Select Menu

Το άρθρο αφορά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της ΕΕ το 2021, τότε δηλαδή που δε θα υπάρχουμε.

Όταν οι οικονομικοί δείκτες της πατρίδας βρίσκονται σε χειρότερη θέση απ' αυτήν της γερμανικής κατοχής: 30% ανεργία, 6 χρόνια ύφεση, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το 70% των ελληνικών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν χρέη στην εφορία, οι συντάξεις 01/01 του 15 θα έχουν πέσει στα 360 ευρώ, ο προυπολογισμός που καταθέσαμε ήταν ο τελευταίος (ο επόμενος θα βγει στις Βρυξέλλες), τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρεύσανε, οι ένοπλες δυνάμεις διαλύονται, η χώρα πηγαίνει για εθνικό ακρωτηριασμό μέσω ΕΟΖ, η πρώτη ετοιμάζεται στη Θράκη κάποιοι φαντασιώνονται μεγαλεία και δόξες. να πουλήσουμε "πολιτισμό", να έρθει "ανάπτυξη". 

Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε; 

Με διαλυμένο τον πρωτογενή τομέα, αυτόν της αγροτικής παραγωγής, πλήρη αποβιομηχανοποιήση της χώρας εμείς περιμένουμε τον τουρίστα όταν η παγκόσμια ύφεση μας στέλνει ολοταχώς στη δεκαετία του είκοσι με προοπτική την κατάργηση ακόμα και του κακού καπιταλισμού και την επιστροφή στη φεουδαρχία. Σ' αυτήν την χώρα έχουν ποινικοποιηθεί: η επιχειρηματικότητα, η ακίνητη περιουσία η υγεία και πάει λέγοντας. 

Παρόλα αυτά εμείς αντέχουμε, κλείνουμε τις επιχειρήσεις και κρατάμε τα χρέη για δουλέψουμε αύριο μεροκάματο με μισθό Κινέζου κούλη στα ξενοδοχεία all inclusive του κάθε λαμόγιου του ευρωπαικού υποκόσμου. Η ελληνική αξιοπρέπεια έχει πια χαθεί, σαν λιγούρια περιμένουμε τις χάντρες και τα βραχιολάκια που δίνανε στους αμερικάνους ιθαγενείς οι ευρωπαίοι έποικοι. Free WiFi και Fidle, να τρώμε τσάμπα σκουπίδια. Δεν αγχωνόμαστε, το "δικαίωμα" στο Free WiFi και στα Fidle δεν θα μας τα κόψει ποτέ κανείς. Ευρωπαικός πολιτισμός γαρ.

Καμμία κουβέντα για την ανάπτυξη του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Έτσι και βαθύνει η παγκόσμια ύφεση εμείς θα πάμε σε χειρότερη λιμοκτονία από αυτήν της γερμανικής κατοχής. Χάντρες και βραχιολάκια τρώμε. "Πολιτιστικές Πρωτεύουσες" ΕΣΠΑ για επιχείρηση που θα αντέξει άντε δυό μήνες με ύφεση 7% (επίσημη)

Αχ Ευρώπη, εσύ μας μάρανες που λέει και ο εθνικός ποιητής Τζιμάκος. Την Ευρώπη που δεν αναγνωρίζει λαούς και έθνη αλλά "πληθυσμιακές ομάδες": από δω οι Φράγκοι από κει οι Ρωμιοί παρακάτω οι Αθίγγανοι και πιο πέρα οι Πομάκοι. Και όλοι θα έχουν ταυτότητα Ευρωπαίου πολίτη κάτι δηλαδή σαν την Ρωμαική Αυτοκρατορία και θα παίρνουν μέρος στις εθνικές φολκλορικές γιορτές όπως οι Τσερόκι στο Αμέρικα. Το γκάτζετ του μέλλοντος δεν είναι IPAD, είναι ένα απλό σακ βουαγιάζ πλάτης. Το σπιτάκι μου στην πλάτη και πάω όπου έχει δουλειά. Σήμερα στο Πεκίνο, αύριο στην Μπαγκόγκ και μεθαύριο στο Κιότο. Το όνειρο του 'Αλβιν Τόφλερ γίνεται πραγματικότητα. Άντε και στα δικά μας. Δεν αργούν.

Και για να μη ξεχνιόμαστε, παραθέτουμε μερικά στοιχεία για να ξέρουμε για πια Ευρώπη μιλάμε.

*** Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας παράνομος οργανισμός που δεν αντικατοπτρίζει την κοινωνική πραγματικότητα των ευρωπαϊκών χωρών, δεν είναι νομιμοποιημένη ούτε από τους δημοκρατικούς θεσμούς, ούτε από τους λαούς που δεν τους δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να αποφασίσουν για τίποτα, ούτε εκφράζει την ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα και ιδιαίτερα την δική μας πνευματική παράδοση.

Το ευρωπαϊκό Σύνταγμα δεν εγκρίθηκε ποτέ από τους Έλληνες πολίτες, ούτε από κανέναν άλλο Ευρωπαίο πολίτη, αντίθετα, μάλιστα, όπου τέθηκε σε ψηφοφορία, όπως στην Ιρλανδία, την Γαλλία και την Ολλανδία, καταψηφίστηκε συντριπτικά.

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή που βρίσκεται σε φάση οικοδόμησης, ή μάλλον η Ευρώπη που στην ουσία καταποντίζεται, ιδρύθηκε με βάση την οικονομική απληστία και υπεροχή. Η ιδεολογική κυριαρχία των οικονομιστών δεν είναι τυχαία γιατί η Ευρώπη προέκυψε ως επιθυμία των αδίστακτων επιχειρηματικών λόμπυ και όχι των λαών.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός λαός. Για να υπάρξει ευρωπαϊκός λαός θα έπρεπε να είχε γίνει ένα ιστορικό γεγονός με το οποίο οι άνθρωποι θα είχαν γίνει λαός, όπως στην Ελλάδα το 1821, στην Γαλλία το 1789. Οι λαοί και τα έθνη είναι ιστορικές οντότητες και όχι καρικατούρες των τοκογλύφων και των συνωμοτών.

*** Τα στοιχεία για την ΕΕ στο τέλος (στους αστερίσκους) από άρθρο του Λεωνίδα Αποσκίτη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top