Select Menu

Οι πολιτικοί άνδρες εκφράζουν την ποιότητα όχι μόνον της πολιτικής ζωής ενός τόπου αλλά και το ήθος της...

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Η πτώσις ουδέποτε ήταν τυχαία, ομοίως και η κατάπτωσις. Το κράτος και κατ’ επέκτασιν το έθνος το οποίον εμπιστεύεται δι’ οιανδήποτε λόγο τον κ. Άδωνη σε οιανδήποτε πόστο, νοσεί. Νοσεί και δη βαρέως. 

Είναι επιεικώς απαράδεκτον το πνεύμα του ανδρός να επιχαίρει, να κομπάζει, να επαίρεται και εν κατακλείδι περί άλλων να τυρβάζει, μη όντας ικανός δια λογικήν αλληλουχίαν.

Είναι πράγματι άξιον λόγου και ενδεχομένως δια παρατήρησιν ενδελεχή, το ''φαινόμενον'', εις το οποίον συνδράμει προσφέροντας κάθε είδους κάλυψη το μεγαλύτερο μέρος της κυβερνήσεως. 

Ιατρικώς θα είχε ενδιαφέρον η μελέτη, μα εν τοις πράγμασι κίνδυνον και δη, εκ των μεγίστων τινών.

Δεν είναι δυνατόν να καθίσταται αποδεκτή η επιχειρηματολογία ούτε από τον τόνο της φωνής η οποία δηλοί αλλοφροσύνη και μένος, αλλά ούτε βεβαίως και από αυτά καθ’ εαυτά τα επιχειρήματα των οποίων το μεγαλύτερο μέρος, κινδυνεύει από αληθοφάνεια!

Είναι πράγματι πολύ επικίνδυνο το αληθοφανές τους μέρος, διότι παρασύρει εμφανίζοντας μία και μόνον λεπτή ‘’φέτα’’ της αληθείας η οποία όντως εδρεύει σε συνάφεια με την λογική, αλλά φευ, λογική δεν είναι. Είναι το είδος εκείνο της λαμπρού διαλείμματος της παράκρουσης του σχιζοφρενούς. Είναι η έκλαμψις της φλογός του ηλιθίου, το επιχείρημα το βλακώδες που δεν επιδέχεται αντιλόγου. Παραδείγματα περί τούτου υπάρχουν πολλά. Δεν είναι της παρούσης η αναφορά τους.

Το μείζον ζήτημα όμως, είναι εκείνο το οποίο καταδεικνύει τόσο την επιλογή όσο και την ανοχή (ευτυχώς όλο και ολιγοτέρων) ανθρώπων της συγκυβέρνησης (εις την οποίαν σαφώς και υπάρχουν αξιόλογα άτομα) στο πρόσωπο του εν λόγω κυρίου. Φτάνουμε εν ολίγοις να αναρωτηθούμε εάν ελλείπουν οι άξιοι ή εάν επί της ουσίας ουδείς νοήμων θα συνέπραττε αναλαμβάνων το επίμαχο υπουργείο αναλογιζόμενος την φθοράν.

Με βάσιν ετούτη την λογικήν είναι σαφές πως του ανατέθει η βρόμικη εργασία. Η ‘’πατσαβούρα’’ κατά τα κοινώς λεγόμενα. Ο Άδωνις απεδέχθη εκπληρώνοντας ένα όνειρο, μία ευχή ή αρπάζοντας μία ευκαιρία. Ο χρηματίσας υπουργός διατηρεί τον τίτλον ισοβίως έστω και αν της προσφώνησεως αυτής, θα προηγείται το ‘’τέως’’, τίτλος ο οποίος δικαιολογεί και ‘’τόνους υψηλούς’’ και πρωτοκαθεδρίες. 
Από την άλλη, η έλευση της ιστορίας καρατομεί. Καρατομεί όλους εκείνους που θέλησαν να σταθούν ορθοί εν μέσω θυέλλης, προσπαθώντας με λόγια της ‘’παπάρας’’ να πράξουν το αλλιώτικο, το οποίο αλλιώτικο, κάποιοι το ονομάζουν κύηση ήθους ιταμού και άλλοι με την γνωστή πανελληνίαν τρισύλλαβον.

Ο καθρέπτης ενός έθνους είναι οι ηγέτες του. Αυτό καθιστά όλους ημάς και υμάς συνυπεύθυνους στο όνειδος του ανδρός. Είναι η φυσική εξέλιξη μιας φθοράς χρονίζουσας, το αποτέλεσμα μιας άφεσης λαμπρής, εν μέσω καταιγίδας. 

Καιρός να συνέλθουμε…


politisg.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top