Select Menu


Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης καθώς και φίλα προσκείμενων μέσων ενημέρωσης ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρουν ότι η Τρόικα έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει. 

Η κυβέρνηση υποτάχθηκε, πλήρως στις επιταγές της Τρόικα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και παραμονές των ευρωεκλογών θυμήθηκαν με ψεύτικα και παραπλανητικά επιχειρήματα να πείσουν ότι έγιναν αντιμνημονιακοί. 

Ο ρόλος της Τρόικα στην Ελλάδα είναι μόνο θετικός, η αποτυχία υλοποίησης των μνημονίων που η κυβέρνηση στήριξε είναι η αιτία του κακού. 

Προκαλεί φτηνή πρόκληση και ένδειξη παταγώδους αποτυχίας η στάση ορισμένων υποκριτών στην κυβέρνηση που ξαφνικά θεωρούν την Τρόικα υπεύθυνη για την καταστροφή της Ελλάδος.
Τόσους μήνες, τόσα χρόνια γιατί δεχόσασταν, χωρίς ίχνος κριτικής όλες τις προτάσεις της Τρόικα;
Η άποψη μας θα είναι ξεκάθαρη. 

Η παρουσία της Τρόικα στην Ελλάδα είχε μόνο θετικό ρόλο, τα μνημόνια όμως ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και σε αυτές τις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.
Αν η κυβέρνηση ήταν ενδοτική ή δουλική δεν ευθύνεται η Τρόικα αλλά τα φοβικά σύνδρομα που περιβάλλουν την ελληνική οικονομική πολιτική. 

Απέτυχε παταγωδώς, όχι γιατί ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα αλλά γιατί είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητική η στάση της κυβέρνησης στους έως πρότινος σωτήρες όπως εμμέσως τους αποκαλούσε. 

Στα περί πλεονάσματος την απάντηση την έδωσε ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ στην Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο οποίος θεωρεί τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το πλεόνασμα πρόωρους και υποθετικούς. 

Αποτελεί πρόκληση και ύβρις στην λογική και στις θυσίες που έχει υποστεί η κοινωνία να εμφανίζονται αυτοί που μέχρι χθες θεοποιούσαν την Τρόικα ως αντιμνημονιακοί.
Αποτελεί προσβολή στην λογική αλλά κανείς δεν θα πέσει στην παγίδα της άθλιας υποκρισίας.

bankingnews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top