Select Menu

“Ο πρώην δημοσιογράφος εξύμνησε το κόμμα του, τονίζοντας αρκετές φορές ότι λέει πράγματα που άλλοι δεν τολμούν να πουν και θέλησε να το παρουσιάσει ως ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, θέλοντας υψηλά ποσοστά στις εκλογές, έστω κι αν δεν έχει ακόμα σχέδιο για τη χώρα. Παρόλο όμως που υποστήριξε ότι δεν θα συνεργαστεί με το «παλιό» δεν απέκλεισε συνεργασία ακόμα και με τον Αντώνη Σαμαρά ”

Συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε ο ιδρυτής του «Ποταμιού», πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός, Σταύρος Θεοδωράκης, αποκαλύπτοντας ότι αποφάσισε να κάνει κόμμα επειδή κάποια βράδια κοιτούσε το ταβάνι. Ο ιδρυτής του νέου αυτού κόμματος, επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν κρύβονται άλλοι πίσω από αυτή την προσπάθεια, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος και τα στελέχη του δεν είναι ακόμα προετοιμασμένοι.

Το γεγονός ότι το «Ποτάμι» δεν είναι προετοιμασμένο φαίνεται βέβαια και από δηλώσεις στελεχών του, καθώς σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιώργος Μαυρωτάς, δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να εκφράσει μια καθαρή θέση για το θέμα συζήτησης, το οποίο ήταν η πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς, απάντησε ότι «Φαινόμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί είμαστε πολύ καλοί, αλλά δεν είμαστε ακόμα προετοιμασμένοι». Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα και από τις ερωτήσεις του παρουσιαστή, ο οποίος επέμεινε να πάρει ουσιαστικές απαντήσεις σε συγκεκριμένα «καυτά» ζητήματα όπως η οικονομία και εισέπραττε μόνο γενικόλογες απαντήσεις. Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι οι απαντήσεις ήταν μόνο για τις εξαγωγές. Είναι προφανές όμως ότι μια διαλυμένη οικονομία δεν μπορεί να ορθοποδήσει από τις εξαγωγές μόνο.

Ο ιδρυτής του «Ποταμιού», δεν σταμάτησε να λέει τα καλύτερα για το κόμμα του, ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι τις ευρωεκλογές θα αποφασίζει ο ίδιος, ενώ θα υπάρχει ένα γενικό συντονιστικό συμβούλιο, το οποίο θα λέει τη γνώμη του. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το πρώτο συνέδριο του «Ποταμιού» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου, γεγονός κάπως παράδοξο για ένα κόμμα που ζητά την ψήφο του λαού σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος δημιουργίας του «Ποταμιού» ήταν για να γίνει ανάχωμα, προκειμένου να μην είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και να συνεχίσει να υπάρχει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, απάντησε ότι παρουσιάζονται διάφορα σενάρια και επανέλαβε ότι «Εμείς είμαστε. Δεν κρύβεται κανείς από πίσω». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επανέλαβε μια τετριμμένη φράση, παρά τις εξαγγελίες του για το «καινούριο», την οποία χρησιμοποιεί αρκετά η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για «πολιτική σταθερότητα», προκειμένου να έλθουν στην Ελλάδα οι επενδυτές. Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αυτοί που έφεραν τη χώρα ως εδώ είναι «το παλιό σύστημα», αφήνοντας αιχμές και για όσους έρχονται. Ουσιαστικά, ο πρώην δημοσιογράφος εξύμνησε το κόμμα του και θέλησε να το παρουσιάσει ως ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, θέλοντας υψηλά ποσοστά, αλλά παρόλο που υποστήριξε ότι δεν θα συνεργαστεί με το «παλιό» δεν απέκλεισε συνεργασία ακόμα και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Για 22 «διαλεχτούς ανθρώπους», έκανε λόγο για την πλαισίωση του ψηφοδελτίου του, ενώ υποστήριξε ότι θα έλθουν και άλλοι 20 «διαλεχτοί», ενώ επίκεινται και άλλες εκπλήξεις, όπως υποστήριξε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα που έχει λόγω της προηγούμενης επαγγελματικής του δραστηριότητας, και θα ήθελε να είναι απέναντι σε αυτόν τον νέο πολιτικό αρχηγό και να του κάνει ερωτήσεις. Με λίγα λόγια, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να φύγει εύκολα από πάνω του η προηγούμενη επαγγελματική ιδιότητα, η οποία συνοψίζεται στο να κάνει ερωτήσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι πλέον διαφορετική και ο πρώην δημοσιογράφος, από τη στιγμή που επέλεξε να ιδρύσει κόμμα και να γίνει πολιτικός αρχηγός, οφείλει να δίνει απαντήσεις και μάλιστα πειστικές. Για αυτόν άλλωστε τον λόγο δέχτηκε και σχετική ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν πρώτα να ιδρύεται το κόμμα και μετά να κάθονται να συζητήσουν τα στελέχη του, καθώς αν υπάρχουν διαφορές τόσο στο ιδεολογικό όσο και πρακτικό κομμάτι το κόμμα αυτό μπορεί εύκολα να διαλυθεί αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες επί του προγραμματικού λόγου. Ο ιδρυτής του «Ποταμιού» επέλεξε να απαντήσει με το απίστευτο «Πες μου ποιο κόμμα έχει σχέδιο στην Ελλάδα για τις εξαγωγές»!

«Έχουμε βαρεθεί τα ευχολόγια, μπλα μπλα…», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα που παραδεχόταν ότι ο ίδιος δεν έχει ακόμα σχέδιο και χρειάζεται γενικά μια πολιτική σταθερότητα και εθνική προσπάθεια, μια καλύτερη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα μετά από τις εκλογές, ο ιδρυτής του «Ποταμιού», αφού τους κατακεραύνωσε όλους, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμα και την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που τόνισε σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκτός πραγματικότητας. Το θετικό είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αναγνώρισε ότι ηγέτες πρέπει να υπάρχουν, προκειμένου να μπουν μπροστά, άρα να τραβήξουν τη χώρα από τον σημερινό βούρκο. Το γεγονός που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο και το κόμμα του δεν τολμά να πει κάποια πράγματα και αυτό συνέβη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Συμπερασματικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αγωνία του, προκειμένου το κόμμα του να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογές. Έστω κι αν δεν υπάρχει σχέδιο και δεν είναι προετοιμασμένο το κόμμα του. Έστω κι αν ο λαός, του οποίου ζητά την ψήφο, μάθει το πρόγραμμα του «Ποταμιού» μετά τις εκλογές. Ο σοφός λαός όμως συνηθίζει να λέει ότι «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Κι αυτό το βίωσε πολύ καλά η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αμέσως μετά από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012…

Δείτε το video:


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top