Select Menu

Σε διαβουλεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους βρίσκονται οι αγρότες, πολλοί από τους οποίους ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών. Οι κινήσεις τους θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο των διατάξεων που θα τεθούν προς ψήφιση την Πέμπτη στη Βουλή.

Σήμερα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες αγρότες του νομού Σερρών από τους Αδέσμευτους Αγροτικούς Συλλόγους. Πρόκειται επίσης να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 25η Agrotica το Σάββατο.

Παρατεταγμένα σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες που ακολουθούν τη «γραμμή» των Θεσσαλών, αναμένοντας το πράσινο φως για το στήσιμο μπλόκων.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής της Ν.Δ. στην Πέλλα Κώστας Τσαούσκας, «το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση εν μέσω της Agrotica (30/1-2/2), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να στήσουμε νωρίτερα μπλόκα, εφόσον ψηφιστούν οι διατάξεις για τα φορολογικά μας, χωρίς να έχουν ληφθεί υπ' όψιν περαιτέρω ευνοϊκοί όροι».

Στην ίδια τροχιά κινούνται και οι αγρότες σε Έβρο και Ροδόπη.

Από την άλλη πλευρά, οι προσκείμενοι στην «Πρωτοβουλία» παραμένουν με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συναντώνται βουλευτές της Ν.Δ. με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου τα θέματα φορολογίας των αγροτών και με στόχο να εξασφαλίσουν πιο ευνοϊκούς όρους για αυτούς.

«Την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από την ψήφιση των φορολογικών διατάξεων στη Βουλή, έχουμε αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε συμβολικές καταλήψεις στις εφορίες, προκειμένου να δηλώσουμε τις προθέσεις μας για τη συνέχεια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας και μέλος της Πρωτοβουλίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Παναργολικό συλλαλητήριο των αγροτών έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας.
Είπε ακόμη ότι εφόσον δεν συμπεριληφθούν κάποιες τουλάχιστον από τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο, θα αποφασιστεί το πλάνο των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες, που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία ζητούν την αναβολή εφαρμογής για έναν χρόνο: της διάταξης περί βιβλίων εσόδων - εξόδων και της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του νόμου 4172/2013, όπως επίσης και την άμεση έναρξη θεσμικού και συγκροτημένου διαλόγου εθνικού επιπέδου, για τον συνολικό επαναπροσδιορισμό της φορολογίας των αγροτών.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών Χρήστος Γκόντιας, από τη Δράμα δήλωσε ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση στη σημερινή συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών και γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη το απόγευμα πρόκειται να γίνει μια εκδήλωση αγροτών, με τη συμμετοχή του εφόρου της περιοχής και λογιστών, με θέμα την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων. Την ίδια ημέρα θα ληφθούν αποφάσεις για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.

«Σε καμία περίπτωση ο αγροτικός κόσμος δεν ζητά να μην φορολογηθεί. Αυτό που διεκδικούμε είναι μια λογική και δίκαιη φορολόγηση. Η αύξηση του ορίου του τζίρου στα 20.000 ευρώ τουλάχιστον, αντί των 10.000 ευρώ, είναι μια καλή αρχή», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top