Select Menu



    Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην Ιαπωνία στις 14:46 (07:46 ώρα Ελλάδας), την ίδια ώρα που στις 11 Μαρτίου του 2011 ο σεισμός των 9 βαθμών χτύπησε τη βορειανατολική χώρα με αποτέλεσμα το καταστροφικό τσουνάμι και τον θάνατο περισσότερων από 20.000 ανθρώπων.



Στο Τόκιο πραγματοποιήθηκε επίσημη εθνική τελετή στη μνήμη των θυμάτων, παρουσία του αυτοκρατορικού ζεύγους και του πρωθυπουργού της χώρας. Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίσθηκαν την ίδια ημέρα ή αργότερα από τις συνέπειες της τραγωδίας.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή, και οι σοροί 18.517 ανθρώπων που παρασύρθηκαν από το κύμα δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

«Οι γονείς μας εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τους ξαναβρούμε, αλλά ήρθαμε να συμμετάσχουμε στις έρευνες επειδή θέλαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε», είπε η Μίχο Σουζούκι, πρώην κάτοικος της πόλης Ναμίε που εκκενώθηκε.

Περίπου 270.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, που καταστράφηκαν ή κατέστησαν ακατοίκητα εξαιτίας της ραδιενέργειας. Σχεδόν 100.000, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, εξακολουθούν να ζουν πολλοί μαζί σε προσωρινά προκατασκευασμένα καταλύματα.

Μέχρι στιγμής, μόνο το 3,5% των μονίμων κατοικιών που είχαν υποσχεθεί οι αρχές, έχουν οικοδομηθεί στις επαρχίες Ιουάτε και Μιγιάγκι.

http://www.athensvoice.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top