Select Menu


Ένα πρόβλημα που υπάρχει με αυτούς που κυβερνούν είναι ότι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους. Η κυβέρνηση ανακαλύπτει συνέχεια σκάνδαλα, η δικαιοσύνη πιάνει ενόχους αλλά στη φυλακή είναι μόνο ο Άκης και όχι όσοι ήταν πίσω του ή όσοι τον στήριξαν.

Ενώ εσείς κοιτάτε προς τα εκεί, οι δρόμοι και η διαχείριση των συχνοτήτων των ΜΜΕ δίνονται στα ίδια σαίνια που καταδυναστεύουν - αν και εμπροσθοφυλακή άλλων - τη χώρα.

Για το πολιτικό παιγνίδι που παίζεται σχετικά με τις ΑΟΖ και τους υδρογονάθρακες έχω μιλήσει σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο πρίν τη θλιβερή ανακοίνωση Σαμαρά και Αναστασιάδη για το Κυπρικαό, χημικές βόμβες απο τη Συρία έκαναν βόλτες στη Μεσόγειο, βάζοντας σε κίνδυνο τον τουρισμό της χώρας και την αλιεία της.

Δεν είναι τυχαίο – ότι στα πλαίσια των πολτικών εκβιασμών, στους οποίους η κυβέρνηση δεν έχει προφανώς τα κότσια και την ικανότητα να ανταπεξέλθει – το σημείο στο οποίο πρόκειται να γίνει η εξουδετέρωση είναι σε περιοχή με σειμσικό ρήγμα το οποίο ήδη φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε απο τις έρευνες της PGS (βλέπετε εδώ).

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η κυβέρνηση επιτρέπει την εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας εντός μιας περιοχής της Ελληνικής ΑΟΖ που για τον ΟΗΕ είναι “διεθνή ύδατα” και στην οποία υπάρχουν πολλοί υδρογονάθρακες. Ούτε αυτό είναι τυχαίο.

Στο θέμα της επανένωσης της Κύπρου, το κέντρο της υπόθεσης είναι η μοιρασιά της Κυπριακής ΑΟΖ που έχει πολλούς υδρογονάθρακες. Αυτό θα δράσει καταλυτικά, σαν μαστίγιο και καρότο, στα δημοψηφίσματα που θα γίνουν στο τέλος. Βλέπετε αυτό που βλέπω στο τέλος του δρόμου;

Σημειώστε ότι. αν στη Κύπρο ήταν δύο κράτη τότε η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα χρειαζόταν να μοιράσει τίποτα, αφού όλα τα κοιτάσματα με τους πολλούς υδρογονάθρακες θα ανήκαν σε αυτή. Δέστε το χάρτη της Κυπριακής ΑΟΖ στα αριστερά σας. Αυτή την ισορροπία και τον μοχλό πίεσης κατέστρεψαν οι Σαμαράς και Αναστασιάδης συμφωνώντας σε μια πολιτική φούσκα, ακόμη και χάριν των ευρωεκλογών…

Η συμφωνία λοιπόν έγινε για να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ με νόμιμο και ηθικό τρόπο.

Ο Τουρκικός στρατός κατοχής θα παραμένει εκεί και μια Ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα γίνει εκεί μετά ίσως μισό αιώνα θα αμφιταλαντεύεται σαν τη καλαμιά στο κάμπο.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να γίνει πράξη, τα κέρδη απο τους υδρογονάθρακες θα μοιράζονται μήπως; Ρωτάω…

Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών πρόσφατα στο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που δήθεν άκουσαν οι “κακοί” Ρώσοι “Ποιός τη γ.. την ΕΕ” και θα προσθέσω “τα κοιτάσματα τα μοιράσαμε χωρίς τους Ελληνες και Κύπριους για το καλό της ειρήνης και τις κονόμες μας”.

To θέμα όμως δεν σταματάει εσώ. Στα πλαίσια των ανταλλαγών των συμμοριών που δρούν εντός και εκτός του Ελληνικού χώρου, πιστεύω ότι η συμφωνία της ντροπής για το Κυπριακό έρχεται σαν παράβολο για τη μεταφορά κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ στη διαχείριση του Αμερικανικού παράγοντα.
Σε βοήθεια όλων αυτών, έρχεται και τo success story της κυβέρνησης που ήδη αρχίζει και διαφαίνεται. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ θα ανέβει πάνω απο τις 1300 μονάδες με αέρα και τα δεκαετή Ελληνικά επιτόκια θα πέσουν κάτω απο το 7% και περισσότερο, με στόχο η χώρα να βγεί στις αγορές!

Αν είναι δυνατόν να θεωρείται νίκη απο μια κυβέρνηση η έξοδος στις αγορές μιας χώρας που δεν παράγει κανένα ακριβό προιόν.

Αν είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι η χώρα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της πουλώντας φέτα, κηπευτικά και τουρισμό.

Όποιος πιστεύει ή στηρίζει τέτοια πράγματα πρέπει να έχει άλλους στόχους, που καιρός είναι όλοι να αντιληφθείτε.

Πρώτος στόχος είναι η υφαρπαγή των υδρογονανθράκων των οποίων τα δεδομένα το ΥΠΕΚΑ κρατάσει ως κόρη οφθαλμού, μη παραπέσουν στα χέρια κάποιου που μπορεί να τους στείλει στο Σείριο…Βλέπετε συμφέρει όλες τις πλευρές η Ελλάδα να μη φαίνεται να έχει υδρογονάθρακες.

Δεύτερος στόχος είναι οι γεωστρατηγικές μεταβολές που πρόκειται να γίνουν στη περιοχή.

Μια αλλαγή φρουράς στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας θα διευκόλυνε τα πράγματα, όπως σε κάθε Μπανανία που ηθελημένα υπερχρώνεται ή μεταπίπτει σε κατάσταση χάους όταν έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο και η ώρα του να βγεί πλησιάζει.

Καταλάβατε τελικά ποιόν δουλεύουν; Εσάς.

Δέστε τον επόμενο Πίνακα. H διεθνής αναγνώριση της χώρας στη κορυφή της διαφθοράς δεν σας λέει κάτι;


Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι; Αυτό το ψάρι στο πολτικό σύστημα και σε όλους τους μηχανισμούς της χώρας άλλαξε; Όχι.

‘Ολα τα χρόνια που η χώρα είναι στο μνημόνιο τί έχει αλλάξει; Oυσιαστικά τίποτα. Μόνο ο λαός έγινε φτωχότερος και ειδικότερα η μεσαία τάξη, που πάντα έπαιζε και πάιζει το μεγάλο ρυθμιστή στις πολιτικές εξελίξεις.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top