Select Menu


Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει το στρατό στους δρόμους του Κιέβου προκειμένου να αναχαιτίσει τους διαδηλωτές. Για αυτό το επικίνδυνο σχέδιο προειδοποίησε η ουκρανική αντιπολίτευση Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μόναχο, με τη συμμετοχή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας ενημέρωσε για το «πολύ πιθανό σχέδιο της κυβέρνησης να καταφύγει στη βία, ακόμη και με τη συμμετοχή του στρατού». Αυτό ανακοίνωσε το κόμμα Μπατκιβτσίνα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Στο παρελθόν ο στρατός είχε υπογραμμίσει πως δεν θα επέμβει στην κρίση που έχει χωρίσει στα δύο την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες. Ομως, την Παρασκευή ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να λάβει έκτακτα μέτρα, με το επιχείρημα πως η κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top