Select Menu


Δεν υπάρχει νόμος για επιστροφή των κλεμμένων

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή νομοθετικό πλαίσιο να πάρει πίσω τα χρήματα το ελληνικό δημόσιο από όλους αυτούς που έχουν κλέψει το κράτος, δεν πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, κυκλοφόρησαν πλαστά τιμολόγια ή ξέπλυναν «μαύρο» χρήμα. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να πάρει το κράτος ούτε το τεράστιο ακίνητο του Λάκη Γαβαλά, που το δίνει για να σβήσουν τα χρέη του, ούτε τα ακίνητα του Τσοχατζόπουλου ή τα τεράστια ποσά του στις τράπεζες που απλά του τα έχουν μπλοκάρει.

Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με την εξής κοροϊδία: Πιάνουν τους «μεγαλοκαρχαρίες», τους βάζουν φυλακή, αλλά δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία από τα κλεμμένα γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία.

Την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος, που καλύπτει νομικά μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες, μου αποκάλυψε τι του είχε πει λίγο πριν Έλληνας επιχειρηματίας μεγάλου βεληνεκούς. Ότι είχε γίνει μία σύσκεψη πριν δύο μήνες μεταξύ παραγόντων της τρόικας και των Ελλήνων διαπραγματευτών όπου ο Τόμσεν και η παρέα του έδωσαν τις παρακάτω οδηγίες: Πρέπει να συλλαμβάνονται Έλληνες επώνυμοι πολίτες για φορολογικά αδικήματα. Η σύλληψή τους πρέπει να παίρνει διαστάσεις στα ΜΜΕ ώστε ο κόσμος βλέποντας ότι συλλαμβάνονται επώνυμοι επιχειρηματίες για φορολογικά αδικήματα να εκτονώνει την οργή του. Είναι μια μορφή κανιβαλισμού με κεντρικό σχεδιασμό και αποτέλεσμα μηδέν όμως, γιατί χρήματα δεν εισπράττονται από αυτούς που έχουν παρανομήσει».

Την αποκάλυψη αυτή ο κ. Δημητρακόπουλος την συμπλήρωσε με την πληροφορία ότι μεγάλη εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού της οποίας είναι νομικός εκπρόσωπος, προσπαθεί εδώ και 3 χρόνια που έχει κατηγορηθεί ότι παρανόμησε να επιστρέψει στο κράτος 170 εκατ. ευρώ, που της τα έχουν μπλοκάρει και τα εκμεταλλεύονται τράπεζες της Αγγλίας και της Ελβετίας και δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η προσφορά από το υπουργείο Οικονομικών γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

Έτσι συλλαμβάνονται για το Θεαθήναι διάφοροι «μεγαλοκαρχαρίες» που έχουν παρανομήσει, ο ελληνικός λαός τους βλέπει στα κελιά του Κορυδαλλού και εκτονώνεται, αλλά το αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη κοροϊδία και μηδέν είσπραξη.

newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top