Select Menu


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Επαναφέρω στη δημοσιότητα ένα άρθρο που είχα αναρτήσει στα blogs το 2011 καθώς έγινε και πάλι επίκαιρο με την ξαφνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα για το «ελληνικό πετρέλαιο» η οποία οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι αυτό ΔΕΝ υπάρχει (μάλλον εννοούσε σε ποσότητες) που θα μας έκαναν ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

Καθώς περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα από αυτά που σε σχετικές δηλώσεις του ο κ Χριστόφιας είχε χαρακτηρίσει ως τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, θα αναφερθώ σήμερα, φίλες και φίλοι του blog, στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία που από τον «ιστορικό-μνημονιακό» πλέον Μάη του 2010 εξελίσσεται στο παλκοσένικο της Τρόικας με δραματικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ηθικές, πολιτισμικές, ίσως και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις με την είσοδο στο Νέο Έτος 2014 (που, όπως πολλοί, και εγώ φοβάμαι, δεν θα είναι… Σωτήριο!).

Ο παγκοσμίως γνωστός όρος «από μηχανής θεός» που περιέχεται στον τίτλο μου προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία όπου, όπως γνωρίζουμε, όταν η εξέλιξη του δράματος δεν είναι δυνατή, προκύπτει η «θεϊκή» παρέμβαση!

Διαβάζοντας τη σημερινή μου άποψη θα αναρωτηθούν κάποιοι και κάποιες γιατί το βλέπω τόσο πεζά, πικρόχολα και αρνητικά.

Μα ο τίτλος μου είναι εσκεμμένα αποκαλυπτικός για το τι ζούμε, τι φύκια μας σερβίρουν για μεταξωτές κορδέλες και πώς τα καταφέρνουν, ενώ μας «οικτίρει» και σε πολλές περιπτώσεις μας «λυπάται» η παγκόσμια κοινή γνώμη επειδή είμαστε ένας ιστορικά σημαντικότατος λαός, αυτοί να παρουσιάζουν τους πάντες (εκτός εαυτών, δηλαδή εκτός της κάστας των εγχώριων και εις Εσπερία εκπαιδευθέντων εκμεταλλευτών μας) ως αμείλικτους εκμεταλλευτές και ΕΧΘΡΟΥΣ μας που ΔΕΝ μας «οικτίρουν», αλλά μας… «σιχτιρίζουν»!

Καθότι πέρα από τον θεατρικό όρο υπάρχει και μια σειρά άλλων όρων που γεννήθηκαν στη χώρα μας, υιοθετήθηκαν από αμέτρητους λαούς αλλά είναι πλέον ΑΓΝΩΣΤΟΙ στη σύγχρονη Ελλάδα και σε μας τους Έλληνες!...

Εδώ γεννήθηκε η ΛΟΓΙΚΗ, όρος παγκόσμια γνωστός, αλλά εμείς ως Λαός οδηγούμεθα σε παράλογες εκτιμήσεις από εκείνους που με τη βοήθεια αργυρώνητων ΜΜΕ (Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού) και διαμορφωτών της κοινής γνώμης μας διαφεντεύουν, μας καθοδηγούν, μας αποκοιμίζουν και ενώ απομυζούν και τις τελευταίες πλέον σταγόνες εθνικού πλούτου, αξιών και υπερηφάνειας, φοβάμαι ότι τελικά θα μας παραδώσουν στην οικονομική σκλαβιά, αφού αυτοί θα έχουν εισπράξει τα «30 αργύρια»!

Εδώ γεννήθηκε η ΗΘΙΚΗ και αναρωτιέμαι αλήθεια πόση ευαισθησία απαιτείται να διαθέτει κανείς για να αντιληφθεί ότι στη χώρα μας σήμερα τις τύχες μας τις κρατά στα χέρια της μια ομάδα, ένας ΚΥΚΛΟΣ, ο οποίος καθώς επεκτείνεται φυγόκεντρα σε μερικούς ακόμη ομόκεντρους κύκλους που συνολικά αριθμούν κάποιες χιλιάδες οικογένειες κατέλυσε κάθε έννοια ηθικής λειτουργώντας πασιφανώς εξοργιστικά και ανενδοίαστα… ΑΝΗΘΙΚΑ.

Εδώ γεννήθηκε, και υιοθετήθηκε από τους λαούς της γης, ο όρος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και αναρωτιέμαι πόσο «ανεβασμένο IQαπαιτείται για να συνειδητοποιήσουμε ότι το «μπάχαλο» που περιγράφει την παροιμιακή για ΟΛΟΥΣ τους άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της γης, Ελληνική Δημόσια Διοίκηση ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ και ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ επιμελώς από τους «εγχώριους» εκμεταλλευτές μας (τους είχε αποκαλέσει «ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ» ο τότε Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής που είχε υποσχεθεί ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ (αλλά το… ξέχασε) επειδή με τέτοια έλλειψη ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ μπορούν αυτοί μέσα στη δεδομένη ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ να θησαυρίζουν.

Εάν υπήρχε ΟΡΓΑΝΩΣΗ στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση πώς θα προέκυπταν οι γνωστές σε όλους μας και απίστευτου μεγέθους απάτες με ρεμούλες, μίζες, κλεψιές, σε Νοσοκομεία, Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Δημόσια Έργα, Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, παροχές συντάξεων σε πεθαμένους και σε «τυφλούς» που οδηγούν ταξί και άλλα πολλά;

Η σύγχρονη τραγωδία που βιώνουμε είναι έργο αυτών που με ισχυρές και παντοδύναμες ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ πράσινες και μπλε Κυβερνήσεις μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974!...

Τώρα, οι ίδιοι αυτοί «κυανοπράσινοι», λειτουργώντας σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΓΑΣΤΗ συνεργασία έχουν βαλθεί να μας… ΣΩΣΟΥΝ!

Και κάθε φορά που τα «νέα» – ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ – όχι «νέα», αλλά «συμφωνημένα μέτρα» τους μας οδηγούν στην ανεργία, την ανέχεια, την απόγνωση, την απώλεια Εθνικής αξιοπρέπειας και Κυριαρχίας και μαζί την εκχώρηση του Εθνικού πλούτου «για πινάκια φακής», ΞΑΦΝΙΚΑ από το γνωστό σε όλους μας ΠΟΥΘΕΝΑ προκύπτει ως «από μηχανής θεός» η ΕΛΠΙΔΑ και η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι… ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι «τίγκα» σε πετρέλαιο:

ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ!...
Με είχε ρωτήσει στο Αμφιθέατρο 2 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μερικά χρόνια πριν βγω στη σύνταξη και ενώ υπηρετούσα ως καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ένα πολύ προικισμένο παιδί, που ήδη ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του εκτός Ελλάδος:

Κύριε Πιπερόπουλε, δάσκαλε, υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο; Διότι εάν υπάρχουν τι ακριβώς σταματά τους πολιτικούς μας που από το «thank you» σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και ΝΑΤΟ μέχρι τα συρτάκια και τις κουμπαριές με τους Τούρκους τα δίνουν ΟΛΑ… τζάμπα;

Εάν υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο, είχα απαντήσει, ΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ… ΤΙΠΟΤΕ δεν μας σταματά!

Και ταυτόχρονα θα γίνουμε πλούσιοι Έλληνες και Τούρκοι, θα απαλλαγούμε και από την οικονομική αιμορραγία τύπου «ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» για Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και από δολοφονημένους πιλότους μας με τις ακατανόητες παραβιάσεις στο Αιγαίο από χώρα - Σύμμαχο στο ΝΑΤΟ!..

Εδώ «φαγώθηκε» ο Χουσεΐν για τα… πετρέλαια και θα υπήρχε πρόβλημα ΕΠΙΒΟΛΗΣ «εμπορικού συνεταιρισμού» για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου ή θα αντιστεκόντουσαν οι πολιτικοί που μας έφτασαν στη σημερι νή τραγωδία από τέτοια «Συνεργασία»;

«Εάν, πάλι, ΔΕΝ υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο», αυτό σημαίνει ότι με κάθε βήμα προς τη φτώχεια και την Βαλκανιοποίηση της Ελλάδας οι ΗΓΕΤΕΣ μας θα επικαλούνται «τον από μηχανής θεό» που ακούει στο όνομα… Πετρέλαιο, χρυσός, ουράνιο στο ελληνικό υπέδαφος!

Υπάρχουν ή όχι προσωπικά ΔΕΝ το γνωρίζω!…
Πάντως στην 4η δεκαετία μετά το: «Βυθίσατε το Χόρα» είναι πλέον αναμφισβήτητα σίγουρο ότι:

«Βυθίσανε τη χώρα!»
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top