Select Menu

Τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες , που έγιναν και τραπεζίτες και υπήρξαν για μεγάλο διάστημα «συνεργάτες» των Αμερικανών ,σήμερα είναι υπόδικοι με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Είναι τυχαίο;

Πρόκειται για τους: Βίκτωρα Ρέστη, Λαυρέντη Λαρεντιάδη και Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος απολογείται σήμερα Τρίτη για το σκάνδαλο του ταμειακού ταμιευτηρίου. Και οι τρεις για ένα διάστημα είχαν άριστες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια.

Ο Β. Ρέστης, γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας με τα περισσότερα μετρητά χρήματα (υπολογίζεται γύρω στα 2,5 δις ευρώ) και δεκάδες καράβια κατέληξε στη φυλακή. Ο κ. Ρέστης από χριστιανός, που ήταν ο πατέρας του, έγινε Εβραίος και μάλιστα φανατικός. Απέκτησε δύο τράπεζες, μια στην Ελλάδα και μία στο Μαυροβούνιο. Θεωρείτο το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών έως τη στιγμή που έσπασε το εμπάργκο στο Ιράν και με πλοία του μετέφερε πετρέλαιο από την Τεχεράνη στην Κίνα. Τότε ήτανε που είχε το «ατύχημα» και βρέθηκε από τα σαλόνια στον Κορυδαλλό με μερικά κακουργήματα στην πλάτη. Αποφυλακίστηκε προ μηνός και η αποφυλάκισή του συνέπεσε με τη συμφωνία Αμερικανών και Ιρανών για τα πυρηνικά.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης που στα 30 του χρόνια εκτινάχτηκε επιχειρηματικά από το πουθενά, διαχειριζότανε και αμερικανικά κεφάλαια, αλλά και αυτός κατέληξε στον Κορυδαλλό όταν η συνεργασία του με τους Αμερικανούς στράβωσε. Ο Λαυρεντιάδης είναι ακόμα προφυλακισμένος παρά τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που έχει.

Ο Δ. Κοντομηνάς, όπως θα δείτε σήμερα Τρίτη στις 10 το βράδυ στο Εκκεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ αποπειράθηκε να συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α (το ομολογεί ο ίδιος σε δικαστικό έγγραφο) και εισέπραξε μερικά κακουργήματα.

Συμπτώσεις θα πείτε. Ίσως, αλλά καλό είναι να καταγράφουμε τις συμπτώσεις.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top