Select Menu


Με έναν μόνον διεκδικητή, τη Lamda Development συμφερόντων Λάτση, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά στο ξεπούλημα του «φιλέτου» του Ελληνικού, αφού την Πέμπτη, ενέκρινε την τεχνική προσφορά της εταιρίας κρίνοντας πως είναι «καταρχήν συμβατή»

Το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση προχωρούν για το ξεπούλημα του Ελληνικού, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των κατοίκων της περιοχής, αφού απομένει η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, "μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό και η οποία είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014".

Ακόμη ένα πολιτικο-οικονομικό έγκλημα!

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

(Aπλά αποκαλύπτω το έγκλημα…. ΕΓΚΛΗΜΑ !)

Το Ελληνικό θα πουληθεί 60-80 ευρώ το τ.μ.

Ο επενδυτής θα υποσχεθεί να επενδύσει χωρίς ποινικές και χρηματικές ρήτρες, χωρίς έλεγχο, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς, αρκεί να "φύγει" το φιλέτο και να φανούμε καλά παιδιά στους τοκογλύφους δανειστές! Ξέρετε πόσα θα πάρει το δημόσιο; Το πολύ 600 εκ Ευρώ σε ΔΟΣΕΙΣ ! Αυτά τα 600εκ θα είναι δανεικά όπως στην περίπτωση του Μελισσανίδη με τον ΟΠΑΠ! (με 9 offshore)

Ο επενδυτής του Ελληνικού που και πόσο θα φορολογείται;

Έμεινε λένε μόνο ένας υποψήφιος, ο Λάτσης! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ !! ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ…..

Μας λένε ότι το φιλέτο του παγκόσμιου real estate δεν ενδιαφέρει κανέναν σοβαρό επενδυτή παγκοσμίως παρα μόνο τον Λάτση! Εντάξει...

- Πως αποδεικνύει ο Λάτσης οτι ξέρει απο ανάπτυξη ενός ακινήτου όπως το Ελληνικό;

- Τι έχει κατασκευάσει η Lamda Development;

- Πως δείχνει τα ΛΕΦΤΑ του ο Λάτσης; Πόσες και τί είδους εγγυήσεις καλής εκτέλεσης αλλά και κεφαλαιακής επάρκειας προσκομίζει; Με 3 δις Ευρώ περιουσία πώς θα μπεί και θα εγγυηθεί έργo αξίας 6-7 δις Ευρώ (7-8δις $);

Το Ελληνικο Δημοσιο – ΤΑΙΠΕΔ – πως θα ελέγχει τηn εκτέλεση του έργου απο τον Λάτση;

ΕΛΛΗΝΙΚΟ vs HYDE PARK vs CENTRAL PARK

ΕΛΛΗΝΙΚΟ 6.200.000 τετραγωνικά μετρά, στην καλύτερη τοποθεσία της Μεσογείου αλλα και παγκοσμίως.
  • Το Χαιντ Παρκ του Λονδίνου είναι 2.530.0000 τετραγωνικά μετρά (40% Ελληνικού)
  • Το Σέντραλ Πάρκ Νέας Υόρκης είναι 3.410.000 τετραγωνικά μετρά  (55% Ελληνικού)
  • Το πριγκιπάτο του Μονακό είναι 1.980.000 τετραγωνικά μετρά  (28% Ελληνικού)
Για ποιό κράτος μιλάμε; 

Για ποιον διαγωνισμό, με έναν ενδιαφερόμενο, τον φάκελο του οποίου δεν έχουμε δεί ακόμη!

Σε ποιόν ανήκουμε επιτέλους;

Ας μας τον υποδείξουνε επίσημα να ξέρουμε που θα απευθυνθούμε για απαντήσεις!

Σίγουρα δεν ανήκουμε εκεί που νομίζουμε...

ΥΓ.

Ίδια τακτική ξεπουλήματος ακολουθήθηκε και με τον Αστέρα Βουλιαγμένης (βλέπε εδώ) ο οποίος πωλήθηκε στην AGC Equity Partners έναντι 400 εκατ. ευρώ όταν η αξία της στα ταμπλώ των διεθνών real estate (και η αντικειμενική της αξία) είναι 8 δις ευρώ!!! Από τα 400 εκατ. ευρώ ο αγοραστής θα πληρώσει ΜΟΝΟ το 20% στο ΤΑΙΠΕΔ άμεσα και τα υπόλοιπα σε ορίζοντα ετών!!!

Ίδια τακτική ξεπουλήματος και με τον ΑΔΜΗΕ, την ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια δημόσια περιουσία! Παρά την τρέχουσα εμπορική αξία των 8 δις. Ευρώ (μόνο ο χαλκός του δικτύου ανέρχεται στα 4 δις) οι κύριοι συγκυβερνώντες τον ξεπούλησαν με 300 εκατομμύρια Ευρώ! (Βλέπε εδώ)

Και το φαγοπότι καλά κρατεί!

Eπιμέλεια: logiosermis.net
Πληροφορίες απο thepressproject και olympia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top