Select Menu


Σύμφωνα με τα Κινέζικα ΜΜΕ, ο στρατός της Κίνας κάνει προετοιμασία για πολεμική σύρραξη και κατάληψη της νήσου Pag-asa , στην περιοχή των Φιλιππίνων μέσα στο αμφισβητούμενο σύμπλεγμα των νήσων Spartly. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ειδικοί πολεμικών σχεδιασμών έχουν ήδη διαμορφώσει πλάνο δράσης σε περιορισμένο βαθμό με χρήση Hovercrafts.

Αφορμή αποτέλεσε το σύνολο δηλώσεων απο την κυβέρνηση των Φιλιππίνων , πως θα ενισχύσει τις πολεμικές δυνάμεις της στην περιοχή. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων με λιττή δήλωση αναφέρει πως θα μελετήσει τις δηλώσεις και τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο πριν απαντήσει.

Στην Ουάσινγκτον μετά τις δηλώσεις και αποκαλύψεις αυτές, υπάρχει τεράστια ανησυχία καθώς μια σύρραξη στην περιοχή μπορεί να ανοίξει ασκό Αιόλου παρασύρροντας και άλλες χώρες στην περιοχή. (σ.σ. προφανώς έμμεση απειλή παρά ανησυχία κατά της Κίνας).

Πηγή: www.abs-cbnnews.com
Απόδοση: geopolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top