Select Menu


Πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια, αλλά και το ειδικό ερευνητικό επίδομα, που λαμβάνουν τα μέλη κάθε βαθμίδας, του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ).

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους, οι δικαστές δικαίωσαν και πανεπιστημιακούς, κρίνοντας ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα δεν αποτελούν προσαύξηση μισθού, δηλαδή εισόδημα, οπότε δεν πρέπει να φορολογούνται.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί από ποτέ θα πρέπει το Δημόσιο να επιστρέψει όσα «αχρεωστήτως καταβληθέντα» φορολόγησε, καθώς η προσφυγή, για την οποία εκδόθηκε η απόφαση, έγινε το 2004. Η φορολόγηση των εν λόγω επιδομάτων, πάντως, ξεκίνησε το 2002 μετά την εφαρμογή του άρθρου 12 του ν. 3052/2002.

Το επίμαχο επίδομα είναι 128 ευρώ για το λέκτορα και τον επίκουρο καθηγητή, 184 ευρώ για τον αναπληρωτή και 273 ευρώ για τον καθηγητή

toxwni.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top