Select Menu


…θα ήταν η τέλεια κατοχική πρόεδρος. Η θηλυκη Φον Άλτεμπουργκ…

Στρατηγός Αλευρομάγειρος κατωτέρω:

«Καίτοι η “πληροφορία” για την κ.Δαμανακη,δημοσιεύτηκε στα blogs “HELLAS NOW,CRETA
BLOG,ΣΚΕΠΤΌΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ” αδυνατώ να την πιστέψω. Είμαι βέβαιος ότι η ευφυΐα του κ Τσιπρα θα τον εμποδίσει να πέσει σε αυτό το ολίσθημα».

Θα διαφωνήσω με τον Σεβαστό Στρατηγό.

Όχι για την για την «πολιτική» ευφυΐα του κ. Τσίπρα που ίσως τον εμποδίσει να πέσει σε αυτό το ολίσθημα.

Αλλά στο ότι ιδεολογικά (δεν εννοώ όλον το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον κ. Τσίπρα και την ηγετική όμάδα ή κοινώς παρέα) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ίσως και να υποχρεωθεί από ανώτερες δυνάμεις να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της.

Ας θυμηθούμε πρώτα τι γράφει για την εξοχοτάτη επίτροπο μας (δεν είναι ούτε τυχαίο ότι είναι επίτροπος) ο Πάνος Πικραμένος στην ανάλυση του «Η ιδεολογία του Εκσυχρονισμού» (εκσυγχρονισμός=νέα τάξη κατά την ταπεινή μου γνώμη):

«Εν ολίγοις, και επειδή δεν αποτελεί αντικείμενο του παρόντος κειμένου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αν και η ιστορική κοιτίδα του φαινομένου ήταν μάλλον ο Συνασπισμός του Λεωνίδα Κύρκου και της Μαρίας Δαμανάκη και ξενιστής του το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ο εκσυγχρονισμός, ως ιδεολογία, διαχέεται σε ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας, όπου ταυτίστηκε με τη νεοφιλελεύθερη και απροκάλυπτα φιλοαμερικανική πτέρυγα, ένα τμήμα της οποίας αργότερα προσχώρησε στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.Θα ήταν λοιπόν λάθος του αναγνώστη να θεωρήσει ότι το παρόν κείμενο περιγράφει καταστάσεις που επικράτησαν μόνο στο ΠΑΣΟΚ, ή ότι πρόκειται για ένα κείμενο που έχει ως σκοπό την άσκηση αντιπολίτευσης σε αυτό το κόμμα. Το φαινόμενο αφορά και τη Νέα Δημοκρατία και τον Συνασπισμό, όπου οι εκσυγχρονιστές έχουν ισχυρά προγεφυρώματα …»

Και για να μην κατηγορηθούμε ότι λασπολογούμε εις βάρος του κ. Τσίπρα αναφέρονται κατωτέρω τα κοινά σημεία του κ. Τσίπρα με την επίδοξο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (ώς ήταν ειρήσθω εν παρόδω υποψήφιος και ο άλλος αστήρ ο Κωσταντόπουλος).

Τσίπρας και Δαμανάκη ταυτίζονται:

1. Στο το λαθρομεταναστευτικό (όχι ποσοστώσεις, όλη η Ασία να έρθει στην Ελλάδα αφού το Ελληνικό Έθνος κατά τη νοεταξική επιδίωξη πρέπει να καταστραφεί, όχι φύλαξη των συνόρων κτλ).

2. Στον εκτουρκισμό της Κύπρου δια του σχεδίου Ανάν (κοινή η νεοταξική «αριστερή», «σοσιαλιστική» και «δεξιά» στάση. Ο κ. Παπαδημούλης αντιπροσωπευτική περίπτωση επιδίωξης εν πλήρη συνειδήσει του εκτουρκισμού της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν)

3. Στο σκοπιανό (παρέλαση κ. Τσίπρα στα σκόπια να τους δοθεί το όνομα, κτλ).

4. Στα θέματα του Αιγαίου (δηλώσεις Δούρου κτλ) και της Θράκης (επανειλημμένες ανθελληνικές ενέργειες για τη Θράκη του κ. Τσίπρα κτλ)

5. Στο οικονομικό. Δήλωση κατά λέξη του κ. Τσίπρα στην κοινή του συνέντευξη με τον «λιγότερο αριστερό» από τον κ. Τσίπρα Μάριν Σουλτζ:

Τέλος, υπογράμμισε ότι άκουσε (ο κ. Τσίπρας, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63897677 ) «με ενδιαφέρον τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των δυο τρίτων της τρόικας από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» διότι, όπως σημείωσε, «η τρόικα είναι ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει θεσμική κατοχύρωση με βάση την ευρωπαϊκή Συνθήκη».

Δηλαδή αποδέχεται ως και η αξιότιμη επίτροπος την υποδούλωση της Ελλάδας δια της τρόικας φτάνει δήθεν να ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο.

Συμπέρασμα: Παρ’ όλον ότι η αυταπάτη είναι «γλυκιά», Τσίπρας και Δαμανάκη ένα και το αυτό.

Εκτός αν ο κ. Τσίπρας διευκρινίσει σαφώς τις θέσεις τιου στα ανωτέρω 1 έως 5 ανθελληνικά θέματα.

Πράγμα που αποφεύγει μέχρι σήμερα όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

triklopodia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top