποια στιγμή μεταμορφώθηκε σε γαιδούρι και δούλευε σε τσίρκο.

Πηγή:  el.wikipedia.org

Η κυβέρνηση σ' αυτή την φάση εργάζεται στο κουκλοθέατρο, ετοιμάζεται να πάρει τα φλουριά και κάνει παρέα με την αλεπού και τον γάτο, αν καταλάβατε την μεταφορά...

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top