Select Menu


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Σλοβενίας ακύρωσε τον νόμο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του, που σχετίζονται με την αξία των ακινήτων.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου περιγράφεται ως κύρια ανησυχία των δικαστών, το μοντέλο που εφαρμόζεται για την εκτίμηση των ακινήτων, το οποίο βασίζεται σε σχετικό νόμο που χρονολογείται από το 2006. Ο νόμος του 2006 οδήγησε επίσης στην ακύρωση των διατάξεων, που σχετίζονται με τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων στη φορολόγηση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Μίροσλαβ Μόζετιτς, σε δημόσια ανάγνωση της απόφασης.

Ο κ. Μόζετιτς διευκρίνισε ότι η απόφαση υπήρξε ομόφωνη. Ανακοίνωσε ακόμη ότι το δικαστήριο διέταξε να επανέλθουν φέτος οι φόροι στην περιουσία, τους οποίους ο νόμος περί φορολόγησης ακίνητης περιουσίας επρόκειτο να αντικαταστήσει, περιλαμβανομένου του φόρου για την αξιοποίηση οικοδομήσιμης γης.

Το ενδιαφέρον για την απόφαση ήταν μεγάλο, μετά την υποβολή σειράς προσφυγών κατά του αμφιλεγόμενου φόρου, που εγκρίθηκε από το σλοβενικό κοινοβούλιο πέρυσι.

Οι προσφυγές από την αντιπολίτευση, τις επιχειρηματικές οργανώσεις και τις αυτοδιοικητικές ενώσεις επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε θέματα που σχετίζονται με την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων, τη δυνατότητα ενστάσεων για τους καταβληθέντες φόρους και στο σύστημα χρηματοδότησης των δήμων.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top