Select Menu


Οικονομικοί εισαγγελείς περνούν από κόσκινο τη λίστα με τους 143 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, αποσπασμένων και μη, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2010.
Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το 2009 και εντεύθεν, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για 91 εφοριακούς, 10 εργαζομένους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 8 τελωνειακούς, 8 εργαζομένους στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικούς, 9 εργαζομένους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, 7 εργαζομένους στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και 3 εργαζομένους στη Βουλή.

Η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010 τότε που οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες λέγοντας ότι οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι απολύτως διασφαλισμένες. Ωστόσο οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έσπευσαν πρώτοι να δώσουν το "καλό παράδειγμα" και να εξασφαλίσουν το "περίσσευμα" από τα έσοδά τους στέλνοντάς το σε τράπεζες του εξωτερικού, γνωρίζοντας προφανώς περισσότερα από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top