Select Menu


Μία ομάδα παιδιών Ρομά από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει στην Αμερική για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής στο Σεντ Λούις τον Απρίλιο.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ τα παιδιά της ομάδας ρομποτικής «FAR.GO.Bots» μιλάει για το ρομπότ τους που συμμετείχε στον διαγωνισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας First Lego League (FLL), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύεται στο να γεφυρώνει ρήγματα από σεισμούς, απλώνοντας βραχίονες στις δύο άκρες του χάσματος.

Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, Τα δέκα παιδιά της ομάδας "FAR.GO.Bots", ηλικίας δέκα έως 15 ετών, συνοδευόμενα -μεταξύ άλλων- από τον μέντορά τους, τον πατέρα Αθηναγόρα, θα ταξιδέψουν στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο φεστιβάλ LEGO (LEGO World Festival).

Η ομάδα, που στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Θεσσαλονίκης έλαβε τη διάκριση της "έμπνευσης" στις βασικές αξίες (core values) της διοργάνωσης λόγω της πρωτοτυπίας της κατασκευής της και τράβηξε την προσοχή και του κοινωφελούς Ιδρύματος LEGO (LEGO Foundation).

iefimerida.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top