Select Menu


Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις κατοίκους της Αυστραλίας έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα, με το ποσοστό των μεταναστών να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Ρεκόρ αποτελεί και ο αριθμός των 18.000 μεταναστών που πολιτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Αυστραλίας, σε διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, οι γεννημένοι στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία, αποτελούν το 5,3% του συνολικού πληθυσμού και ακολουθούν οι προερχόμενοι από τη Νέα Ζηλανδία με 2.6%, οι Κινέζοι με 1,8% και οι Ινδοί με 1,6%.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δρ. Μπομπ Μπίρελ, ο οποίος ασχολείται με την αύξηση του πληθυσμού της χώρας στο ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου Monash, είπε ότι η Αυστραλία παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο για άτομα που θέλουν να μεταναστεύσουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κι αυτό διότι παρέχει πολλές και ποικίλες ευκαιρίας εργασίας.

Ο πιο πάνω λόγος, σε συνάρτηση με την επέκταση των μεταναστευτικών προγραμμάτων που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των μόνιμων και προσωρινών μεταναστών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αποτελεί ρεκόρ για τις χώρες της Δύσης, η αύξηση του πληθυσμού της Αυστραλίας που πλησιάζει τα 23,5 εκατομμύρια.

Υπολογίζεται, τέλος, ότι σε 50 περίπου χρόνια ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top