Select Menu


Βγάζει το ψωμί του και με το παραπάνω μάλιστα ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.
Τρανή απόδειξη η αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή (Anadolu), όπου ξεκαθαρίζει πλήρως τους μελλοντικούς στόχους της Τουρκίας σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη.

Ο Κερίμ Ουρά μίλησε για όλους και για όλα, ακόμα και για τα τουρκικά σήριαλ που βλέπει όλη η Ελλάδα και τα οποία έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης.

Ναι, ναι, κάνουν πολύ μεγάλο καλό τα τούρκικα σήριαλ στους νεοέλληνες, αφού εν μέσω οικονομικής κρίσης τους ψυχαγωγούν και τους διδάσκουν (!) δήλωσε με στόμφο ο τούρκος πρέσβης, ο οποίος ήταν αποκαλυπτικός και για τις μελλοντικές προθέσεις της Τουρκίας στην Θράκη:

«Λένε πως στην Λωζάννη δεν γίνεται λόγος για τούρκους αλλά για μουσουλμάνους. Ο Μουσουλμανισμός δεν είναι επαρκής για τον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων. Ελπίζουμε πως το συντομότερο δυνατό οι εδώ αρχές θα βρούνε τον σωστό δρόμο και -σύμφωνα και με τα αιτήματα των ανθρώπων- να άρουν τους περιορισμούς στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της ταυτότητας τους και στο θέμα της χρησιμοποίησης της γλώσσας που επιθυμούν». Θλιβερός από την μια, αλλά και ιδιαίτερα διδακτικός από τη άλλη ο κ. Ουρά, αφού εμείς είναι που με τις πανάθλιες πολιτικές μας χαρίσαμε ακόμα και τους Πομάκους στην Τουρκία!! Και ούτε πότε αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα την άθλια συμπεριφορά των μουσουλμάνων βουλευτών που συνεργάζονται περισσότερο με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη παρά με την Ελληνική Πολιτεία!!!

Είπε και για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: «Την τελευταία περίοδο υπήρξαν κάποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Εξ όσων ανακοινώνονται στον ελληνικό τύπο, η Ελλάδα δε μπόρεσε να αποσπάσει αυτό που επιθυμούσε». Ο Ουράς επεσήμανε με έμφαση ότι «αν και οι σχέσεις Τουρκίας - Αιγύπτου δεν είναι τόσο καλές ωστόσο το Κάιρο σεβάστηκε τις ενστάσεις μας στις επιθυμίες της Ελλάδος στο θέμα αυτό. Η Αίγυπτος είναι ένα ριζωμένο κράτος και λαμβάνοντας υπόψη τα μακροχρόνια συμφέροντα της δεν έκανε κάτι ενάντια στη Τουρκία. Αυτό σημαίνει πως εάν υπάρξει το κατάλληλο διεθνές κλίμα και υπάρξει και η πολιτική βούληση, τα θέματα αυτά θα μπουν σύντομα στην οδό της επίλυσης». Και όταν οι Τούρκοι αναφέρονται σε λύση για Αιγαίο και ΑΟΖ εννοούν φυσικά λύση που θα προνοεί την διχοτόμηση τους… Είναι μαθημένοι στην διχοτόμηση οι μπέηδες....

Με την συνέντευξη αυτή ενός σημαίνοντος προσώπου της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής καταδεικνύεται ακόμα ότι τα τελευταία γεγονότα με αφορμή κυρίως το Κυπριακό είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων σχεδιασμών από μέρους της Άγκυρας και η τελική φάση υλοποίησης τους θα πραγματοποιηθεί μόλις η Λευκωσία συναινέσει στην «επίλυση» του Κυπριακού. Μετά την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, είπε ο τούρκος πρέσβης, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της Τουρκίας για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ προέβλεψε-αποκάλυψε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της ομοσπονδιακής Κύπρου (της συνομοσπονδιακής καλύτερα) θα είναι Τουρκοκύπριος! Όταν πίσω από την ταμπέλα της Κύπρου θα βρίσκεται ένας Τουρκοκύπριος θα υπερασπιστεί διαφορετικά την υποψηφιότητα της Τουρκίας και η χώρα που την μπλοκάρει θα γίνει μια χώρα που την υπερασπίζεται».

Βρήκε λύση και στο περιουσιακό: «Οι Ελληνοκύπριοι που έχασαν τις περιουσίες τους στη Βόρεια Κύπρο θα αποζημιωθούν από την εξόρυξη του… φυσικού τους αερίου… Με αυτό τον τρόπο η επίλυση αυτού του θέματος θα καταστεί δυνατή με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς να αναλάβει κανείς ένα τέτοιο οικονομικό βάρος!!!» Υπάρχει μια σχετική παροιμία για τούτο, αλλά δυστυχώς δεν γράφεται…

Προέβλεψε ακόμα ότι «παράλληλα με την επίλυση του Κυπριακού θα υπάρξει μια ταχεία είσοδος στην οδό επίλυσης των θεμάτων του Αιγαίου. Όλες αυτές οι εξελίξεις θα συστήσουν μια πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα και ένα έδαφος για την επίλυση των μειονοτικών και άλλων θεμάτων και το σημαντικότερο, θα συμβάλουν στην πολιτική αποφασιστικότητα.

Μέσα σε 3-5 χρόνια μετά από την επίλυση, η Τουρκία πλέον θα βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό σημείο. Κατά τον ίδιο τρόπο, πολύ θετική θα είναι η συμβολή και για την Ελλάδα και για την GKRY (έτσι αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία). Διότι η οικονομική συνεργασία που θα γεννηθεί και η θετική ώθηση θα διασφαλίσει μεγάλα οφέλη στις οικονομίες τους. Πιστεύω πως εκεί πρέπει να αναζητηθεί και η έξοδος από την οικονομική κρίση». «Η Τουρκία τείνει χείρα βοηθείας στην ευρισκόμενη σε οικονομική κρίση Ελλάδα». είπε ακόμα ο τούρκος πρέσβης!! Ένα μόνο πράγμα παρέλειψε να μας πει ο κ. Κερίμ Ουρά: Πότε δηλαδή προβλέπεται να τιμήσει για την τεράστια προσφορά της προς την πατρίδα του, την κ. Μαρία Ρεπούση και όλους τους ομοίους της.

Για δες καιρό που διάλεξε αλήθεια…. Η Τουρκία που βρίθει δημοκρατικών ελλειμμάτων και με ένα από τους πιο εξαθλιωμένους οικονομικά λαούς, η Τουρκία με την στηριγμένη σε γυάλινα πόδια οικονομία, η Τουρκία που μας επιβουλεύεται και διεκδικεί διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίο και αυτονόμηση της Θράκης, μας κάνει μαθήματα εξόδου από την οικονομική κρίση!! Και σε όλα αυτά δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμιά Ελληνική απάντηση! Απολύτως καμία!!!

Δρ. Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισα
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top