Select Menu


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η Ναόμι Κάμπελ, η Κέιτ Μος, η Σκάρλετ Γιόχανσον και άλλα επτά τοπ-μόντελ παγκόσμιας ακτινοβολίας, θέλησαν να κάνουν ένα σούπερ δώρο στην Ελλάδα των μνημονίων, αλλά «έφαγαν πόρτα» από τις υπηρεσίες του ελληνικού τουρισμού.

Η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν τα 10 τοπ-μόντελ, που είναι φίλες μεταξύ τους, συνεννοήθηκαν με διάσημους φωτογράφους να έρθουν για φωτογραφήσεις στην Ελλάδα, σε Ακρόπολη, Σούνιο, Επίδαυρο και Αρχαία Ολυμπία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση της ελληνικής πλευράς.

Οι φωτογραφίες αυτές θα κυκλοφορούσαν εντός του Μαΐου σε όλα τα μεγάλα έντυπα του εξωτερικού και σε διαφημιστικές αφίσες προβάλλοντας έτσι και τις ομορφιές της Ελλάδας ενόψει καλοκαιριού.

«Συγκινημένες από την ελληνική τραγωδία των τελευταίων ετών, οι κοπέλες αυτές ήθελαν με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν διεθνώς την Ελλάδα εντελώς δωρεάν», λέει στο newsbomb ο Έλληνας επιχειρηματίας που μεσολάβησε στον ΕΟΤ για να πάρει τη σχετική άδεια και έγκριση για την προσπάθεια αυτή, ώστε να γίνουν οι φωτογραφήσεις των τοπ-μόντελ στους επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Το μόνο που ήθελαν η Ναόμι Κάμπελ και οι φίλες της ήταν μία πλακέτα από τον ΕΟΤ για την προσφορά τους αυτή στην Ελλάδα, ώστε να την έχουν σαν ανάμνηση τιμής στα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το κέρδος από την προσφορά αυτή των τοπ-μόντελ για τον ελληνικό τουρισμό θα ήταν τεράστιο, καθώς οι φωτογραφίες αυτές, που θα διαφήμιζαν τις ελληνικές ομορφιές παρουσιάζοντας και τη μεγάλη ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, θα έστελναν εκατομμύρια νέους τουρίστες στη χώρα μας.

Αλλά απάντηση δεν δόθηκε ποτέ από τον ΕΟΤ. Ίσως να μπλέχτηκαν κάπου οι γραμμές τους μεταξύ Αρχαιολογικού Συμβουλίου που δίνει την έγκριση για είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και φωτογράφησή τους, ΕΟΤ και υπουργείο Πολιτισμού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, τα μοντέλα αυτής της παγκόσμιας ακτινοβολίας περίμεναν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου την έγκριση από ελληνικής πλευράς της κίνησής τους, και όταν έμαθαν ότι «έφαγαν πόρτα», απέσυραν την πρότασή τους.

Αθάνατη Ελλάδα...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top