Select Menu


Η Φουκουσίμα δεσμεύτηκε να καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2040. Η κεντρική κυβέρνηση της Ιαπωνίας φαίνεται να διαφωνεί με ένα τέτοιο σχέδιο.

Οι αρχές της Φουκουσίμα, μιας περιφέρειας με περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους, φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τοπικές πρωτοβουλίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη στιγμή που οι συνέπειες του πυρηνικού ατυχήματος παραμένουν ακόμα αισθητές στην περιοχή. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο η εταιρεία που διαχειρίζεται τις κατεστραμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις έκανε λόγο για 5 εκατομμύρια μπεκερέλ στροντίου ανά λίτρο, όταν τα νόμιμα επίπεδα είναι μόλις 30 μπεκερέλ ανά λίτρο.

Η περιφέρεια, αυτή τη στιγμή, καλύπτει το 22% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πριν από δύο μήνες τέθηκε σε λειτουργία υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 2MW, 20 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της Φουκουσίμα, άλλα δύο πάρκα των 7MW βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και η κατασκευή ηλιακού πάρκου ισχύος 26MW.

Ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις της Φουκουσίμα και της περιοχής του Τόκιο είναι πολύ ενεργές και προοδευτικές σε αυτόν τον τομέα, η εθνική κυβέρνηση φαίνεται να μην προσφέρει υποστήριξη για τέτοια έργα.

Η ιαπωνική αντιπροσωπεία στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή τον περασμένο Νοέμβριο στη Βαρσοβία, επιβεβαίωσε αυτή τη στάση της κυβέρνησης, όταν εξέπληξε δυσάρεστα τους υπολοίπους συνέδρους, ανακοινώνοντας ότι παίρνει πίσω τη δέσμευσή της για περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 25% έως το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Αντιθέτως, προέβλεψε ότι πιθανόν θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 3%.

econews

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top