Select Menu


Knight of Creator

...Η αλλιώς, η Ύψιστη γνώση ελέγχου....

Πως μετατρέπεις σε γραφικούς όσους αντιδράνε;
Πως βγάζεις "εκτός", όσους νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν μπορούν πρακτικά με την λογική να το αποδείξουν ή όποτε το κάνουν, το κάνουν λάθος, εξαιτίας της άγνοιάς τους;
Πως και γιατί η σημερινή εξουσία δεν έχει να φοβάται τίποτα και από κανέναν;
Ιδεο-Προγραμματισμός. Η προπαγάνδα,είναι αθώα μπροστά σε τέτοιου μεγέθους... "κόλπα".

Θέλω να κατανοήσετε κάτι. Δεν γνωρίζω πως το αποκαλούν στα κέντρα γνώσης και εξουσίας. Ιδεο-προγραμματισμό, το βαφτίζω ή ως τέτοιο το αντιλαμβάνομαι προσωπικά. Θα μπορούσα να το αποκαλέσω και "νοοπολιτική" ή "νοητικό προγραμματισμό". Σίγουρα αναπτύχθηκε μέσω των Μ.Μ.Ε. προγραμμάτων της CIA και των ΝΑΖΙ. Επενδύθηκαν πολλά χρήματα και έγιναν γιγάντια πειράματα τον περασμένο αιώνα πάνω σε αυτό που θα αναλύσω σήμερα, αν και η αρχή του "πειράματος" αρχισε από τον 17ο αιώνα. Με άλλα ιδανικά τότε, αλλά εξελίχθηκε "αλλιώς" στην πορεία. Πως εξάγω αυτό το συμπέρασμα; Από την βιβλιογραφία και την ιστορία.

Υπήρξε στο παρελθόν, ο ιδεοπρογραμματισμός, ώστε να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης της μεθόδου; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ναι. Αλλά θα ήταν λανθασμένη, διότι σε όλες τις προηγούμενες εποχές, ο ιδεοπρογραμματισμός γινόταν με βάση την πίστη και τις πεποιθήσεις, εμπειρικά και βιωματικά και όχι βάση του τι διέταζε η εξουσία. Δεν μπορούσε ποτέ στο παρελθόν να επιβάλλει γνώμες, απόψεις και θεάσεις της ζωής σε τέτοιο βαθμό. Δεν είχε τα μέσα, άρα δεν είχε και την δυνατότητα. Απλά πράγματα. Άρα, το να πούμε πως ο Χριστιανισμός π.χ, επιβλήθηκε ως νοοπρογραμματισμός, είναι λάθος, αλλά είναι επίσης σωστό, γιατί θεμελιώδη υλικά "δανείστηκαν" οι εμπνευστές των διαφόρων projects ελέγχου του μυαλού.

Όσα θα αναλύσω σήμερα, κατά ένα μεγάλο βαθμό, τα ανέλυσα και σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο "Υπόθεση Χρυσή Αυγή... Μια ανάλυση αλλιώτικη απο τις άλλες".

Εκεί έγραψα το εξής:

Ας υποθέσουμε πως εμείς οι γήινοι θέλουμε να κατοικήσουμε, για συγκεκριμένους σκοπούς, σε έναν πλανήτη αφιλόξενο προς εμάς και τις ανάγκες μας. Ας υποθέσουμε επίσης πως δεν έχουμε άλλη επιλογή ή χρόνο, να αναζητήσουμε έναν συμβατό σε εμάς πλανήτη με αντίστοιχο περιβάλλον. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Θα έπρεπε, αναγκαστικά, είτε να βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε στο αφιλόξενο περιβάλλον με τεχνητά μέσα, είτε να αναδομούσαμε το περιβάλλον του πλανήτη στα δικά μας πρότυπα. Εάν δεν υπήρχε ατμόσφαιρα, να επιχειρήσουμε να την δημιουργήσουμε, εάν δεν υπήρχε νερό, να φροντίσουμε να το αναπαράγουμε, εάν δεν υπήρχε καθαρός αέρας, να προσπαθήσουμε να τον δημιουργήσουμε. Με λίγα λόγια, να διαμορφώσουμε ένα οικείο περιβάλλον σε εμάς, γκρεμίζοντας το παλαιό και αφιλόξενο περιβάλλον. Έτσι, κάθε γενιά που θα ερχόταν στον κόσμο, θα ζούσε μέσα στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας. Κι έτσι η επιβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη αυτόν, θα ήταν απλά θέμα θέλησης και διαχείρισης των κατοίκων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις ιδεολογίες και τα συστήματα / πλαίσια σε κοινωνικό και πολιτειακό / πολιτικό επίπεδο.

Όποιος ελέγχει τις ιδέες, ελέγχει τις κοινωνίες. Όποιος υλοποιεί ιδέες, ελέγχει τα πάντα.

Τι είναι οι ιδέες; Γιατί ο Πλάτωνας έκανε τόσο "θόρυβο" με τον περιβόητο κόσμο των ιδεών; Οι ιδέες είναι ένα αόρατο - και για τους περισσότερους ανεξιχνίαστο - πεδίο. Είναι ένα πεδίο ύπαρξης. Είναι η συλλογική αποθήκη, όπου οι άνθρωποι αποθηκεύουν τις ανά τους αιώνες γνώσεις, εμπειρίες και κατακτήσεις τους. Είναι παράλληλα όμως και η πηγή έμπνευσης των ανθρώπων. Για παράδειγμα, πριν κάποιος δημιουργήσει μια καρέκλα από ξύλο, με την σημερινή της μορφή, θα έπρεπε να την φανταστεί και από "κάπου", να αντλήσει αυτή του την... ιδέα. Το αν θα υλοποιήσει ή όχι την ιδέα του, ή αν έστω θα το προσπαθήσει, είναι ζήτημα θέλησης, πόρων ή και αντιληπτικής δυνατότητας ενός εγκεφάλου. Για να μπορεί όμως κάποιος να συλλάβει "κάτι", αυτό μας λέει πως αυτό προυπήρχε. Που και γιατί; Κι εδώ είναι το "ζουμί" που ξεκλειδώνει τα μυστήρια των μυστηρίων...

Κάποτε, οι εξουσιαστές ήταν διαμορφωτές και διαχειριστές ιδεών. Όχι δημιουργοί τους όπως σήμερα. Κι εδώ είναι το πρόβλημα, που κάνει την δυτική αυτοκρατορία να φαντάζει ανίκητη και όποιον θέλει να αντιδράσει, από γραφικό έως και επικίνδυνο. Πως αντιδράνε όσοι έχουν άγνοια του τι έχουν να αντιμετωπίσουν, ή που διαφωνούν με τον κόσμο όπως είναι διαμορφωμένος; Ναι μεν με ιδεολογικο υπόβαθρο, το οποίο βρίσκει αφύσικο "τοίχος" άρνησης και πολεμικής, αλλά συνήθως -αναγκαστικά - λόγω άγνοιας, με την βία. Κι εκεί την "πατάνε" όλοι. Πέφτουν στην "παγίδα" που πάντα θα δικαιώνει την σημερινή πραγματικότητα, άρα και τα σημερινά κράτη, πολιτεύματα, οικονομικά συστήματα, θρησκευτικού τύπου νέες αντιλήψεις κ.ο.κ. Γιατι άλλο να σου ασκείται νοητική και ψυχολογική βία, όσο ακραία κι αν είναι κι άλλο να ασκείς εσύ σωματική και βιολογική βία στην προσπάθειά σου να αλλάξεις κάτι... Πάντα το μυαλό, θα νικάει τις γροθιές...

Ας θέσουμε ορισμένες σταθερές...

1η Σταθερά: Οι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Είναι συνδεδεμένοι εκ φύσεως. Η σύγχρονη ψυχολογία το αποκάλεσε εύστοχα συλλογικό ασυνείδητο. Από αυτό, έχει βγει και η περίφημη φράση, ότι η μάζα είναι τόσο γένους θηλυκού, όσο και "πρόβατο". Ξυπνάτε πρόβατα, φωνάζουν οι χάχες... Μα θέλεις δεν θέλεις, είσαι πρόβατο, σε μια κοινωνία ανθρώπων. Ας εξετάσουμε με το μικροσκόπιο, το πως και το γιατί.

Σε έναν Χ γεωγραφικό χώρο, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορέσουν να προκόψουν, χρειάστηκε να... συμφωνούν. Τι λογικότερο και τι πιο αυτονόητο, από το να πρέπει να συμφωνείς με τον συνάνθρωπό σου σε Χ θέματα και ζητήματα ή προβληματισμούς, προκειμένου να τον νιώσεις οικείο και μέσω της οικειότητας, να αναπτύξεις εμπιστοσύνη, άρα και εκ των πραγμάτων μετά, να χτίσεις κοινωνία, οικογένειες, πολιτισμό. Είναι θεμελιώδες και δυστυχώς, αναγκαίο, επειδή η φύση το ορίζει, να υπάρχει "ομόνοια" και "ομοφωνία" σε μια κοινωνία αν θέλει να προκόψει και να ευημερήσει. Δίχως αυτό, μια κοινωνία είναι σκορποχώρι, είτε μιλάμε για κοινωνία των 1000 ανθρώπων, είτε για κοινωνία εκατομμυρίων. Βέβαια, στον αντίποδα, επειδή οι ιδέες και οι "συμφωνίες" που έκαναν άνθρωποι σε παλαιότερες εποχές, από γενιές ανθρώπων ανώριμες ή γεμάτες άγνοια και όχι ακόμα εξελιγμένες, δεν έβρισκαν σύμφωνους τους αντιληπτικά ανώτερους ανθρώπους ανά εποχή και έτσι είχαμε το φαινόμενο οι άριστοι στην σκέψη και τον στοχασμό άνθρωποι να βασανίζονται αφόρητα, ή να μην γίνονται κατανοητοί ή να μετατρέπονται σε πολέμιους των κοινωνιών και των εκάστοτε αρχών που αυτή είχε. Είναι η βαθύτερη αιτία όλων των επαναστάσεων. Αναγκαίο κακό να είναι αγελαία μάζα "προβάτων" η κοινωνία, αναγκαίο καλό να υπάρχουν οι οραματιστές, οι πρωτοπόροι, οι μεγάλοι στοχαστές και οι ενάντιοι στην κοινωνία, οι οποίοι ανά τους αιώνες πληρώνουν και το αντίστοιχο τίμημα του να... "διαφωνούν". Οι περισσότεροι "αναλυτές" είναι κατά την άποψή μου ηλίθιοι, δίχως να θέλω εγώ να φανώ εξυπνος.

Ο άνθρωπος, κατά μεγάλο ποσοστό, είναι θηλαστικό και ζώο. Σε αναλύσεις σαν και αυτή που κάνω, ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να δουν ότι εκεί κρύβεται το "κλειδί". Ο Άνθρωπος, η ανθρωπότητα, δεν εξελίσσεται με βάση την παιδεία και την γνώση, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Σίγουρα η παιδεία και η γνώση δίνει ευκαιρίες στους ανά τις γενιές ανθρώπους. Σίγουρα δημιουργεί καλύτερο "περιβάλλον" ανάπτυξης πολιτισμού και κριτικής σκέψης. Όμως η ανθρωπότητα ωριμάζει σε βάθος χιλιετιών. Όλα τα βιώματα των ανθρώπων, αποτυπώνονται στο DNA. Αυτόματα, ακριβώς όπως στον μικρόκοσμο, ένας άνθρωπος ωριμάζει με την ενηλικίωση και με τις εμπειρίες μέχρι μια Χ ηλικία, έτσι και στον μακρόκοσμο, η ανθρωπότητα ωριμάζει ανά τους αιώνες, τις χιλιετίες κ.ο.κ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως η διαδικασία ωρίμανσης και διανοητικής εξέλιξης του ανθρώπου είναι σκληρή, χρονοβόρα και το κυριότερο, επίπονη διαδικασία.

Σε κάθε κοινωνία και σε κάθε γενιά για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι πολλαπλών ταχυτήτων. Οι ανόητοι, οι πανίβλακες, οι μέτριοι, οι διανοητικά καλύτεροι, οι έχοντες συναισθηματική νοημοσύνη, οι έχοντες μαθηματική αντίληψη και νοημοσύνη, οι έχοντες ανεπτυγμένη κάθε λογής νόηση σε παράλληλο χρόνο. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάντα, είναι μέτρια έως ανόητη. Αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει. Στόχος είναι να ωριμάσουν τα ένστικτα και τα αντανακλαστικά αυτών, σε συνδυασμό με το να κατανοήσει η μάζα και να μην αντιδράει στο πραγματικό της συμφέρον, αλλά στον εκάστοτε καιροσκοπισμό. Στόχος, είναι να γίνει η πλειοψηφία φιλοειρηνική και να καταδικάζει έμφυτα την βία, βιωματικά και αυθόρμητα, για να μπορεί να καρποφορήσει πολιτισμός και να υπάρχει ευημερία. Στόχοι παν-ανθρώπινοι. Στόχοι ουσίας. Στόχοι χρονοβόροι.

Ένας άνθρωπος σαν τον Βολταίρο για παράδειγμα, ένας λαμπρός Νους σαν αυτόν ή σαν τον Σωκράτη, τον Τζορντάνο Μπρούνο, τον Τέσλα, τον Κάρλ Σάγκαν και τον Νίτσε. Άνθρωποι από άλλη εποχή. Άνθρωποι, δάσκαλοι του ανθρώπου. Άνθρωποι πάντα μπροστά από την εποχή τους. Άνθρωποι που υπήρχαν σε κάθε εποχή κι ανάλογα τις συνθήκες της εποχής, βίωναν κι αντίστοιχα "θετικά". Αναμφισβήτητα, όλοι τους βίωσαν αφόρητη μοναξιά. Άλλοι πλήρωσαν υψηλότερο τίμημα για την προσφορά τους, άλλοι μικρότερο. Αλλά πλήρωσαν. Τι πλήρωσαν; Που ήταν αιώνες μπροστά από την εποχή τους.

Η ανθρωπότητα είχε την γνώση να περάσει στην βιομηχανική επανάσταση, ήδη από την Αλεξανδρινή εποχή και νωρίτερα. Γιατί δεν το έπραξε; Έλειπαν τα μυαλά και οι επιστήμονες; Όχι δα. Δεν το έπραξε γιατί δεν ήταν έτοιμη η ανθρωπότητα για τέτοιο άλμα. Όταν ήταν, τότε το επραξε, αλλά κάποιοι "πονηροί" την έλεγξαν, την χρησιμοποίησαν και την έστρεψαν εναντίων των μαζών. Η ανθρωπότητα είναι ικανή να διαχειριστεί σωστά μέχρι τις ανακαλύψεις του 1900. Μέχρι τον ηλεκτρισμό δηλαδή. Όλα τα άλλα που συνέβησαν και ο τρόπος που συνέβησαν, ήταν προϊόν σκοπιμοτήτων και μόνο. Τι δουλειά έχει τώρα η διαστημική εποχή σε ένα είδος που ακόμα καλά καλά δεν γνωρίζει και δεν κατανοεί τον πλανήτη του, ή βασικές και στοιχειώδεις έννοιες συνύπαρξης των λαών; Κάποιοι εκβίασαν την εξέλιξη κι αυτό στρέφεται μπούμερανγκ. Υλική εξέλιξη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, εάν πρώτα δεν έχεις λύσει βασικά ζητήματα συνύπαρξης σε επίπεδο κοινωνίας. Δεν μπορείς, γιατί δεν είσαι έτοιμος. Δεν μπορείς, γιατί θα βγάλεις νομοτελειακά τα μάτια σου, με τα νέα σου "παιχνίδια". Τι να την κάνει η ανθρωπότητα την ατομική βόμβα ή το να ζει μέχρι τα 80, ενώ ακόμα ο ρατσισμός και η εκμετάλλευση ανθρώπου προς άνθρωπο καλπάζει στα ένστικτα σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των μαζών;

Το 1/3 της ανθρωπότητας είναι ώριμο και τα 2/3 ακόμα στην εποχή των σπηλαίων. Κι αυτό μόνο στην Δύση. Γιατί στην ανατολή, τα ποσοστά είναι άλλα. Εκεί, ούτε το 1/5 δεν είναι ώριμο. Πήρε 2.000 χρόνια έως ότου η λέξη "Αγάπη", έστω και με λάθος διοικητικά θρησκευτικό καθεστώς, να ριζώσει στο DnA των ανθρώπων. Και μέχρι να γίνει αυτό, η αγάπη ήταν αιτία πολέμων και αγριότητας. Αλλά όσο εκτονώνεται η αγριότητα, τόσο "μπουχτίζουν" οι γενιές και τόσο απρόθυμες είναι να πολεμήσουν. Γι' αυτό σήμερα, 60 χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο και 100 χρόνια μετά τον Α' παγκόσμιο, βλέπουμε τόση απροθυμία της πλειοψηφίας των ανθρώπων στην δύση και στην ανατολή να πολεμήσουν. Άρχισαν οι μάζες να νιώθουν στο πετσί τους πως η υπόθεση πόλεμος, είναι άγρια και "λάθος". Όχι όλοι. Άλλα ένα ικανό ποσοστό να βάζει χαλινάρια στον εκάστοτε επίδοξο Χίτλερ ή σφαγέα, όπως είναι τα εξουσιαστικά μπουμπούκια διαφόρων λεσχών και στοών... Βέβαια την είχαν έτοιμη την λύση από αιώνες... Μισθοφορικοί και επαγγελματικοί στρατοί, αλλά και πάλι η κατακραυγή δεν τους βοηθάει και ιδιαίτερα, όσο κι αν θέλουν να υποτάξουν απόλυτα τις μάζες.

Με λίγα λόγια, για να μην κουράσω περισσότερο, το όλο νόημα είναι πως σε βάθος αιώνων, η εξέλιξη της ανθρωπότητας είναι συνυφασμένη με την ωρίμανση προς τα ένστικτά της κι όχι την διανοητική εξέλιξή της. Λαμπρά μυαλά, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Τα ένστικτα χαλάνε ανέκαθεν την "μπουγάδα" και είχαμε και έχουμε πισωγυρίσματα διαρκώς.

Ως εδώ ο αναγνώστης μπορεί πιστεύω να καταλάβει το "γιατί" οι άνθρωποι είμαστε "πρόβατα". Αναγκαίο κακό είναι. Αν δεν είσαι αγέλη, πως θα χτίσεις, πως θα εργαστείς, πως θα δημιουργήσεις σε μακροπρόθεσμο βεληνεκές; Μπορεί εμείς να έχουμε γαλουχηθεί με ιδανικά τέτοια που να μην μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι... Αν δεν είσαι αγέλη, δεν θα μπορείς να συμφωνήσεις στο παραμικρό με τον συνάνθρωπό σου κι έτσι θα οδηγηθείς σε αδιέξοδα. Μπορεί σήμερα να βρίσκεται "λύση" στα συμβόλαια και τον μισθό, αλλά όταν η οικονομία καταρρέει, έχεις ένα απέραντο χάος να αντιμετωπίσεις... Αυτά έχουν τα αδιέξοδα.

Αδιέξοδα που είτε θα σε φέρουν σε σύγκρουση, είτε σε απομάκρυνση. Κι εκεί, θα συνεχίστει ο φαύλος κύκλος που βασανίζει την ανθρωπότητα. Ο εκάστοτε "ευφυέστερος" με λίγα λόγια, θα πρέπει - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ - να κατανοεί την διανοητική "οκτάβα" της εποχής του. Οφείλει να πει σίγουρα τις διαφωνίες του, τις ιδέες του ή ακόμα και να θυσιαστεί υπέρ του Δικαίου και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά εξίσου, οφείλει να πειθαρχήσει στις αντιλήψεις της κοινωνίας, της οποίας βιολογικά είναι ένα ακόμα άκρως εξαρτημένο κομμάτι της, όσο ανώτερος κι αν είναι αντιληπτικά και εάν το κατορθώσει, ας επηρεάσει θετικά ένα Χ αριθμό ανθρώπων προς το καλύτερο.

Το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι τα διαρκή πισωγυρίσματα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει δοθεί βάση ως σήμερα, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, για "επιβολή" καθολικής παιδείας, αρχών, αξιών και εξελικτικός συλλογικός και ουμανιστικός χάρτης σε όλους τους ανθρώπους. Το προσπάθησε ο Αλέξανδρος και πρακτικά απέτυχε. Εξαιτίας της φύσης των μαζών, κάθε γνώστης μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά, είτε αρνητικά. Μπορεί να παρασύρει, είτε προς το συμφέρον του, είτε προς το κοινό καλό. Μπορεί να είναι είτε Μάρκος Αυρήλιος, είτε Καλιγούλας. Και δυστυχώς, η εξουσία, ελκύει κυρίως τους Καλιγούλες.

2η Σταθερά: Η κοινωνία, πιστεύει και υποτάσσεται μαζικά. Όπως και μαζικά αναμασάει. Το πλέον των τρελών πραγμάτων είναι ικανή να πιστέψει η μάζα αν αυτό καθιερωθεί στην συλλογική συνείδηση. Που βρίσκεται ο σύγχρονος εχθρός; Στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην ανώτατη, στο διαδίκτυο και στην Τηλεόραση. Εκεί που σε εκπαιδεύουν μαζικά στο τι είναι σωστό και τι λάθος. Στο τι είναι διαβολικό και τι αγγελικό. Στο τι είναι επιτρεπτό και το τι είναι ανεπίτρεπτο. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Όταν σε διαμορφώνουν σε δίχως κρίση δέκτη αντιλήψεων με "δεδομένα" και "σταθερές", τότε είναι θέμα χρόνου όλοι και όλα να υποταχθούν.

Όταν κάτι το ανώμαλο καθιερωθεί ως κάτι το ομαλό, τότε τέλειωσε το παιχνίδι. Ακόμα και αντιφρονούντες ανώμαλοι θα βγουν. Και βάση αυτού, θα ελέγχονται. Όταν για παράδειγμα, το "ελεύθερο σεξ", καθιερώθηκε από την εφηβική ηλικία και γαλουχήθηκε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά, τότε άρχισε και ο εκφυλισμός των ενστίκτων. Όταν οι έμποροι που ανέλαβαν την εξουσία των κοινωνιών, επέβαλλαν το "όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται", τότε χάθηκε το παιχνίδι της ηθικής. Όταν τα κράτη διαμορφώθηκαν και ιδρύθηκαν για εμπόρους, από εμπόρους, ήταν θέμα χρόνου να γίνουν κουρελόχαρτα οι νόμοι και το σύνταγμα. Όταν έγινε καθολικά αποδεκτό πως το χρήμα είναι πάνω απ' όλα, με παράλληλη δημιουργία απόλυτης εξάρτησης από το χρήμα και την απόκτησή του, ανεξάρτητα αν το παραδέχεται κάποιος ή οχι, τότε είναι φανερό πως οι νόμοι και το τι καθεστώς κυριαρχεί στην κοινωνία είναι δευτερεύον παράγοντας. "Κάπως πρέπει να βγάλω το ψωμί μου". "Κάπως πρέπει να ζήσει το παιδί μου". Το ακούς συνέχεια. Η ντροπή, η αναξιοπρέπεια, η ξεφτίλα, πνίγεται ενώπιων της μάνας όλων. Της ανάγκης.

Όταν τα πολιτεύματα δημιουργήθηκαν και διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να υπάρχουν "ελευθερίες" οι οποίες επί της ουσίας υπάρχουν όχι για τον όχλο, αλλά για τους ισχυρούς, τότε κατανοείς πως παίζεις "μπάλα" σε ξένο γήπεδο. Απαιτεί τιτάνια δύναμη ψυχής για να πάει κάποιος απόλυτα κόντρα στο ρεύμα των μαζικών αντιλήψεων, σε όποια εποχή κι αν ζει... Καμία εποχή δεν ήταν "υπέροχη". Απλά, ποτέ ξανά οι μάζες δεν αναπολούν με τόση νοσταλγία, ακόμα και εποχές ριζικά σκληρότερες της σημερινής, γιατί απλούστατα, ήταν υγιέστερες εποχές. Γιατί ήταν υγιέστερες αν και αγριότερες; Γιατί παρείχαν ασφάλεια. Όταν όλοι πιστεύουν πάνω κάτω στα ίδια ή όλοι νιώθουν ότι είναι μέτοχοι μιας "μεγάλης οικογένειας", τότε αυτόματα νιώθουν να αποκτάει νόημα η ζωή τους στο να συνεισφέρουν, να προσφέρουν, αλλά ακόμα και να υποφέρουν σε ατομικό επίπεδο. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το χρήμα, αλλά με τα ένστικτα και τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου. Κάποτε οι άνθρωποι πεινούσαν και εξαθλιωνόντουσαν, αλλά είχαν ανθρώπους να τους κρατάνε το χέρι στα δύσκολα και στις χαρές να γλεντάνε από καρδιάς. Είχαν ηθικούς φραγμούς αδιαπέραστους. Είχαν αξίες, τις οποίες τις είχαν πάνω απ' όλα, όσο παράλλογες ή ανόητες κι αν ήταν.

Είναι αυτά που έχει ανάγκη ο άνθρωπος. Να υπηρετεί ή έστω να νομίζει πως υπηρετεί κάτι συλλογικό και ανώτερο από τον ίδιο, δίχως όμως να υπάρχει κάποιος εξυπνάκιας που τσεπώνει τον μόχθο του. Εκεί βρίσκει εκπλήρωση ο άνθρωπος. Εκεί βρίσκει απόλυτη πληρότητα κι εκεί είναι ικανός για τα πάντα.

Αυτά αφαίρεσε ο σύγχρονος εξουσιαστικός συρφετός. Το βαθύτερο νόημα της ζωής των ανθρώπων.
Κατακερμάτισε τις κοινωνίες. Τεχνητά τις δίχασε όπως και όπου ήθελε εκείνη (η εξουσία). Εκεί που κάποτε ο διχασμός ήταν αντανακλαστικά ενστίκτων, πλέον έγινε αντανακλαστικό μόδας, κοινωνικής τάξης, ποδοσφαιρικής ομάδας, μουσικών ακουσμάτων, θρησκευτικών πιστεύω, πολιτικών πιστεύω. Όλα τεχνητά, εφόσον όλα είναι υποταγμένα στο γήπεδο ελέγχου. Συντάγματα, είτε κρατικά, είτε Ευρωπαικά. Διχάσου για ό,τι θες, για όσο θες. Όσο παίζεις "μπάλα" εντός του γηπέδου ελέγχου, είσαι αδιάφορος, είσαι χειραγωγίσιμος, είσαι "δικός μας". Τι θα κάνεις, θα γκρεμίσεις το γήπεδο εκ θεμελίων; Δηλαδή τι, θα γυρίσεις σε νόμισμα βασισμένο σε μέταλλα όπως στην αρχαιότητα; Θα θέσεις το χρήμα στην υπηρεσία των αναγκών της κοινωνίας και του ανθρώπου; Πως θα το κάνεις αυτό και με τι γνώση θα το κάνεις; Πως θα το επιβάλλεις σε μια μάζα γαλουχημένη με άλλες αρχές και αξίες; Πως θα το επιβάλλεις ή έστω πως θα εμπνεύσεις να αλλάξει αυτό, όταν θα έχεις έναν ολόκληρο πλανήτη μηντιακά στραμμένο εναντίων σου αν το τολμήσεις; Θα αλλάξεις πολίτευμα; Τι, θα επαναφέρεις την Βασιλεία σε σύγχρονα πλαίσια με αρχαίες περγαμηνές; Έχεις ήδη αποτύχει, γιατί έχουν ήδη ξεριζώσει και διαστρεβλώσει τα πάντα γύρω από το ζήτημα αυτό. Αυτόματα θα πας κόντρα σε όλη την κοινωνία. Τους διαμορφωμένους προστάτες και υπηρέτες πλέον, των ιδανικών των εξουσιαστών. Δεν είναι εκπληκτικό;

Το "σύστημα" δεν γκρεμίζεται, γιατι βασίζεται σε μια απίστευτη σύλληψη του εξουσιαστικού σχεδιασμού. Διαμόρφωσε τους πολίτες να νομίζουν ή να νιώθουν ελεύθεροι, ενώ είναι απόλυτα χειραγωγίσιμοι, τους έθρεψε τον εγωισμό σε ατομικό επίπεδο μέχρι τον θεό και παραπέρα, προκειμένου να μην δέχεται κανείς να αναθεωρήσει τον προγραμματισμό και την "παιδεία" που δέχθηκε από παιδί, συνεχίζοντας με μαθηματική ακρίβεια σε έναν ήδη στρωμμένο δρόμο που θέλουν εκείνοι, κι ύστερα, απλά η εξουσία διαχειρίζεται με κοπτοραπτική τις αντιδράσεις... Το είδαμε στην Ουκρανία... Το βλέπουμε παντού... Ο ίδιος ο κόσμος υπηρετεί ασυνείδητα το σύστημα... γιατί οι ίδιοι είναι το σύστημα... Νομίζεις πως υπάρχουν παντού εξουσιαστές και κέντρα εξουσίας που διατάζουν το ένα ή το άλλο, ενώ δεν κινείται έτσι η εξουσία εδώ και καιρό. Η εξουσία ελέγχει ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ σε απόλυτο βαθμό και με απόλυτο τρόπο. Όλα τα άλλα, αργά ή γρήγορα, τα εκτελεί - ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ - η ίδια η μάζα για λογαριασμό τους.

Γιατί να έχεις την μάζα υπηρέτη σου με το σπαθί, ενώ μπορείς να τους πλάσεις υπηρέτες από παιδιά και να νομίζουν πως είναι ελεύθεροι; Πως θα αντιδράσεις όταν δεν θα ξέρεις ποιός είναι ο εχθρός; Θα νομίζεις ή με την λογική θα μοχθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα και ενώ φαινομενικά θα φαίνεται να έχεις δίκιο, η πραγματικότητα θα σε διαψεύδει. Κι έτσι θα 'σαι αιώνια λάθος κι έτσι αιώνια θα σε θέτουν στο περιθώριο, γιατί πραγματολογικά θα κατηγορείς ή θα λοιδωρείς ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα περισσότερο από το ότι είναι προγραμματισμένοι από μικροί - ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ - στον σύγχρονο κόσμο... Κι εκεί μόνιμα θα 'χεις ως εχθρό σου την κοινωνία...

Δεν χρειάστηκε δηλαδή να διαλέξουν τους ομοφυλόφιλους έναν-έναν προσωπικά για να τους θέσουν ως "πράκτορές τους". Έγινε αυτόματα, όταν επέβαλλαν και με ψευτοεπιστημονικά κριτήρια και τόνους συναισθήματος, την ομοφυλοφιλία ως κάτι το φυσιολογικό. Εφόσον νομοθέτησαν αντίστοιχα, σε βαθμό που απλά και μόνο κάποιος να είναι ομοφυλόφιλος να έχει καλύτερη νομική μεταχείριση λογω της "ιδιαιτερότητάς του" ή να μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε ένα δικαστήριο για να εκβιάσει τον συναισθηματισμό του εξίσου προγραμματισμένου και λοβοτομημένου δικαστικού, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Ύστερα, κάθε σου αντίδραση θα βρει τοίχος. "Ομοφοβικός, Ρατσιστής, μισάνθρωπος". Εσύ θα λες μέρα κι αυτοί θα αντιλαμβάνονται νύχτα. ΕΤΣΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ.

Πως έλεγξαν την Ελλάδα για παράδειγμα; Μελέτησαν τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Ο Ρωμιός είχε πίστη στην Ορθοδοξία και τις αξίες της, στο Παλάτι και τον Βασιλέα, στην γλώσσα και στην Ιστορία της. Βουαλά. Βλέπουμε ήδη τις "αδυναμίες" των Ελλήνων. Χτυπάς την ορθοδοξία ξεφτιλίζοντας το βυζάντιο ως σκοτεινό μεσαίωνα με απόλυτη προπαγάνδα κοπτοραπτικής της ιστορίας όπως και όσο σε βολεύει και ύστερα είναι θέμα χρόνου να γκρεμίσεις και την πίστη στα θεμέλια της ορθοδοξίας. Υμνείς την αρχαία Ελλάδα με τρόπο όπως ακριβώς σε βολεύει και σε όσα σε βολεύει και είναι θέμα χρόνου να γκρεμίσεις και την Βασιλεία και την Ορθοδοξία, διότι "υποτίθεται" σήμερα έχεις Δημοκρατία, όπως εκείνοι ή είσαι σε μια κοινωνία που τιμάει τις αξίες τους. Εισάγεις τα νέα ήθη του καταναλωτισμού σε αγαθά και ιδέες σε κάθε επίπεδο και είναι θέμα χρόνου, με γνώμονα και το πως είναι διαμορφωμένα τα συντάγματα και οι νόμοι των δυτικοθρεμμένων τεκτονικών "Ντιμόκρασι", να αποκτήσεις διαφθορά άρα και εκβιάσιμους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να έχεις πράκτορες και να ρισκάρεις όπως κάποτε. Ο ίδιος ο βίος και η πολιτεία των ανθρώπων τους μετατρέπει σε εκβιάσιμα υποχείρια, που αν δεν κάνουν θελήματα, θα εξαφανιστούν από τον χάρτη. Μπορεί μόνιμα να μην μπορείς να διαγράψεις τα συλλογικά αντανακλαστικά, αλλά μπορείς να τα στρέψεις και να τα χειραγωγήσεις όπου και όπως σε βολεύει, διότι έχουν ατροφήσει. Όταν έχεις χτίσει 10 εκατομμύρια εγωιστικούς μικρόκοσμους, θέμα χρόνου είναι και να γκρεμιστούν και θρησκείες και όλα. Οι ίδιοι οι ανθρωποι σιγά-σιγά θα τα γκρεμίζουν. Θα το ζητάνε κιόλας. Θα διψάνε να "ελευθερωθούν" από την "τυραννία", ενώ θα περνάνε και τον εαυτό τους για έξυπνο και "διαφορετικό"... Προγραμματισμένοι να υπηρετούν εμπορεύματα, άχρηστα αγαθά, να είναι "συντονισμένοι" μόνο με όσα βλέπουν τα μάτια τους, συντονισμένοι με το τίποτα, φοβισμένοι όσο ποτέ, ελεγχόμενοι όσο ποτέ, κενόδοξοι και άπληστοι όσο ποτέ. Κι ύστερα παρακαλάνε οι ίδιοι οι άνθρωποι για την "δόση" της εφήμερης απόλαυσής τους. Ναρκωτικά παντού. Ό,τι έχει απτή υπόσταση, μόνο αυτό έχει αξία. Οτιδήποτε μη απτό, άρα και μη μετρήσιμο, είναι άχρηστο, αλλά ακόμα κι αυτά, είναι στο έλεος των εμπόρων, με τον χυδαιότερο τρόπο, προκειμένου να ξεφτιλιστούν και να χαθούν...

Είσαι έμπορος ή λαμογιο εκ φύσεως; Είσαι καταδικασμένος να πετύχεις σε αυτή την εποχή. Καταδικασμένος όμως. Όλα δουλεύουν ρολόι για εσένα και μόνο. Είσαι φιλόσοφος, αριστοκράτης ή εκ γεννετής ηγέτης μιας άλλης εποχής; Ξέχνα το. Καλό συμβιβασμό και καλό γολγοθά... Δεν μας κάνεις...

Είσαι επιστήμονας; Θα δουλεύεις για τους εμπόρους κι οι έμποροι, αν κάτι πουλάει και πάντα με γνώμονα το κέρδος, θα το λανσάρουν κι αντίστοιχα στην κοινωνία... Ιδέες όπως κοινό καλό, όφελος των ανθρώπων, δωρεά, δεν υφίσταται. Στόχος η ποσότητα, ποτέ η ποιότητα. Οι έμποροι, οι επιχειρηματίες δηλαδή, για ποιούς δουλεύουν όμως;

Εξ ανάγκης για τους τραπεζίτες και όσους κατέχουν το παιχνίδι του χρήματος. Όσο και να διαφωνούν ή να αντιδράνε, στο τέλος θα υποκύψουν στην ανάγκη νέων δανείων υπό το φόβο του να αποκλειστούν από τις αγορές. Αλλιώς θα εξαγοραστούν κι αυτοί, όπως τόσοι άλλοι. Ότι ιδανικά κι αν έχουν, πάνε περίπατο στην ανάγκη.

Πιστεύεις στην μεταφυσική και την πνευματικότητα; Οδηγούν αυτοί οι δρόμοι στο να πλάσεις ή να διαμορφώσεις χαρακτήρα με ήθος και αντιστάσεις; Δεν μας κάνει. Είσαι τρελός και φαντασιόπληκτος φίλε μου. Ο χρόνος είναι χρήμα. Ο όχλος, θα κάνει τα υπόλοιπα... Προσπαθείς να πείσεις ή να δώσεις να καταλάβει ο όχλος, σε μια εποχή που έχουμε επιβάλλει τον υλισμό, πως υπάρχουν μορφές πολέμου "άλλης μορφής" που είναι και διαχρονικά ανώτερης από τον υλικό; Γελάμε με την προσπάθειά σου...

Διαφωνείς με τα σχολικά ιδρύματα γιατί κατανοείς πως οι άνθρωποι μαντρώνονται και πιστοποιούνται λες και είναι κοτόπουλα; Και τι θα κάνεις; Δεν θα πάρεις πτυχία; Ε, ό,τι και να κάνεις, θα είσαι εργάτης. Ή άνεργος και θα παρακαλάς τους μηχανισμούς μας από ανάγκη. Αργά ή γρήγορα, θα υποταχθείς. Δεν αποτελείς απειλή. Δεν θα σε υποτάξω εγώ που εξουσιάζω ανόητε... η γκομενίτσα θα σε υποτάξει επειδή θα πρέπει να συμβιβαστείς και να μπεις στην κοινωνία αργά ή γρήγορα... Αλλιώς... αυτοκτόνα...

Όταν οι μάζες διαμορφώνονται να κατανοούν και να αποδέχονται Χ σταθερές, ανεξάρτητα ιδεολογίας που έχουν, τότε είναι πανεύκολο να τις ελέγξεις. Μόνο εάν κάτι δεν υπηρετεί τα εταιρικά ή τα ανώτερα συμφέροντα, βλέπουμε να επιτρέπεται στις κοινωνίες να γίνεται πιο "συντηρητική".

Ιδεο προγραμματισμός φίλε μου...

Θα σκέφτεσαι ό,τι θέλουμε εμείς, πριν καν το σκεφτείς...
Θα λειτουργείς όπως μας βολεύει... πριν καν το αντιληφθείς...
Θα μας υπερασπίζεσαι, πριν καν χρειαστεί να αντιληφθούμε τον εκάστοτε κίνδυνο...

Εσύ είσαι ο κύριος του Εαυτού σου... Μέχρι και θεός είσαι βρε... Είσαι τόσο πολύτιμος, μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να γίνεται έρμαιο εκμεταλλευτών θρησκειών, μεταφυσικών θεωριών, ιδανικών ή ανώτερων προτύπων ζωής... Σε κοροϊδεύουν βρε... Να, η επιστήμη (μας) σου το λέει και σου το αποδεικνύει διαρκώς... Να, οι πτυχιούχοι μας, από τα παγκοσμίας φήμης εκτροφία διανοητών, σου το λένε κι εσύ τι είσαι για να το αρνηθείς; ΕΜΑΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ. Όλοι οι άλλοι, είναι λάθος. Επιχειρήματα; Στην ανάγκη, κατασκευάζουμε όσα χρειαστούν.

Κάποτε οι άνθρωποι θυσιαζόντουσαν για μια ιδέα ή ενα ιδανικό...
Πλέον οι ιδέες θυσιάζονται στον βωμό των ανθρώπων...

Κι όταν ύστερα, όλοι θα έχουν διαφθαρει και μεταμορφωθεί στα πρότυπά μας μέχρι το μεδούλι, που θα βρεις "κοινό" για να αλλάξεις κάτι; Θα 'σαι αιώνια γραφικός... Θα 'σαι αιώνια ό,τι θέλουμε εμείς να είσαι... Θες να κάνεις "κάτι" στην ζωή σου; Υποτάξου και μπες στην ουρά... Μορφώσου από εμάς. Διδάξου από εμάς. Συμβιβάσου εντός των πλαισίων δράσης που εμείς σου επιτρέπουμε... Δεν θες ε;

Αλλιώς ξέρεις...

Θα γελάμε, παρατηρώντας σε να σε θανατώνει η ίδια η κοινωνία, που αγωνιάς να βοηθήσεις...

Δεν διψάει για βοήθεια όμως... Δεν έχει ανάγκη από Σωτήρες... Εμείς είμαστε ο Σωτήρας της...

Έχει ανάγκη από εμάς... Έχει ανάγκη από ρευστό... Για να δημιουργήσει την προσωπική του ουτοπία... Για να ζήσει το προσωπικό του "όνειρο"... Για να πηδηχτεί ελεύθερα, με όσους, όπου και όπως θέλει... Για να κάνει ό,τι επιθυμεί... Αρκεί να πληρώνει... Αρκεί να υποτάσσεται... Σε μένα.. Σε μένα... Με λένε Μαμμωνά... Κι εμένα, κυρίαρχο του χρήματος...Εσένα πως σε λένε;

Στο τέλος του Έργου, δεν θα μείνει κανένας σας... Γιατι αυθαιρετείτε σε περιουσία και σχέδια Άλλων.

Τόσο ισχυροί, μα τόσο ηλίθιοι...
Τόσο ηλίθιοι...

Όλοι και Όλα στο σύμπαν, Λογο-Δοτούν.

RAMNOUSIA

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top