Select Menu


Χθές επανακυκλοφόρησε, ολιγόλεπτο βίντεο της DW που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και (υποτίθεται) αποτυπώνει τις βιαοπραγίες και τις αυθαιρεσίες στις οποίες προβαίνει το λιμενικό, κατά τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που εισέρχονται στα ελληνικά εθνικά ύδατα.



Ανάλυση του βίντεο βάση της διεθνής θαλλάσιας ασφάλειας - Maritime Security. 


Κανόνας πρώτος. Σκάφος με ανθρώπους που δεν είναι αναγνωρίσιμοι και παραβιάζουν χωρικά ύδατα, εγκλωβίζονται και αδρανοποιούνται με το σκεπτικό "πιθανής απειλής". Αυτό για να αντιμετωπιστεί, σαφώς γίνεται χρήση όπλων ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ μπροστά απο το πλοιάριο και αν δεν σταματήσουν ,βολή σε μηχανή, όπως και έκαναν...

Κατα την σύλληψη τους, μόνο αν ο καπετάνιος του Λ.Σ. είναι 100% σίγουρος , θα δεχτεί να ανεβάσει κόσμο πάνω στο σκάφος του ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ.. αλλιώς γίνεται ρυμούλκηση. Άρα καλώς τους έχουν μέσα στο πλοιάριο τους και μάλιστα με τα χέρια ψηλά υπο προτεταμένες κάνες καθώς δεν γνωρίζουν τι και ποιοί είναι.

Επόμενο σημείο.. η σύλληψη του υπόπτου στο σκάφος που επιστρέφει στην Τουρκία.. δεν γνωρίζουν και πάλι ποιός είναι και τι είναι.. και ο ίδιος ενώ σταματάει ΔΕΝ ΥΠΑΚΚΟΥΕΙ στις εντολές να κάτσει κάτω με τα χέρια ψηλά. Ίσως επειδή δεν καταλαβαίνει..σε κάθε περίπτωση η αντίδραση του ανθρώπου που τον χτυπάει είναι κατακριτέα... η σύλληψη δεν γίνεται έτσι. Εδώ ίσως χρειάζεται έρευνα, για περισσότερα στοιχεία.

Μετά φτάνουμε στα κέντρα υποδοχής. Να σημειώσουμε κάτι εδώ για να το καταλάβουν όλοι... Οι συγκεκριμένοι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ και ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, μόνο ανθρωπιστικά που σημαίνει πρώτες βοήθειες, νερό και φαγητό.. μετά μεταφορά όπως και έγινε και φυσικά απέλαση. Είναι εγκληματίες.. δεν είναι "σα εγκληματίες". Η παραβίαση συνόρων αποτελεί σε άλλες χώρες λογο για να ανοίξουν πυρ (π.χ.. ΗΠΑ , Κινα, Ρωσία).

Εν ολίγοις αυτό που λέω είναι πως συμφωνώ πως πρόκειται για ενα σημαντικό ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ (και οχι μόνο Ελληνικό) ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. αλλά το βιντεάκι είναι εμφανές προβοκάτσια και απευθύνεται σε κοινό που δεν γνωρίζει πολλά πράγματα περί ασφάλειας και διαδικασιών. Έχουμε χορτάσει απο αυτό.. ειδικά όμως θα ήθελα να δείξουν και ενα βίντεο πως λειτουργεί η Γερμανική, Γαλλική και Αγγλική αρχή όταν συλλαμβάνει μετανάστες εισερχόμενους παράνομα. Διότι εκεί θα φανεί και η υποκρισία κάποιων που κάνουν χρήση ανθρωπιστικών οργανώσεων και ΜΚΟ αμφισβητούμενης υπόστασης και σκοπιμότητας.

Τέσσερα δεδομένα

1. Τα περισσότερα πλοιάρια βουλιάζονται απο τους ίδιους τους λαθρομετανάστες ή τους δουλέμπορους για να δηλώσουν αίτηση ασύλου και φυσικά για να μην τους γυρισουν πίσω όπως είναι. Αν είναι ναυαγοί εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο και τους φέρνουν εντός συνόρων με τιμές και κλάδους, παρέχοντας πρώτες βοηθειες.. μετά κάνουν αίτηση ασύλου που διαρκεί αιώνια.

2. Οι περισσότεροι εξ αυτών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Πλήν των Σύριων , καμία άλλη χώρα δεν είναι σε πόλεμο, άρα δεν δικαιούνται και ασύλου εκτός και αν είναι πρόσωπα πολιτικής δίωξης απο καθεστώς.  Απο εκεί και πέρα ακόμα και αν είναι υπό διώξη , τότε τους συμφέρει να έχουν χαρτιά για να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους. Έχω γνωστό Κούρδο που είχε χαρτιά καθώς είχε κάνει φυλακή σε "Λευκά Κελιά". Έφτασε στον Έβρο, δήλωσε ποιός είναι και τι είναι και πήρε άσυλο μέσα σε 6 μήνες. 

Οι περισσότεροι απο τους παραπάνω πετάνε τα διαβατήρια στην θαλασσα καθώς και κάθε άλλο χαρτί και απο Ντιράν του Πακιστάν , γίνεται Μωχάμεντ της Συρίας. Δεν υπάρχει τρόπος εξακρίβωσης στοιχείων καθώς DNA βάση δεδομένων δεν υπάρχει. Το γεγονός είναι ότι όσο και να θέλουμε να χρωματίσουμε τους ανθρώπους αυτούς "πρόσφυγες", "asylum seekers" το μόνο που τους ταιριάζει είναι "παράνομοι οικονομικοι μετανάστες". Λίγο-πολύ για τους ίδιους λόγους που οι νέοι της Ελλάδας πανε στην υπόλοιπη Ευρώπη σαν νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες.

3. Μέσα σε ενα πλήθος που εισέρχεται με αυτό τον τρόπο , ειδικά σε μια περίοδο πολύ περιέργη στην περιοχή, έχουν δημοσιευθεί δεκάδες αναφορές για "μυστικούς" πυρήνες Τζιχαντιστών που θα θελήσουν να περάσουν στην Ε.Ε. , καλυμένοι απο λόγους ασύλου κτλ... Ακόμα περισσότερο ευκολότερα ακόμα μπορεί να περάσει κάποιος κατάσκοπος. Αυτό για τον κάθε αφελή που θεωρεί πως οι παραπάνω είναι οπωσδήποτε όλοι αθώοι.

4. Σε μια Ευρώπη που τα σύνορα κλείνουν απο Γερμανία, Αυστρια, Ελβετία, Αγγλία κάποιοι ζητούν να περάσουν και άλλοι εντός στην Ελλάδα , μεγιστοποιώντας τον πληθυσμο Ισλαμιστών σε μια κοινωνία που εκ των πραγμάτων πλέον ούτε να τους απορροφήσει μπορεί , ούτε να τους στηρίξει με παροχές.

Επίλογος

Επειδή όπως λέει και ο τίτλος κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές και κάποιοι έχουν μάθει να βάλλουν "επί δικαίων και αδίκων" χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και γνώση του εθνικού αυτού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, στο βίντεο που παραθέτουμε παρακάτω, αποδεικνύεται η πάγια τακτική των δουλέμπορων να τρυπούν το φουσκωτό για να καταλήξουν οι επιβαίνοντες στην θάλασσα, ώστε το Λιμενικό να αναγκαστεί να προχωρήσει σε διάσωση ναυαγών και να τους παρέχει άσυλο στην χώρα.


Επειδή το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι εξόχως σοβαρό, πρέπει να αντιληφθούμε πως σχεδόν καθε μετανάστης ειναι μια ανθρώπινη τραγωδία, που χρησιμοποιείται για οικονομικούς και όχι μονο λόγους, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μεγάλες κινήσεις πάνω στη παγκόσμια σκακιέρα και θα χρησιμοποιηθεί άμεσα απο αυτούς που πληρώνουν αδρα για την υποστηριξή του σήμερα, ως μοχλός για την κορύφωση του εθνικισμού στην Ευρώπη αύριο.

Πρέπει επομένως να βρούμε τη χρυσή τομή αναμεσα στην ψυχρή λογική όπως την εξέφρασε και ο ίδιος ο Μάρξ...
''οταν το κεφάλαιο θα αδυνατεί να διαλύσει τις τοπικες εργατικές κοινωνίες θα χρησιμοποιήσει το έσχατο όπλο του, την αθρώα και λαθραία μετανάστευση φθηνού εργατικού δυναμικόυ ασύμβατου προς τα χαρακτηριστικά ενότητας των τοπικών κοινωνιών'' 
...και αναμεσα στον ανθρωπινο παράγοντα της μοναδικής αξίας της κάθε ανθρώπινης ζωής.

Επιμέλεια: logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top